tiistai 8. toukokuuta 2018

Ilves päihitti RoPS:n Ratinalla

Filip Ivanovski ruuti oli ottelussa märkää.
Veikkausliiga jatkui RoPS:n osalta muutaman päivän tauon jälkeen maanantai-iltana, kun sinipaidat kohtasivat Ratinan Stadionilla Ilveksen 3190 katsojan edessä. Joukkueiden väliset kamppailut ovat yleensä olleet melko vähämaalisia ja tälläkin kertaa kamppailussa nähtiin vain yksi osuma, sekin kotijoukkueen toimesta. Näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät Tampereelle maalein 1-0 (1-0).

Kautensa mallikkaasti (5 voittoa, 1 tasapeli, 1 tappio) aloittanut sarjakärki RoPS matkasi Tampereelle joukkueella, jonka vahvuudesta puuttui kapteeni Antti Okkonen. Sen sijaan Juuso Hämäläinen oli jälleen mukana, tosin vaihtopenkin puolella. Oikeana pakkina ottelussa aloitti Juho Hyvärisen sijaan Lassi Järvenpää. Puolustajista Fugo Segawa sen sijaan ei mahtunut tässä pelissä edes penkille eli japanilaisen liigadebyytti antaa edelleen odottaa tulevia pelejä. Sarjassa kuudentena (2-2-2) oleva Ilves pääsi puolestaan kotiotteluunsa melko hyvässä terveystilanteessa. Poissa kokoonpanosta olivat pitkäaikaispotilaat Baba Mensah ja Ilari Mettälä, mutta muuten Jarkko Wissa sai jalkeille varsin vahvan ryhmän Marius Noubissin johdolla.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä kummankin joukkueen hakiessa asetelmia kentällä. Ratinan varsin epätasainen luonnonnurmi asetti omat haasteensa joukkueiden pelinrakentelulle ja pitkiä syöttökombinaatioita ei juuri kentällä nähty. Pikkuhiljaa kotijoukkue sai kuitenkin peliä enemmän hallintaansa. 16. minuutilla Noubissi pääsi laukomaan noin 16 metristä, mutta Antonio Reguero nappasi pallon varmasti hyppysiinsä.

24. minuutin kohdalla Lassi Lappalainen pääsi nousemaan Taye Taiwon rajaheiton jälkeen kahteen hyvään tekopaikkaan, mutta nämä Ilves onnistui puolustamaan päätyrajasta yli. Tilannetta seuranneen kulmapotkun jälkeen Ilves pääsi nopeaan vastahyökkäykseen ja tuloksena oli ottelun ensimmäinen täysosuma Gomo Ondukun toimesta. Eero Tammisen matala keskitys oikealta meni tilanteessa RoPS-puolustuksen ohi kärkimies Ondukulle, joka viimeisteli varmasti ohittaen sijoituksellaan RoPS-vahti Regueron. Näin Ilves siirtyi 1-0 johtoon. Puoliajan lopulla ei paljoa paikkoja enää nähty. Viimeisillä sekunneilla Eetu Muinonen pääsi vielä laukomaan 22 metristä, mutta laukaus suuntautui kohti Ilves-vahti Mika Hilanderia. Näin tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Roiha pelasi toisen puoliajan.
Toinen puoliaika alkoi RoPS:n osalta vaihdolla, kun Simo Roiha (kuvassa) korvasi kenttämiehityksessä Eetu Muinosen. 57. minuutilla Filip Ivanovski syötti keskelle Agnaldo Moraekselle, mutta laiturin laukaus meni kohti vastustajan maalivahtia. 61. minuutilla sinipaidat suorittivat toisen vaihtonsa, kun Jems Geffrard siirtyi penkille ja Hyvärinen kirmasi kentälle. Näin Järvenpää siirtyi topparin paikalle Hyvärisen pelatessa tutulla laitapakin paikallaan. 65. minuutilla Noubissi oli hyvässä paikassa, mutta kotifanien pettymykseksi kärkimiehen jatko maalin edestä meni selvästi yli maalipuiden. 68. minuutilla puolestaan Lappalainen sai rakennettua tilannetta Moraekselle, mutta brasilialainen ei saanut tilanteesta lopulta mitään vaarallista aikaiseksi. Pelin kääntyessä loppua kohti ei vaarallisia tilanteita kummallakaan maalilla juuri nähty. Lähinä loppusekunneilla nähtiin kuumia tunteita, kun Taiwo ja Tuure Siira ottivat sanallisesti ja melkein fyysisesti yhteen. Lopussa ei enää tasoituspaikkoja RoPS:lle siunaantunut, joten ottelun tuominnut Ville Nevalainen vihelsi pelin päättyneeksi kolmen lisäaikaminuutin jälkeen kotijoukkueen 1-0 (1-0) voittolukemiin.

Maanantainen esitys jätti paljon toivomisen varaa RoPS:n peliin. Ilves oli kokonaisuutena sen ratkaisevan askeleen edellä ja ansaitsi näin voittonsa. Toki on muistettavaa, että RoPS operoi todella pienen rosterin turvin ja osa pelaajista on joutunut pelaamaan tosi isoja minuutteja jo näin kauden alkuun vähällä palautusajalla. Joukkueessa on myös nippu nuoria pelaajia, jotka ovat vasta tekemässä läpilyöntiä pääsarjatasolla. Myös kenttä asetti omat haasteensa pelinrakentelulle, mutta toisaalta olosuhteet olivat samat kummallekin joukkueelle. Silti tappiosta huolimatta Palloseura jatkaa sarjakärjessä, tosin enää paremman maalieron turvin Helsingin Jalkapalloklubiin nähden.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina, jolloin Rovaniemen keskuskentälle klo 18.30 alkavaan kamppailuun vieraaksi saapuu nousukuntoinen sarjakolmonen Kuopion Palloseura. Ottelu on joukkueiden välillä jo toinen tällä kaudella. Viimeksi RoPS nappasi täydet sarjapisteet Kuopiosta Hyvärisen viimehetken maalilla. Tässäpä tavoitetta sinipaidoille myös sunnuntain otteluun kahden tappion jälkeen. Tsemppiä RoPS!