tiistai 3. toukokuuta 2022

RoPS:n cuptaival päättyi kotikentällä FF Jaron käsittelyssä

Ruuhkaa RoPS:n maalinedustalla.
Rovaniemen Palloseura kohtasi Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa kotikentällään 275 katsojan edessä pietarsaarelaisen FF Jaron. Ottelu näytti tasoeron Ykkösen ja Kakkosen joukkueiden välillä ja näin taululla päätösvihellyksen jälkeen loistivat 0-4 (0-1) lukemat, joiden ansiosta Jaro jatkaa cupin seuraavalle kierrokselle.

RoPS pääsi otteluun melko hyvässä terveystilanteessa. Nyt mukana kokemusta tuomassa oli myös Eerik Kantola, joka aloittikin pelin keskikentän pohjapelaajana. Nilkkavaivainen Riku-Veli Niska sen sijaan puuttui kokonaan miesvahvuudesta ja Veeti Wimmer pysyi koko ottelun penkillä niin ikään jalkavaivoista johtuen. FF Jaro matkasi pohjoiseen nimivahvalla joukkueella, sillä pelaavassa kokoonpanossa nähtiin mm. Paul Emile Tendeng, Guillermo Sotelo, Adam Vidjeskog sekä Jacob Bushue.

Eerik Kantola ja Oumar Balde pelin tuoksinnassa.

Ottelu käynnistyi melko tasaväkisissä merkeissä. Kotijoukkueen Tatu Lakela pääsi kuudennella minuutilla laukomaan kohtuullisen hyvästä paikasta, mutta tämä yritys meni kuitenkin yli Hannes Käldströmin vartioiman Jaro-maalin. Kolme minuuttia tästä ja Sotelo oli noussut hyvään vetopaikkaan, mutta hänen yrityksensä meni kuitenkin oikealta ohi RoPS-maalin. Vartin pelin jälkeen ote alkoi kääntymään melko selkeästi vieraille RoPS:n lähinnä keskittyen puolustamaan tiiviistä ja kärkkyen vastaiskupaikkoja. 25. minuutilla Sotelo oli taas yrittämässä, mutta kulmapotkua vaarallisempaa ei tästä tilanteesta syntynyt. 37. minuutilla kotijoukkue joutui kuitenkin antautumaan. Tällöin Jaro paineisti sinipaitoja niin, että joukkue ei saanut purettua palloa kunnolla pois omalta kenttäpuoliskoltaan. Lopulta pallo pelattiin vasemmalle laidalle Albin Björkskogille, joka haastoi Aaro Tiihosta ja keskitti päätyrajan läheisyydestä maalille. Ensimmäisenä päineen välissä oli Jim Myrevik, jonka pusku meni ohi RoPS-vahti Lauri-Eemil Vetrin ja tilanne oli näin 0-1. Vielä pari minuuttia ennen taukovihellystä Björkskog pääsi laukomaan, mutta hänen yrityksensä meni oikealta ohi maalin. Näin tauolle siirryttiin maalin vierasjohdossa.

RoPS puolustamassa Jaron erikoistilannetta.
Toisen puoliajan alussa kotijoukkue pelasi aktiivisesti, mutta vire katkesi viimeistään 58. minuutilla, kun vieraat iskivät toistamiseen. Tällöin kulman jälkitilanteesta Björkskog nikkasi pallon maalin vasempaan yläkulmaan ja tilanne oli ratkaisevan oloisesti jo 0-2. Ja pari minuuttia tästä RoPS-vahti Vetri lahjoitti pelivälineen Alex Ramsaylle, jolla oli helppo työ viimeistellä taululle jo 0-3 lukemat. 68. minuutilla Aapo Savolainen kokeili kaukaa, mutta tämä oli helppo torjuttava Käldströmille. Pelin edetessä RoPS teki vielä useamman vaihdon, mutta nämä olivat enää kosmeettisia muutoksia. Vaihdosta kentälle tullut Eetu Venäläinen sai kuitenkin aikaan pari tekopaikkaa, mutta näilläkin kertaa Käldström veti pidemmän korren. 84. minuutilla vieraat iskivät sitten viimeisen naulan sinipaitojen arkkuun, kun Aron Bjönback laukoi Marcel Warghin syötöstä pallon maaliin etukulmasta ja tilanne oli jo peräti 0-4. Nämä lukemat jäivät myös ottelun lopputulokseksi pelin päättyessä ottelun tuominneen Pietu Niinimäen loppuvihellykseen.

Ottelun alkupuolella RoPS pysyi melko hyvin vastustajan matkassa mukana, mutta pelin edetessä tasoero alkoi näkymään ja kotijoukkueen pelaajat väsymään. Myös henkilökohtaiset virheet näkyivät tulostaululla. Tänäkin vuonna voidaan alkukaudesta sanoa sama asia kuin vuotta aiemmin, että joukkueen ja ennen kaikkea maalivahdin avauspelaamista tulee järkeistää ja yksinkertaistaa, jotta turhia takaiskumaaleja ei tulla peleissä näkemään vastustajan prässin johdosta. Toki Jaro oli joukkueena kovempi kuin yksikään Kakkosen tulevista vastustajista, mutta silti sinipaitojen pitää parantaa pelaamistaan. Nuori joukkue tulee sen varmasti tekemäänkin ja hieman vähemmän prässääviä ja muutenkin heikompia vastustajia vastaan RoPS:n nuorukaiset tulevat saamaan tärkeitä onnistumisia.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina (7.5.), jolloin sinipaidat matkaavat Jyväskylään paikallisen JJK:n vieraaksi klo 17.00 alkavaan otteluun. Tsemppiä peliin RoPS!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Eetu Venäläinen - hyvä sisääntulo vaihdosta kentälle, toi asteen pirteyttä hyökkäyspeliin.