tiistai 10. toukokuuta 2016

Tasapeli HIFK:n vieraana

Ville Saxman maalasi RoPS:lle.
Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigakauden seitsemäs ottelu 2649 katsojan edessä toi kauden kolmannen tasapelin, kun joukkue tasasi pisteet kotijoukkue HIFK:n kanssa maalein 1-1 (1-0). RoPS:n maalista ottelussa vastasi raskaan työn raataja Ville Saxman (kuvassa). Kotijoukkueen maalin viimeisteli puolestaan Joni Korhonen.

RoPS tuli otteluun täysin samalla kokoonpanolla kuin helatorstain FC Lahti -otteluun eli Juha Malinen ei nähnyt tarpeelliseksi tehdä muutoksia kenttäkoostumukseen. Kotijoukkue HIFK sai peliin Fredrik Lassaksen, joka teki paluun punapaitojen riveihin. Poissa IFK:lta pelistä olivat Emil Conti, Otto-Pekka Jurvainen, Pauli Kuusijärvi, Jere Piirainen, Eero Peltonen, Jukka Sinisalo sekä Ville Salmikivi. Peli alkoi RoPS:n mukavalla pallonsiirtelyllä ja ensimmäisen erikoistilanteen joukkue sai seitsemännellä peliminuutilla kulman muodossa. Tästä ei kuitenkaan lopputuloksena ollut muuta kuin kotijoukkueen vastaisku. Nyt alkukaudesta RoPS:n kulmista vastustaja on usein päässyt iskemään nopeita vastaiskuja. Alkuminuuttien jälkeen pelin painopiste kääntyi kohti RoPS:n maalia ja ensimmäinen maali näki päivänvalon jo 12. peliminuutilla. Tällöin Aleksandr Kokon hasardisyöttö meni suoraan helsinkiläisten Joni Korhoselle, joka pääsi ilman kenenkään estelyä nousemaan ennen laukaustaan vajaasta 20 metristä. Löysä mutta tarkka laukaus löysi kuin löysikin tiensä maalin oikeaan alanurkkaan ohi Antonio Rogueron ja näin tilanne oli 1-0. Maalin jälkeen pelissä ei nähty juurikaan vaarallisia paikkoja ja RoPS:n peli etsi parasta teräänsä. Jakson lopulla Juha Pirttijoki pääsi puskemaan vapaasti, mutta hänen yrityksensä meni hieman oikealta maalin ohi. Heti tämän jälkeen napapiiriläiset pääsivät vastaiskuun, mutta Mika Mäkitalo ei venytyksellään kunnolla osunut keskityspalloon ja näin kotijoukkue selvisi säikähdyksellä. Tauolle mentiin lukemissa 1-0.

Nganbe Nganbe pelasi vahvasti.
Toisen puoliajan alku alkoi myös RoPS:n aktiivisella pelillä ja joukkue sai heti alkuun kulmapotkun, mutta tästäkään tilanteesta ei vetopaikkoihin päästy. 48. minuutilla HIFK:n Rickson Mansiamina sen sijaan laukoi, mutta vain RoPS:n maalin vasempaan sivuverkkoon. Tilanteessa Roguero oli hyvin mukana ja olisi tarpeen tullen poiminut pallon haltuunsa. Kolme minuuttia tästä ja Palloseura tuli ottelussa tasoihin. Tilanteessa aktiivisesti läpi pelin pelannut Fridolin Nganbe Nganbe (kuvassa) katkaisi HIFK:n pelaajan nousun ja pallo ajautui Saxmanille, joka ohitti nopeudellaan Tuomas Ahon ja kumppanit ja laukoi matalan laukauksen vastustamattomasti maalin vasempaan alakulmaan ohi HIFK-vahti Carljohan Erikssonin. Näin tilanne muuttui 1-1:een! Pari minuuttia tästä ja kotijoukkue pääsi hyvään maalipaikkaan, mutta Roguero oli mies paikallaan torjuen vedon etulkulmasta väljemmille vesille. Tämän jälkeen RoPS sai aikaan pari puolittaista paikkaa ja välillä näyttikin siltä, että sinipaidat voivat hoitaa kaikki kolme pistettä ottelusta. HIFK oli kuitenkin asiasta eri mieltä ja 71. minuutilla joukkue sai aikaan huippupaikan. Pekka Sihvola tarjoili Matias Hänniselle, jonka kaukolaukauksen Roguero torjui eteensä. Ensimmäisenä paikalla oli kärkimies Juho Mäkelä, jonka louhikkojatko polvella lähti kuitenkin poispäin maalista ja näin tilanne taululla ei muuttunut.

RoPS teki ottelun lopulla kaikki kolme vaihtoaan. Jo ennen Mäkelän tilannetta 68. minuutilla John William Oluremi juoksi vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle tuli Mamut Saine. 77. minuutilla Robert Taylor teki tilaa Aapo Heikkilälle ja kaksi minuuttia tämän jälkeen maalintekijä Saxman tuli vaihtoon Michal Mravecin korvattua hänet kentällä. Vaihdot eivät RoPS:n peliä piristäneet ja 81. minuutilla Lassaksen jatko Korhosen syötöstä meni vain aavistuksen vasemmalta ohi Rogueron vartioiman RoPS-maalin. Tämän jälkeen huippupaikkoja ei enää nähty ja ottelun hyvin tuominnut Jari Järvinen vihelsi pelin päättyneeksi tasalukemiin 1-1 (1-0).

Kokonaisuudessaan peli ei ollut RoPS:lta kovinkaan erikoista näytöstä, ja esimerkiksi Kokko oli kärjessä vaisu. Joukkue näytti kuitenkin vahvuutensa nousemalla vieraskentällä tappioasemasta tasapeliin aina vaikeaa HIFK:a vastaan ja jatkaa tasapelin myötä sarjassa mukavasti kolmannella sijalla, viisi pistettä kärkikaksikon perässä. Vaihdot eivät sinipaitojen peliin uutta ulottuvuutta tuoneet ja esimerkiksi Saine näyttää olevan kentälle edelleen aika eksyksissä. Kovin kauaa Saine ja koko RoPS:n joukkue ei pääse pelikirjaansa käymään läpi ennen seuraavaa ottelua, sillä joukkue pelaa jo tulevana perjantaina (13.5.) "kotiottelun" Oulussa Raatin Stadionilla Kuopion Palloseuraa vastaan. Rovaniemen keskuskentän tekonurmen vaihdosta johtuva evakkokotipeli alkaa klo 18.30.