perjantai 26. kesäkuuta 2015

Sateinen, mutta kuiva tasapeli RoPS:lle

Faith Friday Obilor pysäyttää vastustajan.
RoPS pelasi tasapelin torstai-iltana turkulaista FC Interiä vastaan sateisella Rovaniemen keskuskentällä luvuin 1-1 (1-0). Ottelussa ei pelillisiä hienouksia juurikaan nähty, mutta kamppailun lopputulos oli pelitapahtumiin nähden varsin oikeutettu. Ottelua seurasi Rovaniemellä 1812 katsojaa.

Jos pitkäaikaisia loukkaantumisia ei huomioida, niin Rovaniemen Palloseura pääsi otteluun käytännössä parhaalla miehistöllään yhtä poissaoloa lukuun ottamatta. Ainoastaan pelikieltoinen Thomas Hradecký puuttui ottelusta. Interin merkittävin poissaolija oli hyökkääjä Vahid Hambo. Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä, kunnes 14. minuutilla RoPS sai vapaapotkun reilusta 20 metristä. Vapaapotkun laukoi Mostagh Yaghoubi hienosti Inter-maalin vasempaan nurkkaan ohi maalivahti Magnus Bahnen. RoPS pyrki pyörittämään hyökkäyksiään usein pitkin vasenta laitaa, jossa Ville Saxman ja Janne Pirinen olivat varsin aktiivisia. Kaiken kaikkiaan voidaan todeta, että Ville Saxman on onnistunut menestyksekkäästi tällä kaudella vasemman laitapakin roolissaan. Ottelu eteni ja Inter Turku sai ensimmäisen puoliajan vaarallisimman paikkansa 23. minuutilla, jolloin ottelussa hyvin pelannut Mika Ojala ampui ylärimaan. RoPS jatkoi tämänkin tilanteen jälkeen hyökkäyksiään melko nopeasti Interin päätyyn asti, mutta keskityspallot olivat heikkoja. RoPS:n maalipyssy Aleksandr Kokko pystyttiin pitämään varsin hyvin pois maalipaikoilta tiukan vartioinnin ansiosta. Erityisesti Interin Eric Matoukou pelasi hyvän ottelun topparina ja piti mallikkaasti Kokon kurissa.
Kamppailupari Kokko - Matoukou.

Ottelun toisella puoliajalla Inter alkoi saada pelijuonesta paremmin ja paremmin kiinni. Ehkäpä RoPS tyytyi jotenkin alitajuisesti varjelemaan johtoaan. Keskikentän hallinta siirtyi näin enemmän vierasjoukkueelle. Ottelun 66. minuutilla Interille tuomittiin vapaapotku, jota asettui ampumaan Mika Ojala reilusta 30 metristä. Veto suuntautui päin RoPS:n brasilialaismaalivahti Ricardoa, joka torjui pallon eteensä. Irtopallon pääsi niittaamaan tyhjään maaliin Vincent Onovo. Ottelua oli pelattu 75 minuuttia, kun uudelle pelipaikalle oikeaksi laitapakiksi asetettu Jarkko Lahdenmäki vaihdettiin kentältä pois. Vaihdosta kentälle kirmasi kroatialainen Vilim Posinkovic, joka siirtyi oikeaksi laitalinkiksi. Vaihdon myötä Janne Saksela pelasi ottelun lopun oikeana laitapakkina. Inter sai vielä ottelussa yhden todella hyvän paikan Mika Ojalan antaman kulmapotkun jälkeen. Juuso Hämäläinen pääsi puskemaan 83. minuutilla vaarallisesti pelivälineen kohti RoPS:n maalia, mutta RoPS-kapteeni Antti Okkonen pelasti pallon lähes maaliviivalta kulmapotkuksi. Ottelun 84. minuutilla kotijoukkue sai jobinpostia, kun Mika Mäkitalo loukkaantui. Tilalle vaihdettiin Simo Roiha. Ottelun aikana olisi odottanut Posinkovicin tai viimeistään Roihan vaihdon jälkeen, että RoPS olisi siirtynyt pelaamaan enemmän kahdella kärjellä, mutta näin ei tapahtunut. Kokko (kuvassa) jäi kärjessä liiaksi yksin. Ottelun loppuhetkillä ei nähty enää vaarallisia maalipaikkoja ja ottelu päättyi 1-1 (1-0) tasapeliin.

Seuraavan kerran Rovaniemen Palloseura pelaa vieraskentällä sunnuntaina 28.6., jolloin RoPS saa vastaansa pietarsaarelaisen Jaron klo 18.30 alkavassa Veikkausliigan ottelussa.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Faith Friday Obilor -Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin omalla pelipaikallaan kuuluva toppari pelasi jälleen hyvän ja lähes virheettömän ottelun RoPS:n takalinjoilla. Toivottavasti RoPS saa nauttia miehen palveluksista myös ensi kaudella.