torstai 22. syyskuuta 2016

RoPS hävisi leuan mitalla Klubille

Eetu Muinonen ampui hienon maalin RoPS:lle.
Rovaniemen Palloseura pelasi keskiviikkoiltana tiukan kamppailun HJK:n vieraana Töölön jalkapallostadionilla. Vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen 5142 katsojan edessä pelattu Veikkausliigan ottelu päättyi kotijoukkueen 2-1 (1-1) voittoon, jonka ansiosta Klubi jatkaa sarjan kärkipaikalla. RoPS on tappion myötä tasaisessa sarjataulukossa viidennellä sijalla, mutta vielä hyvissä iskuasemissa ajatellen mitallikamppailua.

HJK sai otteluun mukaan pelikieltonsa kärsineet Roni Peiposen sekä Rafinhan, myös Taye Taiwo ja Vincent Onovo tekivät paluun pelaavaan kokoonpanoon. Näin kotijoukkue pääsi viikko-otteluun hyvistä asemista ja laajalla pelaajaringillä. RoPS tuli otteluun ilman Michal Mravecia ja Ville Saxmania sekä pelikieltoista José Antonio Galánia. Myös Ransford Osei puuttui pelaavasta kokoonpanosta. Mielenkiintoista Juha Malisen valitsemassa kenttäkoostumuksessa oli myös se, että avauksessa ei ollut mukana yhtään varsinaista hyökkääjää.

Reguero pelasi jälleen vahvasti maalillaan.
Ottelu alkoi RoPS:n pirteällä pelillä HJK:n ollessa ns. ottavana osapuolena. Palloseura sai ottelun alkupuolella aikaan muutaman kulmapotkun, mutta näistä joukkue ei tälläkään kertaa ratkaisua saanut tehtyä. Kotijoukkueen ensimmäinen tilanne tuli vartin pelin kohdalla kärkimies Akseli Pelvakselle oikeaan laitaan, mutta hänen vetonsa hyvästä paikasta meni kuitenkin yli Antonio Regueron (kuvassa) vartioiman RoPS-maalin. 24. peliminuutilla Taiwo pääsi ampumaan vapaapotkun noin 20 metristä, mutta hänen löysä yrityksensä meni kuitenkin selvästi maalin yli. 34. peliminuutilla nähtiin sitten parasta Palloseuraa. Pallo pelattiin oikealla sivurajalla Jarkko Lahdenmäelle, jonka keskitys rangaistusalueen rajalle löysi Fridolin Nganbe Nganben pään. Keskikenttämies jatkoi suoraan ylhäällä pelanneelle Eetu Muinoselle, joka otti pallon rinnalla haltuunsa ja ampui suoraan ilmasta pelivälineen maalin oikeaan alakulmaan ohi HJK-vahti Thomas Dähnen. Näin tilanne muuttui 1-0:aan! 42. minuutilla RoPS pääsi nopeaan vastaiskuun, jossa Robert Taylor pelasi Janne Sakselan puolittain läpi. Taiwo jyräsi kuitenkin selkäpuolelta Sakselan rangaistusalueella kentän pintaan. Tilanteessa ottelun kehnosti tuomaroinut Marko Grönholm ei kuitenkaan uskaltanut pilliinsä viheltää ja selvä rike jäi näin huomioimatta. Kun ensimmäinen puoliaika oli jo lisäajalla, keskitti Taiwo vasemmalta maalin eteen vapaaksi jätetylle Alfredo Morelokselle, joka jatkoi päällään pallon verkon perukoille. Näin tilanne oli 1-1 ja näissä lukemissa mentiin myös tauolle.

Abdou Jammeh "kaatoi" Morelosin.
Toinen puoliaika alkoi myös RoPS:n aktiivisella pelillä, mutta Klubi alkoi nyt saamaan juonesta kiinni ensimmäistä 45-minuuttista nopeammin. Ensimmäistä kunnon tilannetta saatiin odottaa kuitenkin aina 67. minuutille asti, jolloin Morelos pääsi laukomaan. RoPS-vahti Reguero torjui tilanteen kuitenkin varmaan tyyliinsä. 71. minuutilla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Mamut Saine korvasi kentällä Mika Mäkitalon. Ja kolmisen minuuttia tästä Aapo Heikkilä korvasi kentällä Lahdenmäen. Kun peli oli jo viimeisellä kymmenminuuttisella, pääsi Pelvas laukomaan vaarallisesti. Tälläkin kertaa Reguero venytti loistotorjunnan ja peli säilyi tasalukemissa. 84. minuutilla nähtiin sitten ns. tuomarin erikoinen. Marko Grönholm näki Abdou Jammehin (kuvassa) rikkoneen Morelosia rangaistusalueella, mutta esimerkiksi Juha Malisen mukaan mitään rikettä tilanteessa ei ollut. Pallo vietiin kuitenkin pilkulle, josta Pelvas viimeisteli kylmän viileästi maalin ja tilanne oli näin 2-1. Maalin jälkeen 87. minuutilla RoPS vaihtoi vielä Albert Prosan kentälle. Kärkimies korvasi maalin syöttäneen Nganbe Nganben. Lopussa RoPS painostikin ankarasti, mutta vaarallisia tilanteita ei enää nähty ja näin peli päättyi kotijoukkueen voittoon lukemin 2-1 (1-1).

Kokonaisuutena RoPS pelasi nyt paljon paremmin kuin parissa aikaisemmassa ottelussaan, vaikka pisteitä Helsingistä ei pohjoiseen matkannutkaan. Mielenkiintoista pelissä oli myös hyökkääjien jättäminen avauskokoonpanon ulkopuolelle. Tämä osaltaan kertoo joukkueen hyökkäyksen nykytasosta. Ehkä Malinen halusikin penkittämisellä herätellä joukkueen kärkipelaajia. Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana sunnuntaina, jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu mestaruuskamppailussa mukana oleva IFK Mariehamn. Kummallekin joukkueelle todella tärkeä kamppailu alkaa tutusti klo 18.30, joten silloin kaikki "keskarille" kannustamaan RoPS voittoon!