lauantai 15. lokakuuta 2016

RoPS tärkeään kotivoittoon

Kotijoukkue juhlii Jarkko Lahdenmäen tekemää johto-osumaa.
Rovaniemen Palloseura päihitti perjantai-illan Veikkausliigaottelussa 1359 katsojan edessä KuPS:n ja säilytti voiton myötä mahdollisuudet taistella europelipaikoista. KuPS sen sijaan voi keskittyä pelailemaan kautensa loppuun, sillä joukkue sijoittuu tuttuun tapaan sarjan keskivaiheille.
RoPS joutui lähtemään peliin muutamien poissaolojen sävyttämänä, sillä Antonio Regueron kausi on loukkaantumisen johdosta jo ohi ja myös Ville Saxman on edelleen poissa pelivahvuudesta. Perjantain pelistä puuttuivat heidän lisäkseen flunssainen Robert Taylor sekä jälkikasvua perheeseensä saava Eetu Muinonen. Näin kentälle komennuksen saivat loukkaantumisen jälkeen pelikuntoon palannut Michal Mravec sekä virolainen kärkimies Albert Prosa. Kuopion Palloseura matkasi pohjoiseen joukkueella, jonka vahvuudesta puuttuivat puolustaja Aliyu Abubakar ja hyökkääjä Sasa Jovovic, jotka kärsivät pienistä kolhuista.
Saksela suojaa, Prosa seuraa.
Peli alkoi hieman tunnustellen kummankin joukkueen hakiessa asetelmia Rovaniemen keskuskentän iltavalojen alla. 10 . peliminuutilla kotijoukkue RoPS sai ensimmäisen tilanteensa, kun vasemmalta lähtenyt vapaapotku kulkeutui lopulta noin 18 metriin Mamut Sainelle. Keskikenttämiehen ruuti oli kuitenkin märkää ja veto suuntautui pari metriä yli Craig Hillin vartioiman KuPS-maalin. 19. minuutilla vieraat olivat lähellä johto-osumaa. Tuomas Rannankarin antama kulma löysi tiensä ohi Juuso Hämäläisen ja näin Paul Onobi pääsi puskemaan vapaasti. Toppari Abdou Jammeh oli kuitenkin miehittänyt maaliviivan ja sai puskettua pallon yli maalin. 25. minuutilla RoPS ei enää onnistunut maaliaan vartioimaan takaiskuilta. Tällöin KuPS sai vapaapotkun oikealta noin 22 metristä. Juha Hakolan ulospäin kiertänyt vapaapotku löysi takakulmalta Saku Savolaisen, jonka puskun maalille survoi Gbolahan Salami verkon perukoille ohi tilanteessa voimattoman RoPS-vahti Ricardon. Näin tilanne oli 0-1. Vieraiden johtomaali kuitenkin herätti RoPS:n, sillä kotijoukkue alkoi vyöryttämään peliä kohti vastustajan maalia. Sinipaidat joutuivat tekemään ensimmäisen vaihtonsa jo 29. minuutilla, kun kapteeni Antti Okkonen nilkutti vaihtoon. Hänet keskikentällä korvasi Jose Pedrosa Galan. Ja vain minuutti tästä ja RoPS tuli ottelussa tasoihin. Pallo pelattiin oikealle Michal Mravecille, jolla oli aikaa ja tilaa antaa nappikeskitys maalin eteen. Siellä kärppänä paikalla oli Prosa (kuvassa), joka puski pelivälineen varmasti maalin vasempaan alanurkkaan. Näin tilanne oli 1-1! 42. peliminuutilla RoPS siirtyi ottelussa johtoon. Pitkän pyörityksen ja mm. Galanin yrityksen jälkeen pallo kulkeutui lopulta päätyrajan tuntumaan Jarkko Lahdenmäelle, jonka tyylikäs sijoitus löysi tiensä aivan maalin oikeaan nurkkaan tolppaa hipoen. Tämän jälkeen vaarallisia tilanteita ei enää nähty ja tauolle poistuttiin RoPS:n 2-1 johtolukemissa.
