sunnuntai 15. syyskuuta 2019

RoPS jäi nollille Lahdessa

Ottelun kuva yhdessä kuvassa, Lahti juhlii, RoPS ei.
Rovaniemen Palloseuran ennen maaottelutaukoa esittämä hyvä vire oli kuin muisto menneisyydestä, kun joukkue hävisi lauantaina vieraskentällä selkein 3-0 (1-0) FC Lahdelle. Haastajasarjan ottelu ei saanut sankkoja yleisömääriä liikkeelle, sillä Lahden Stadinilla oli ainoastaan 1012 katsojaa, joista äänekkäimmät olivat vierasjoukkue RoPS:n kannattajia. Tappion myötä RoPS jatkaa haastajasarjan neljännellä sijalla, kun taas lahtelaiset siirtyivät alemmassa sarjassa ns. paalupaikalle.

RoPS joutui otteluun jälleen varamiehisenä ja suurimman loven joukkueen avauskokoonpanoon teki aloittavan toppariparin puuttuminen, kun sekä Kalle Katz että Mahamadou Sissoko (pelikielto) olivat sivussa kamppailusta. Näin Atte Sihvonen ja RoPS 2:n Samuel Olabisi avasivat keskellä. Myös Sergio Llamas ja Niklas Jokelainen puuttuivat pelivahvuudesta. Kotijoukkueelta sivussa olivat mm. pelikieltoinen Brent Lepistu sekä Drilon Shala eli täysin parhaalla miehistöllä eivät lahtelaisetkaan otteluun päässeet.

Ottelu alkoi tunnustellen kummankin joukkueen hakiessa askelmerkkejä Lahden märkään nurmeen. Ensimmäinen tilanteen puolikas syntyi RoPS:n Youness Rahimin vahvan nousun kautta, mutta tilanne päättyi lopulta paitsioliputukseen. Pari minuuttia tästä ja RoPS nousi jälleen hyvin. Tilanne rakentui Rahimille, joka pääsi laukomaan terävästi. FC Lahden maalivahti Patrick Rakovsky kuitenkin torjui varmasti maalintekoyrityksen. Tämän jälkeen ottelussa ei tapahtunut mitään vaarallisempaa ennen 20. peliminuuttia, jolloin Jasin Assehnoun nousi vaarallisesti ja laukoi, mutta RoPS-puolustus onnistui olemaan pallon tiellä ja näin tilanne kuivui kasaan. 34. minuutilla RoPS joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun pelikuntonsa kanssa läpi koko kauden taistellut Aleksandr Kokko joutui jättämään kentän ja hänen tilalleen juoksi Kevin Kouassivi-Benissan. 37. minuutilla nähtiin seuraava kunnon tilanne, kun Assehnoun syötti keskelle Jeronimo Amionelle, joka hieman huonon haltuunoton jälkeen laukoi pallon metrikaupalla maalin yli. Minuutti tästä ja Assehnoun pääsi itse laukomaan, mutta tiukka laukaus meni aavistuksen oikean takakulman ohi. 42. peliminuutilla nähtiin ottelun avausosuma. Tällöin kotijoukkue rakensi hyvin peliä oikealla laidalla ja Jean-Christophe Coubronne pääsi keskittämään maalille. Ensimmäisenä palloon pääsi Amione, jonka pusku meni Juho Hyvärisen kautta ohi RoPS-vahti Antonio Regueron ja tilanne oli 1-0. Näissä lukemissa mentiin myös vartin tauolle.

Olabisi ei voi uskoa joutuneensa ulosajetuksi.
Toinen puoliaika alkoi RoPS:n hyvällä tilanteella. Lucas Lingman nousi oikeaa kaistaa pitkin kohti lahtelaisten maalia ja pääsi lopulta myös laukomaan, mutta kuitenkin metrin pari oikealta ohi. Tunnin pelin jälkeen kotijoukkue sai vasemmalta kulmapotkun. Pallon taakse asteli Matti Klinga, jonka antama kulmapotku kiersi hyvin maalille. Palloon pääsi ensimmäisenä Reguero, mutta peliväline meni hänen käsiensä kautta suoraan 18-vuotiaalle Eemeli Virralle, joka jatkoi päällään pallon juuri ja juuri maaliviivan yli. Virralle ensimmäinen liigamaali ja tilanne taululla muuttui jo 2-0 lukemiin. Tilanteessa Eetu Muinonen puolusti sen minkä pystyi ja liukui pallon väljemmille vesille, mutta aavistuksen maaliviivan väärältä puolelta. Näin maali oli tosiasiaa. 65. minuutilla Pasi Tuutti teki toisen vaihtonsa, kun Tommi Jäntti korvasi keskikentällä Lingmanin. 77. minuutilla puolestaan Tarik Kada kirmasi kentälle Juho Hyvärisen siirtyessä vaihtoon. 82. minuutilla RoPS sai lisää harmaita pilviä taivaalleen, kun Olabisi (kuvassa) rikkoi alimpana miehenä ja sain näin ottelun toisen varoituksensa ja sitä myötä punaisen kortin. Tilanne näytti hieman köykäiseltä, mutta ehkä topparin käsi kävi tilanteessa hieman turhan korkealla. Ottelun ollessa jo lisäajan viimeisillä hetkillä, siirsi Teemu Jäntti maalillaan kotijoukkueen jo 3-0 johtoon. Näihin lukemiin ottelun myös päättyi ja voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Ennen maaottelutaukoa RoPS:n peli oli paikoin uomassaan ja tämä näkyi myös tulostaululla. Lauantainakin joukkue pysyi kotijoukkueen vauhdissa niin kauan, kun Kokko oli kentällä. Sen jälkeen kun Borre joutui siirtymään vaihtoon, katosi Palloseuran pelistä hyökkäyspään vaarallisuus. Koko kauden teemana alkaa olemaan se, että Kokon ollessa kentällä sattuu ja tapahtuu, mutta hänen poissaollessaan joukkueen hyökkäyspelistä katoaa kokonaan yksi vaihde. Vaikka Kokko ei ole tehnyt vielä maaliakaan, tuo hän olemuksellaan ja tekemisillään harmaita hiuksia vastustajalle. Valitettavasti nämä visiitit kentällä ovat olleet ja näyttävät olevan jatkossakin vain hetken pituisia. Jos joukkueessa olisi ollut kauden alusta alkaen toinen kokenut ja meritoitunut kärkimies, RoPS mitä todennäköisimmin pelaisi nyt muualla kuin haastajasarjassa. Lauantain esitys oli muutenkin vaisua tekemistä koko joukkueelta ja tähän on tultava nopeasti muutos, jotta sarjapaikka varmistuu hyvissä ajoin.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (21.9.), jolloin sinipaidat matkaavat KPV:n vieraaksi Kokkolaan. Ottelu pelataan Kokkolan Keskuskentällä jo klo 15.00 alkaen ja tämä ottelu määrittelee pitkälti sen, mistä sijoista joukkue tulee loppupeleissä taistelemaan.