sunnuntai 29. syyskuuta 2019

RoPS helpottavaan kotivoittoon

Kokko teki ottelun voitto-osuman!
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantaina kotikentällään Vaasan Palloseuran 1101 katsojan edessä. Haastajasarjan ottelu oli kummallekin joukkueelle vedenjakaja, sillä RoPS tarvitsi vielä pisteitä sarjapaikkansa varmistamiseksi ja VPS täyttä pistepottia päästäkseen pois suoran tippujan paikalta. Tällä kertaa pidemmän korren vei kotijoukkue RoPS, joka 2-1 (0-0) voitollaan vahvisti asemiaan haastajasarjassa. VPS sen sijaan on lähes varma suora putoaja lauantaisen tappion myötä.

RoPS pääsi kotiotteluun hyvässä terveystilanteessa, ainoastaan Sergio Llamas ja Kalle Katz olivat edelleen poissa pelivahvudesta. Muuten sinipaidat saivat jalkeille parhaan kokoonpanonsa. Vaasalaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, jossa varsinkin puolustuspäästä puuttui tärkeitä pelaajia. Lauantain ottelusta sivussa olivat Eero-Matti Auvinen, Jesper Engström, Martti Haukioja ja Timi Lahti.

Ottelu käynnistyi syksyisellä Rovaniemen keskuskentällä kummankin joukkueen hakiessa pelikuvioitaan. Viidennellä minuutilla Jerry Voutilainen pelattiin hyvään laukaisupaikkaan reilusta 20 metristä, mutt RoPS-vahti Antonio Reguero onnistui torjumaan tilanteen kulmaksi. Kun peliä oli pelattu noin kymmenen minuuttia, pääsi vieraiden Alain Ebwelle laukomaan karistettuaan Jagoba Beobiden kannoiltaan, mutta Reguero maalillaan torjui kohti suuntautuneen yrityksen helposti ja tilanne kuivui kasaan. Tämän jälkeenkin vaasalaiset näyttivät kentällä aktiivisemmilta, kun taas kotijoukkueen peli ei meinannut millään aueta uomiinsa. 17. minuutilla Youness Rahimin ja Kevin Kouassivi-Benissanin kautta pallo pelattiin maalin eteen oivaan paikkaan, mutta Aleksandr Kokko ei aivan ennättänyt jatkamaan pelivälinettä verkon perukoille. Tämän jälkeen pelissä pelailtiin minuuttitolkulla ilman sen suurempia onnistumisia. 37. minuutilla Sebastian Strandvall pääsi laukomaan vapaapotkusta reilusta 30 metristä hienon vedon, mutta Reguero torjui pallon varmasti väljemmille vesille. 45. minuutilla Mahamadou Sissokon purku epäonnistui topparin potkaistessa ns. hutikudin pallosta ja peliväline tuli kuin varkain Kostasille. Hänen yrityksensä lähti kuitenkin kohti Regueroa, joka torjui jälleen varmasti. Tauolle mentiin vaasalaisten pitäessä komentoa kentällä, mutta siltikin vielä pyöreissä 0-0 lukemissa.

Lingman näytti jälleen osaamistaan.
Toinen puoliaika alkoi ensimmäistä vauhdikkaammin ja nähtävissä oli myös kotijoukkueen herääminen peliin. 56. minuutilla RoPS hyökkäsi vasemmalta Rahimin toimesta, joka keskitti matalan pallon maalille. Kokko tähän ei ehtinyt ja vaasalaisten Ricardo Morris ei osunut palloon, vaan ainoastaan Kouassivi-Benissanin jalkoihin. Näin ottelun vaihtelevasti tuominnut Oskari Hämäläinen näytti palloa yhdeksään metriin eli kotijoukkueelle rangaistuspotku! Pallon taaksi asteli Agnaldo Moraes, jonka oikeaan nurkkaan suuntautuneen laukauksen VPS-vahti Martin Kompalla torjui hienosti. Mutta tähän tapahtumat eivät loppuneet, sillä jo 59. minuutilla Hämäläinen näytti toista rangaistuspotkua kotijoukkueelle. Tilanteessa Jonas Häkkisen nähtiin pelanneen palloa kädellään. Hieman köykäinen ratkaisu, mutta otetaan kaikki vastaan. Nyt pallon taakse asteli Rahimi, joka on onnistunut viimeistelyssä myös aiemmin kaudella ja tulos oli hyvä tälläkin kertaa. Rahimi tykitti pallon ylös ja verkot heiluivat ottelun avausosuman merkiksi! Kotijoukkeen hyvä ote jatkui maalin jälkeen. 62. minuutilla Lucas Lingman (kuvassa) syötti Kokon keskeltä läpi, mutta kärkimiehen nosto meni Kompallan jalkatorjunnan kautta päätyrajasta yli. Menetetty huippupaikka! 68. minuutilla peliväline pelattiin vasemmalle laidalla Lingmanille, joka näki hienosti Kokon vapaana ja syötti upean matalan keskityksen maalille Borrelle, joka nyt viimeisteli kylmän viileästi 2-0 osuman ja samalla kauden ensimmäisen maalinsa! Peli näytti olleen taputeltu toisen maalin jälkeen, mutta 83. minuutilla Vepsu iski yhden takaisin. Vaihdosta kentälle kymmenisen minuuttia aiemmin tullut Steven Morrissey viimeisteli maalin edustalta hienon osuman Kostasin keskityksestä. Näin tilanne oli 2-1 ja peli oli jälleen ns. kahden kauppaa. RoPS onnistui kuitenkin säilyttämään etumatkansa loppuminuuteilla ja näin kamppailu päättyi kotijoukkueen hillittyihin voitonjuhliin maalein 2-1 (0-0).

RoPS:n vaihdot:
59. min Kevin Kouassi-Benissan - Eetu Muinonen
82. min Aleksandr Kokko - Niklas Jokelainen

Ottelu oli kokonaisuudessaan melko kaksijakoinen. Alku oli vieraiden korkean prässin ansiosta myrkkyä Palloseuralle, kun taas toisella puoliajalla sinipaidat pääsivät peliin paremmin mukaan ja iskivät tarvittavat maalit. Voiton ansiosta RoPS on nyt viisi pistettä edellä karsijan paikalla olevaa KPV:a eli liigapaikka on enää sinettiä vaille varma. VPS sen sijaan on kuusi pistettä perässä kokkolalaisia eli liigapaikka ei ole enää omissa käsissä ja vaatisi pienen ihmeen kahdelta viimeiseltä kierrokselta, että vaasalaiset nousisivat karsijan paikalle. Perinteikäs joukkue tuleekin ottamaan ensi kaudella vauhtia divarista. RoPS sen sijaan voi vielä nousta SJK:n ohi sarjassa ja kiillottaa hieman kilpeänsä heikosti sujuneen kauden päätteeksi. Voitto seinäjokelaisista sementoisi myös sinipaitojen sarjasopimuksen myös tulevaksi kaudeksi eli pelattavaa on paljon vielä kauden viimeisessä kotiottelussakin.

Seuraavan kerran RoPS pelaa siis tulevana sunnuntaina (6.10.) klo 16.00 alkaen, jolloin keskuskentälle vieraaksi saapuu niin ikään tällä kaudella vahvasti alisuorittanut seinäjokelainen SJK. Kaikki silloin keskarille näyttämään tukensa sinipaidoille ja kannustamaan RoPS kotivoittoon!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Lucas Lingman - jälleen kerran keskikentän herra, lukee peliä hienosti ja tarjoilee makeita syöttöjä, joista esim. Kokko teki kauden avausosumansa.