maanantai 14. toukokuuta 2018

RoPS vei kärkikamppailun nimiinsä

Tiukkaa taistelua Rovaniemen keskuskentällä.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntai-iltana lämpimän aurinkoisella keskuskentällä Kuopion Palloseuran peräti 2934 katsojan edessä. Vaiherikas Veikkausliigan yhdeksännen kierroksen ottelu päättyi tiukan taistelun jälkeen lopulta 2-0 (1-0) lukemiin, joiden ansiosta RoPS jatkaa hienosti kulkuaan sarjakärkenä.

RoPS lähti otteluun lähes viikon tauon jälkeen, mikä alkukauden kiivaassa ottelutahdissa oli joukkueelle harvinaista herkkua. Kotijoukkue pääsi otteluun ilman suurempia loukkaantumishuolia. Aloituskokoonpanossa nähtiin muutaman ottelun huilin jälkeen toppari Juuso Hämäläinen ja kärjessä aloitti Simo Roiha. Kuopiolaiset matkustivat Napapiirille niin ikään vahvalla joukkueella. Mukana oli mm. jo kuusi maalia Veikkausliigassa tällä kaudella iskenyt Rasmus Karjalainen sekä jonkin aikaa pohjoisessa vaikuttanut viiden maalin mies Petteri Pennanen. Myös Ruben Gabriel oli loukkaantumisen jälkeen joukkueen vahvuudessa. Poissa kokoonpanosta olivat puolustuksen Luis Carlos Murillo, jonka korttitili täyttyi maanantain FC Interiä vastaan pelatussa ottelussa sekä egyptiläinen Abdalla El Said, joka suuntaa kohta jo valmistavalle MM-leirille ja näin hänen visiittinsä keltapaidoissa jää varsin lyhyeksi.

Reguero nollasi jälleen vastustajan.
Ottelu alkoi tunnustellen ja ensimmäistä tilannetta saatiin odotella kymmenennelle peliminuutille asti. Tällöin kotijoukkue pääsi hyökkäämään Lassi Lappalaisen toimesta vasemmalta. Laiturin keskitys tuli hyvin maalille, mutta KuPS-puolustus pääsi juuri ennen Roihaa väliin ja näin mitään vaarallisempaa ei päässyt tilanteesta syntymään. Viisi minuuttia tästä Juho Hyvärinen keskitti oikealta maalille. Tällä kertaa Roiha pääsi päineen väliin, mutta tuloksena tilanteesta oli ainoastaan kulmapotku. 22. minuutilla Lappalainen nousi vahvasti oikealta antaen matalan keskityksen maalille. Roiha oli jälleen kohteena ja hyökkääjän suora jatko meni vain aavistuksen Miika Töyräksen vartioiman KuPS-maalin ohi. 25. minuutilla KuPS:n Urho Nissilä pääsi laukauksellaan testaamaan Antonio Regueron (kuvassa) torjuntataitoja. Espanjalaismaalivahti torjui kuitenkin hyvän yrityksen eteensä, josta kotijoukkueen puolustus hoiti pelivälineen väljemmille vesille. Seuraavasta tilanteesta sinipaidat sitten rokottivat vieraitaan. Toppari Leo Väisäsen pitkä pystysyöttö tavoitti Agnaldo Moraeksen, jonka tyylikäs nosto meni yli KuPS-vahti Töyräksen suuntautuen kohti maaliverkkoa. Palloon kirmasivat vielä vieraiden puolustaja Mikko Pitkänen ja taustalla Roiha. Pitkäsen purkuyritys kuitenkin epäonnistui ja pallo painui verkon perukoille. Näin tilanne oli 1-0! Kolme minuuttia tästä ja KuPS:n Petteri Pennanen pääsi kuin varkain maalipaikkaan. Reguero torjui kuitenkin ilmiömäisesti yrityksen maalin oikeasta alakulmasta ja näin kotijoukkue säästyi takaiskulta. Tämän jälkeen pelissä oli hieman seesteisempi hetki. Juuri ennen puoliajan loppua RoPS sai kuitenkin rakennettua Lucas Lingmanin antamasta kulmasta vaarallisen tilanteen, mutta Roihan hyvä pusku ei aivan löytänyt tietään maaliin asti mennen vasemmalta maalin ohi. Näin tauolle siirryttiin mukavissa 1-0 lukemissa.