Pirinen nousee estelyistä huolimatta, taustalla Mravec.
Toinen 45-minuuttinen alkoi pirteällä kotijoukkueen esityksellä. Jo 47. minuutilla Janne Saksela murtautui väkisin ohi muutamasta vastustajan pelaajasta rangaistusalueelle, mutta kunnon vetoa maajoukkuemies ei tilanteesta kuitenkaan saanut aikaan. 54. minuutilla KuPS oli lähellä tasoitusta. Vieraiden vasemmalta lähtenyt keskitys löysi maalin edestä täysin vapaana olleen Petteri Pennasen, mutta Ricardo nollasi keskikenttämiehen yrityksen 100-0 reaktiotorjunnallaan. Näin hermokontrolliaan välillä menettänyt Pennanen epäonnistui ns. tuhannen taalan paikassaan. 69. minuutilla Prosa pääsi oivaan paikkaan Sakselan loistavasta esityöstä, mutta jatko karkasi maalin ohi. Nelisen minuuttia tästä ja Lassi Järvenpään hieno keskitys nousun päätteeksi löysi tilanteeseen voimalla tulleen Juha Pirisen (kuvassa), mutta laiturin pusku meni selvästi maalin yli. 75. minuutilla Saksela puolestaan tulitti vapaapotkusta, mutta noin metrin yli KuPS-maalin. Kolme minuuttia tästä ja Pirinen pääsi vetämään hyvän RoPS-kuvion päätteeksi, mutta yritys meni kuitenkin kotijoukkueen kannattajien harmiksi maalin yli. Toisen vaihtonsa Juha Malinen teki 82. minuutilla, kun kauden toisen maalinsa tehnyt Prosa korvattiin kärjessä Fridolin Nganbe Nganbella. Ja vielä aivan ottelun loppuhetkillä Aapo Heikkilä kirmasi kentälle Sainen tilalle. Pelin ollessa jo viimeisillä sekunneilla, pääsi Salami puskemaan hyvästä paikasta. Kärkimiehen yritys meni kuitenkin maalin ohi oikealta. Kohta tämän jälkeen Toni Pohjoismäki vihelsi pilliinsä ja peli päättyi RoPS:n kannalta riemukkaisiin 2-1 (2-1) lukemiin.
Ottelussa RoPS pelasi pirteää jalkapalloa iskien nopeita vastaiskuja peliä hienokseltaan hallinnutta KuPS:a vastaan. Tällä kertaa kärjessä Prosa onnistui melko hyvin ja maali on aina hyvä saldo kärkimieheltä. Onnistumisia toki saisi tulla useammin. RoPS pelasi myös hyvin laitojen kautta ja keskellä esimerkiksi Mravec oli elementissään. Puolustus selvisi ottelussa hyvin, tosin KuPS:n useissa erikoistilanteissa joukkue oli välillä kovilla. Varsinkin Lahdenmäki erottui edukseen puolustuslinjasta ja kruunasi iltansa hienolla maalilla. Ricardo oli myös maalillaan aktiivinen korjaten irtopallot varmasti näppihinsä ja esittäen yhden ns. game saverin. Voiton myötä RoPS jatkaa taisteluaan europelipaikoista. Tämä tosin vaatii voittoa kummastakin jäljellä olevasta ottelusta ja perjantain tapaista ristiin pelaamista muilta joukkueilta. Panosten kasvaessa kaikki on kuitenkin mahdollista.
Seuraavan kerran Palloseura pelaa jo tulevana maanantaina (17.10.), jolloin Napapiirin ylpeys matkaa Turkuun FC Interin vieraaksi. Shefkin ja kumppanit RoPS kohtaa klo 18.30 alkaen.
Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Juha Pirinen - vahvaa peliä kumpaankin suuntaan, oli aina pelattavissa ja voitti lähes kaikki pääpallot.