sunnuntai 21. elokuuta 2016

Pisteetön reissu Sauvosaareen

Robert Taylor oli jälleen joukkueen parhaimmistoa.
Rovaniemen Palloseuran mollivoittoiset otteet saivat jatkoa lauantaina Kemissä, kun kotijoukkue PS Kemi päihitti napapiiriläiset 2273 katsojan edessä maalein 3-1 (0-0). Kotijoukkueen tehopelaajana hääri uusi kärkimies Erik Törnros, joka iski ottelussa kaksi osumaa. Voiton myötä kemiläiset ovat enää viiden pisteen päässä sarjakolmonen RoPS:sta, tosin ottelun enemmän pelanneena. Ainakin yksi asia ottelun jälkeen oli jo käytänössä varmaa, Veikkausliigassa tullaan pelaamaan jänkäderbyjä myös ensi kaudella.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, jossa kärjessä aloitti reilu viikko sitten joukkueen vahvuuteen liittynyt Albert Prosa. Muuten kenttäkoostumus oli melko tutunlainen. Loukkaantumisten jälkeen vaihtopenkille paluun olivat tehneet sekä Ville Saxman että Janne Saksela. Aapo Heikkilä oli edelleen sivussa ja perjantaina harjoituksissa loukkaantunut Michal Mravec saattaa pahimmassa tapauksessa olla pois pelikentiltä koko loppukauden. Tähän saadaan varmistusta ensi viikon tarkemmissa tutkimuksissa. Kotijoukkue PS Kemi pääsi otteluun vähin vammoin, sillä pelaavasta kokoonpanosta olivat poissa ainoastaan Jusa Impiö ja Muller. Samalla kärjessä aloittaneelle Billy Ionsille ottelu oli viimeinen punapaidassa ennen siirtymistään SJK:n vahvuuteen.

Reguero torjui sen mitä pystyi maalillaan.
Ottelu käynnistyi RoPS:n pitäessä palloa ja hallitessa hienoisesti kenttätapahtumia. 8. peliminuutilla John William Oluremi pääsi laukomaan Eetu Muinosen tarjoilusta, mutta PS Kemin maalilla tällä kertaa pelannut Juhani Pennanen torjui yrityksen kulmaksi. Kolmisen minuuttia tästä ja laitapakkina pelannut Jarkko Lahdenmäki pääsi laukomaan kuudentoista rajalta, tosin selvästi yli maalin. 19. peliminuutilla nähtiin ensimmäinen kotijoukkueen vaarallinen tilanne, kun Kalle Taimi pääsi jatkamaan Joona Vetelin antaman kulman jälkeen, mutta peliväline kolisutteli ainoastaan maalirautoja ja RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) piti huolen siitä, että pallo ei maalilinjaa ylittänyt. Tämän jälkeenkin PS Kemi hallitsi pelitapahtumia ja esim. Ions pääsi 27. minuutilla laukomaan kaukaa vaarallisesti. Tässäkin tilanteessa Reguero venyi hyvään ja varmaan torjuntaan. Jakson lopulla peli tasoittui. Mitään vaarallista ei kummassakaan päässä enää viimeminuuteilla nähty ja näin tauolle poistuttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen kannalta terävästi RoPS:n vielä ihmetellessä pelin kulkua. Kun kello näytti 48. minuuttia, pääsi PS Kemin Törnros laukomaan reilusta 20 metristä pallon maalin oikeaan ylänurkkaan. Tilanteessa kärkimiehellä oli aivan liian paljon aikaa ja tilaa ratkaisulleen, kun vierasjoukkueen pelaajat lähinnä seurasivat tilanteen kehitystä katseellaan. Tilanne ottelussa oli näin 1-0. 54. minuutilla muuten erittäin näkymättömästi kentällä pelannut Oluremi nousi hyvin laidalta ja keskitti pallon maalin eteen, mutta Prosa ei tähän ehtinyt ajoissa kurottaa ja Pennanen maalillaan selvisi säikähdyksellä. Reilu viisi minuuttia tästä ja Törnros iski toistamiseen Abdou Jammehin suotuisalla avustuksella. RoPS:n toppari liukasteli tilanteessa sillä seurauksin, että ruotsalaiskärki pääsi läpi viimeistelemään taululle 2-0 lukemat. Maalin jäkeen RoPS teki tuplavaihdon, kun Ville Saxman ja Fridolin Nganbe Nganbe korvasivat kentällä Mika Mäkitalon ja Oluremin. Ja tämän jälkeen ei mennyt montaakaan minuuttia, kun RoPS iski takaisin. 65. minuutilla jälleen RoPS:n parhaimmistoon kuulunut Taylor syötti oikealta tarkasti maalin eteen ja Prosa ohjasi pallon varmasti verkon perukoille ensimmäisellä maalillaan Veikkausliigassa. Tilanne oli näin 2-1! Maalin jälkeen RoPS nukkui kuitenkin taas omaa ruususen untaan, sillä kotijoukkue iski heti seuraavasta tilanteesta. Veteli petasi paikan Zeljko Savicille, joka huudatti kotiyleisöä 3-1 maalillaan. Peli oli ratkennut. Maalin jälkeen ottelun tempo laski ja RoPS ei enää päässyt kunnon tilanteisiin käsiksi. 86. minuutilla Juha Malinen teki viimeisen kosmeettisen vaihtonsa, kun Ransford Osei juoksi kentälle Antti Okkosen tilalle. Samalla Ions siirtyi vaihtoon äänekkäiden taputusten saattamana. Pelin lopussa ei enää ihmeitä nähty ja näin ottelun tuominnut Dennis Antamo vihelsi kamppailun päättyneeksi 3-1 (0-0) lukemiin.

Kokonaisuutena ottelu oli jatkumoa viime viikkoiselle SJK-ottelulle, jossa RoPS oli niin ikään otavana osapuolena. Pelkällä Aleksandr Kokon siirtymisellä pois joukkueesta ei aneemisia peliesityksiä selitetä, sillä joukkue on ennenkin ilman Borrea pystynyt pisteitä haalimaan. Pitkän tappiottomien otteluiden perään RoPS elää nyt suvantovaihdetta, johon lääkkeiden on löydyttävä nopeasti. Joukkue on etsimässä vahvuuteen vielä ainakin yhtä pelaajaa, mutta tärkeintä on saada enemmän tehoja irti nykyjoukkueesta. Keskikentän ja varsinkin laitapelaajien joukosta ainoastaan Robert Taylor naputtaa kovalla teholla maaleja. Oluremin, Nganbe Nganben ja kumppaneiden tuleekin nopeasti terävöittää otteitaan hyökkäyspäässä. Hyvin pelissä liikkunut ja maalin tehnyt Albert Prosa on jo nyt ollut yhtä tehokas kuin Osei, jolle näyttää olevan pedattuna lähinnä statistin osa joukkueessa. Mikä on sitten Mamut Sainen rooli? Keskikenttämies lämmittää lähinnä vaihtopenkkiä ja tehotilasto huutaa pyöreää nollaa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana keskiviikkona, kun Palloseura matkustaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi. Ottelu pelataan Tammelan Stadionilla klo 18.30 alkaen.