Hämäläinen teki paluun avauskokoonpanoon.
Toinen puoliaika starttasi kuopiolaisten painostuksella. 47. minuutilla KuPS sai hyvästä paikkaa vapaapotkun, mutta Rasmus Karjalaisen yritys meni muurin kautta kulmaksi, jonka RoPS purki Hämäläisen (kuvassa) johdolla pois maalialueeltaan. 56. peliminuutilla nähtiin sitten yksi ottelun ratkaisuhetkistä. Keskialueella Lingman sai osumaa Gabrielin kyynärpäästä ja tuloksena oli pelaajalle toinen keltainen kortti ottelussa ja sitä myötä ulosajo. Näin KuPS joutui pelaamaan reilun puolituntia yhden miehen vajaana. Tilanne ei näyttänyt tahalliselta, mutta turhan korkealla Gabrielin kädet siinä olivat ja näin kortti oli selviö. Ulosajosta huolimatta vieraat olivat tilanteen jälkeen hallitsevampi osapuoli kentällä RoPS:n vetäytyessä enemmän puolustusasemiin. 73. minuutilla nähtiin ensimmäinen kotijoukkueen vaihto, kun Filip Ivanovski korvasi kärjessä Roihan. Pari minuuttia tästä ja Aapo Heikkilä juoksi vasempaan laitaan hieman väsyneen Lappalaisen tilalle. 83. minuutilla Heikkilä oli jo puoliksi läpi, mutta KuPS puolustus maalivahti Töyräksen kera sai torjuttua yrityksen päätyrajasta yli. 85. minuutilla kotijoukkue teki vielä kolmannen vaihtonsa, kun Lassi Järvenpää korvasi oikeassa laidassa hyvin pelanneen Moraeksen. Jos joku luuli, että pelin tilanteet olivat tässä, niin kaikkea vielä! 87. minuutilla KuPS pelasi hienon kuvion, jonka päätteeksi Ats Purje pääsi puskemaan hyvästä paikasta. Vieraiden epäonneksi yritys osui ainoastaan maalin ylähirteen. Pelin ollessa jo ylijalla sai RoPS vasemmalta rajaheiton. Taye Taiwon heitto tavoitti keskeltä Ivanovskin, joka nousi hienosti maalia kohti ja laukoi pallon varmasti maalin perukoille. Näin tilanne oli 2-0 ja ottelu oli ratkennut. Tilanteessa Ivanovski viittoili Taiwolle, että tänne vain, tilaa on ja loppu oli kaunista katsottavaa. Peräti kuuden lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Jari Järvinen vihelsi pelin päättyneeksi kotijoukkueen 2-0 (1-0) lukemiin.

Kokonaisuudessaan RoPS:n peli näytti sunnuntaina huomattavasti yritteliäämmältä kuin esimerkiksi FC Honkaa vastaan. Lähes viikon ottelu tauko oli tehnyt ilmiselvästi terää, sillä KuPS:n kaataminen ei ole se helpoin tehtävä. Kuopiolaisilla on koossa erittäin vahva ja monipuolinen joukkue, joka on viime aikoina pelannut erittäin hyvin. Kotijoukkueen pakka pysyi hyvin kasassa, vaikka peli loppua kohti passivoituikin. Hämäläisen paluu puolustuslinjaan osaltaan myös rauhoitti joukkueen alakerran peliä. On myös huomioitava Eetu Muinosen ja Wato Kuaten kova työmäärä keskikentän pohjalla. Voiton myötä RoPS jatkaa sarjan piikkipaikalla kohti seuraavan kierroksen ottelua. Seuraavan kerran RoPS pelaakin jo tulevana perjantaina, jolloin sinipaidat matkaavat FC Lahden vieraaksi. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen. Samalla tsempillä myös tähän otteluun ja kotiin tuomisina voi hyvinkin olla useampi sarjapiste. Tsemppiä RoPS!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antonio Reguero - espanjalaismaalivahti esitti pelissä kaksi huipputorjuntaa pitäen maalinsa jälleen koskemattomana.

Tekstija kuvat: M.N.