maanantai 22. lokakuuta 2018

RoPS varmisti voitolla hopeamitalit!

RoPS juhlii voittoa ja mitalin varmistumista faniensa kanssa!
Rovaniemen Palloseura kohtasi Veikkausliigan 32. kierroksen ottelussa vieraskentällä Vaasan Palloseuran. Sunnuntai-iltapäivän kamppailu päättyi lopulta vain 1134 katsojan edessä riemukkaisiin 1-2 (0-0) lukemiin, joiden ansiosta RoPS varmisti hopeamitalit itselleen! Maalintekijöinä tiukassa ottelussa kunnostautuivat Agnaldo Moraes sekä voitto-osuman laukonut Lassi Lappalainen. Näin Rovaniemellä saadaan juhlia ensi viikonloppuna pelattavan sarjakauden päättävän Ilves-ottelun jälkeen tämän vuosikymmenen toista mitalisijaa erittäin vahvan kauden päätteeksi.

RoPS pääsi otteluun melko hyvässä terveystilanteessa, sillä vierasreissulta puuttuivat ainoastaan Aleksandr Kokko ja Eetu Muinonen. Tämän lisäksi haasteita valmistautumiseen aiheutti tuttuun tapaan Rovaniemen kaupunki, joka syystä tai toisesta ei tunnu muistavan laittaa keskuskentän lämmitystä syksyllä päälle. Koskahan nämä kaupungin kenttäfarssit loppuvat? Näin jäisen kentän takia joukkueelta jäivät lauantain treenit keskarilla väliin. Kotijoukkue VPS pääsi sille sarjasijoituksen suhteen melko merkityksettömään kamppailuun hieman vajaamiehisenä, sillä joukoista olivat poissa Samu Alanko, Berkant Güner, Jesper Engström, Omar Jama, Akseli Kalermo ja Aatu Kujanpää.

Gorozia pelasi koko ottelun.
Päiväottelu lähti käyntiin vierailijoilta terävästi. Jo neljännellä peliminuutilla RoPS sai oikealta 16-rajan tuntumasta vaarallisen vapaapotkun. Lucas Lingmanin kierteistä vaparia ei Simo Roiha aivan kuitenkaan ennättänyt jatkamaan päällään ohi VPS-vahti Samu Volotisen ja näin peliväline meni ohi koko pelaajarykelmän, suoraan päätyrajasta yli. Pelin edetessä vaasalaiset pääsivät entistä paremmin peliin mukaan ja alkoivat painamaan peliä enemmän kohti RoPS:n päätyä. 15. minuutilla Sebastian Strandvallin hyvä kulmapotku tavoitti Douglasin pään, mutta hyökkääjän alanurkkaa kohtisuuntautuneen yrityksen RoPS-vahti Antonio Reguero liimasi varmasti näppeihinsä. Seuraava todella hyvä paikka tuli vierailijoille, kun Lappalaisen matala keskitys oikealta tavoitti keskellä täysin vapaana olleen Giorgi Gorozian (kuvassa). Keskikenttämiehen maalintekoyrityksen pystyi kuitenkin Volotinen estämään hyvällä torjunnallaan ja näin ottelu jatkui maalittomana. Puoliajan loppupuolella kotijoukkue sai aikaan muutaman paikan, mutta nämä RoPS-puolustus Regueron johdolla hoiti varmasti. Kun pelattiin jo tuomarin antamaa lisäaikaa, pääsi Lappalainen nousemaan keskeltä ja laukomaan noin 18 metristä. Laiturin sijoitus meni kuitenkin hieman oikealta kotijoukkueen maalin ohi. Näin tauolle siirryttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Lappalainen ratkaisi ottelun maalillaan!
Toinen 45-minuuttinen alkoi RoPS:n vaihdolla, kun Agnaldo Moraes korvasi kentällä hieman osumaa saaneen Lucas Lingmanin. Muuten kentällä mentiin kotijoukkueen hallinnassa. Kuitenkin 59. minuutilla RoPS pääsi Lappalaisen toimesta iskemään vastaan. Laituri nousi vängällä parin pelaajan ohi kohti VPS-maalia. Tällöin kotijoukkueen Aubrey David joutui liukumaan myöhässä palloon kaataen Lappalaisen rangaistuspotkun arvoisesti. Pallon taakse asteli brassi Moraes, joka sijoitti pelivälineen varmasti maalin oikeaan alanurkkaan. Näin tilanne oli 0-1! Tasoitus nähtiin kuitenkin reilun kymmenen minuutin päästä. 71. minuutilla Strandvall syötti lyhyen syötön keskelle Joonas Vahteralle, joka pääsi laukomaan yllättävän vapaasti RoPS-pelaajien edestä noin 16 metristä pallon maalin oikeaan alanurkkaan. Yhtäkkiä kamppailu olikin tasan 1-1 ja peli täysin avoinna. 74. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Jems Geffrard korvasi kovaa raataneen ja kolhuja saaneen Erfan Zenelin kentällä. Ja vielä 81. minuutilla Vahid Hambo juoksi kentälle Roihan tilalle. VPS hallitsi ottelun lopussakin pelitapahtumia ja RoPS keskittyi lähinnä tiiviiseen puolustamiseen ja vastaiskupaikkojen kyttäämiseen. Ja kuten monesti aiemmin, RoPS pystyi kääntämään pelin lopussa edukseen. 88. minuutilla Lappalainen karvasi ylhäällä pallon tilanteen lepsusti pelanneelta Jerry Voutilaiselta, nousi röyhkeästi ja sijoitti pelivälineen varmaakin varmemmin maalin oikeaan alanurkkaan. Näin sinipaidat johtivat peliä jälleen! Lopussa RoPS pelasi järkevästi ja ei päästänyt enää kotijoukkuetta maalintekotilanteisiin. Kun ottelun neljä lisäaikaminuuttia oli pelattu, vihelsi ottelun tuominnut Joni Hyytiä pelin päättyneeksi 1-2 (0-0) lukemiin ja rovaniemeläisten voitonjuhlat saivat alkaa!

Kokonaisuutena RoPS oli ottelussa altavastaajana, mutta tiukan puolustuksen kautta joukkue pysyi mukana pelissä vaasalaisten painostuksesta huolimatta. Sinipaidat pelasivat tutun tiiviisti käyttäen omat paikkansa hyväksi, samaan tapaan kuin useasti aiemminkin tällä kaudella. Peli ei ollut kaunista, mutta sitäkin tuloksellisempaa. Näin RoPS onnistui varmistamaan Veikkausliigan toisen sijan ja sen tuoman europelipaikan jo ennen viimeistä pelikierrosta. Kiitos kuuluu pelaajien lisäksi ennen kaikkea valmennukselle eli Toni Koskelalle ja Pasi Tuutille, jotka ovat virittäneet joukkueen huimaan lentoon tällä kaudella. Joukkue on keikkunut sarjan kärkisijoilla ensimmäisestä pelikierroksesta alkaen, mikä kuvaa sinipapitojen kauden otteita paremmin kuin kuin hyvin. RoPS pelaa vuoden viimeisen sarjaottelunsa tulevana lauantaina (27.10.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle klo 15.00 alkavaan matsiin vieraaksi saapuu Veikkausliigassa viidentenä oleva Ilves. Silloin kaikki keskuskentälle juhlimaan hopeamitaleja yhdessä joukkueen kanssa!