sunnuntai 7. lokakuuta 2018

RoPS:lle täysi pistepotti Turussa

RoPS vei lauantaina pisteet TPS:n kotikentältä.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantaina Veritas Stadionilla pelatussa Veikkausliigan ottelussa TPS:n. Iltapäiväpelin loppulukemiksi 2721 katsojan edessä kirjattiin riemukkaasti 1-2 (0-2) numerot, joiden ansiosta RoPS jatkaa vahvasti sarjassa toisella sijalla, kun enää kaksi pelikierrosta on pelaamatta. Kotijoukkue TPS sen sijaan jatkaa sarjassa kymmenentenä, pisteen edellä IFK Mariehamnia, joka pelaa oman ottelunsa vasta tänään sunnuntaina.

RoPS matkusti Turkuun edellispeliä vahvemman kokoonpanon turvin. Juuso Hämäläinen oli pelikiellon jälkeen jälleen käytettävissä keskuspuolustajan tontille ja myös Agnaldo Moraes palasi pelivahvuuteen sairastelunsa jälkeen. Jems Geffrard sen sijaan sovitti vielä tässä ottelussa pelikieltoaan ja edellisen SJK-pelin kesken jättänyt Eetu Muinonen puuttui myös kokoonpanosta. Peliä tällä kertaa ottelussa ohjasi valmentaja Pasi Tuutti, sillä Toni Koskela oli tästä ottelusta sivussa toimitsijakiellon takia. Kotijoukkue TPS on pelannut vahvaa syyskautta ja sai kentälle lähes parhaan kokoonpanonsa. Poissa avausmiehityksestä olivat vain toppari Željko Savić ja jo pidempään poissa ollut Tomas Hradecky.

Kokko teki ottelun voittomaalin!
Ottelu käynnistyi RoPS:n osalta erinomaisesti. Seitsemännellä peliminuutilla kotijoukkue purki pelivälineen suoraan Erfan Zenelille, joka jatkoi pallon eteensä Lucas Lingmanille. Keskikenttämies keskitti nopeasti matalan pallon maalin eteen Aleksandr Kokolle (kuvassa). Tilanteessa pallo osui kuitenkin TPS-pakki Rasmus Holmaan, joka ohjasi pallon ohi hölmistyneen Jonathan Viscosin. Näin tilanne oli 0-1! Maalin jälkeen TPS sai aikaan pari puolittaista paikkaa näissä kuitenkaan onnistumatta. 22. minuutilla RoPS-vahti Antonio Regueron pitkä maalipotku yllätti täysin TPS:n puolustuslinjan ja Kokko pääsi yksin läpi, mutta Viscosi sai kuin saikin torjuttua kärkimiehen maalintekoyrityksen. 31. minuutilla Lassi Lappalainen harhautteli näyttävästi pari TPS-pelaajaa ja käänsi pallon vasempaan laitaan Taye Taiwolle. Laitapakin tarkka keskitys tavoitti maalin edestä Kokon, jonka jatko päällä meni vastustamattomasti maalin oikeaan takanurkkaan. Näin Kokolle kauden ensimmäinen hyväksytty maali ja tilanne taululla muuttui jo 0-2:een! Kolme minuuttia maalista ja Kokko oli pääsemässä jälleen vapaaksi, mutta kärkimiehen nousu loppui kuin seinään jalkavamman takia. Näin Kokko joutui jättämään kentän ja hänet kärjessä korvasi Vahid Hambo. Puoliajan lopussa ei enää Mika Ääritalon saamaa keltaista korttia ihmeempää nähty, joten tauolle poistuttiin vieraiden selvässä kahden maalin johdossa.

Aganaldo pääsi peliin mukaan vaihdosta.
Toinen puoliaika ei sitten käynnistynyt niin kuin RoPS:n valmennus olisi toivonut. Jo 52. peliminuutilla kotijoukkue sai aikaan kavennusmaalin. Tilanteessa ensin Zeneli pelasi palloa huolimattomasti, jonka jälkeen pallo pelattiin Juri Kinnuselle, joka pääsi harhauttelemaan useamman sinipaidan matkallaan kohti maalia. Laitapakki käänsi pallon päätyrajalta maalin eteen ja ensimmäisenä pallossa olivat sekä Juuso Hämäläinen että Taiwo. Kumpikaan ei kuitenkaan päässyt palloon kunnolla käsiksi, vaan RoPS:n treenivahvuudesta aiemmin tuttu Sterling Yateke pääsi sohimaan pallon verkkoon kirjaimellisesti maaliviivalta. Näin tilanne otteluluissa kaventui lukemiin 1-2. Kinnunen oli pahanteossa taas 56. minuutilla, mutta tällä kertaa Reguero onnistui torjumaan kärkkäästi nousseen laitapakin vedon. Tämän jälkeen pelissä oli pieni suvantovaihe. Huomattavaa oli kuitenkin RoPS:n pelin takkuaminen ja pitkien pallojen viljely. 70. minuutilla Lappalaiselle pelattiin kuitenkin hyvä paikka boksiin, mutta tämän Ben Mckendry onnistui osin peittämään ja näin vetoyritys jäi puolitiehen. Kolme minuuttia tästä ja Lappalainen teki tilaa brassi Agnaldo Moraekselle (kuvassa). Ja 78. minuutilla Giorgi Gorozia juoksi keskikentälle Lingmanin paikalla, näin RoPS oli käyttänyt kaikki vaihtoansa pelissä. 80. minuutilla Hambo näytti osaamistaan. Kärkimies tykitti reilusta 20 metristä hienon kudin, mutta Viscosi onnistui venyttämään kätensä eteen ja pallon päätyrajasta yli. Lopussa TPS pääsi aiheuttamaan vaaran hetkiä kulmapotkutilanteista, mutta niin Albert Prosan kuin Kinnusenkin yritykset menivät hiuksenhienosti maalin yli. Näin viiden lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Dennis Antamo vihelsi pelin päättyneeksi numeroin 1-2 (0-2) ja RoPS-fanien juhlat saivat alkaa.

Peli oli sinipaitojen osalta melko kaksijakoinen, ensimmäinen puoliaika pelattiin järkevästi ja joukkue onnistui kiitettävästi maalipaikoissaan. Toisella 45-minuuttisella sen sijaan peli vaikeutui nopean kavennusmaalin jälkeen ja joukkueen pelinavaus heikkeni huomattavasti. RoPS pystyi kuitenkin pitämään loppupelin ajan maalinsa puhtaana ja tämän ansiosta joukkue pääsi kotimatkalle ja maaottelutauolle täydet kolme sarjapistettä rikkaampana. Voiton myötä RoPS on entistä vahvemmin sarjassa toisena, neljä pistettä edellä FC Honkaa. Näin joukkue pääseekin loistavista asetelmista kauden päättäviin peleihin. Kokon loukkaantuminen toi jobinpostia vieraspelistä ja Borren tilanteesta saadaan tarkempaa tietoa ensi viikon aikana.

Seuraavan kerran RoPS pelaa vasta sunnuntaina 21.10. johtuen maaottelutauosta. Tällöin sunnuntain päiväpelissä RoPS kohtaa vieraskentällä VPS:n klo 14.30 alkaen. Pisteet tästä pelistä ja homma alkaa olla paketissa!