maanantai 8. kesäkuuta 2015

Huikea alkukausi sai jatkoa Seinäjoella

RoPS:n puolustus oli jälleen rautaa.
Rovaniemen Palloseuran hienot otteet Veikkausliigassa saivat jatkoa sunnuntaina, kun joukkue voitti seinäjoella pelatussa kierroksen kärkipelissä SJK:n. Ottelun lopputulokseksi 1956 katsojan edessä kirjattiin 0-1 (0-1) lukemat. Kamppailun ainokaisesta osumasta vastasi RoPS:n keskikenttämies Mika Mäkitalo. Voiton myötä Palloseura nousi sarjataulukossa jo toiselle sijalle, vain viiden pisteen päähän kaksi ottelua enemmän pelanneesta HJK:sta.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, josta puuttui edellispelissä hattutempun iskenyt Aleksandr Kokko. Pikkuvaivoista kärsineen kärkimiehen korvasi kentällä Michael Ibiyomi. Jarkko Lahdenmäki jatkoi tässäkin pelissä oikeana laitapuolustajana ja Antti Okkonen tutulla paikallaan keskikentän keskustassa. Myös Mostagh Yaghoubi teki paluun aloituskokoonpanoon Tomas Hradeckyn tilalle kärsittyään yhden ottelun pelikieltonsa.

Ricardo piti maalinsa puhtaana.
Peli alkoi hyvin vierasjoukkueen kannalta, sillä napapiiriläiset siirtyivät johtoon jo kahdeksan peliminuutin jälkeen. Tilanne lähti Yaghoubin antamasta kulmapotkusta, jonka SJK:n puolustaja Cedric Gogoua purki ulos maalivahdin alueelta, mutta suoraan Mäkitalolle. Keskikenttämies ampui matalan laukauksen suoraan vastapalloon ja veto meni vastustamattomasti maalin oikeaan alanurkkaan, ohi SJK-vahti Mihkel Aksalun. Maalin jälkeen peli pysyi hyvin kovaan myötätuuleen pelanneen vierasjoukkueen hallussa ja SJK:lla tuotti suuria vaikeuksia saada vaarallisia tilanteita aikaan RoPS-vahti Ricardon (kuvassa) maalille. Reilun 20. minuutin pelin jälkeen kotijoukkueen Johannes Laaksonen pääsi kuitenkin vetopaikkaan, mutta hänen kaukolaukauksensa suuntautui hieman yli RoPS:n maalin. Tämän jälkeen vierailijat saivat pari hyvää maalipaikkaa erikoistilanteista, mutta sekä Juha Pirisen että Yaghoubin antamat vapaapotkut suuntautuivat ohi Aksalun vartioiman SJK-maalin. Näin tauolle siirryttiin lukemissa 0-1.

Toiselle jaksolla nähtiin kentällä aktiivisempi kotijoukkue, kun taas RoPS keskittyi tiivistämään peliään vetäytymällä avausjaksoa alemmas ja pyrkimällä pelaamaan yhä enemmän vastaiskupeliä. Ensimmäisen vaarallisen tilanteen rakenteli kuitenkin RoPS ottelun 52. peliminuutilla, mutta Aksalu maalissa torjui vaivoin Juha Pirisen vasemmalta noin kymmenestä metristä lähteneen tulisen laukauksen. Tilannetta edelsi Pirisien ja Mäkitalon hyvä peli ja syötön katko SJK-päädyssä. Reilun tunnin pelin jälkeen SJK sai oivan paikan, mutta Tucon laukaus noin kuudesta metristä osui ainoastaan maalin sivuverkkoon. 71. minuutilla Tuco oli jälleen häärimässä RoPS-maalin edustalla, mutta tällä kertaa hänen puskunsa meni ohi maalin. Ottelun lopussa SJK yritti painaa vielä peliä vastustajan maalille, mutta RoPS selvisi tilanteista vahvan puolustuspelinsä ansiosta toppari Faith Friday Obilorin johdolla. Pelikellon näyttäessä jo 94. minuuttia, vihelsi ottelun tuominnut Ville Nevalainen kamppailun päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-1). Näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat RoPS:n mukana napapiirille!

Voiton myötä RoPS nousi sarjassa jo toiselle sijalle ja SJK putosi sarjassa Palloseuran taakse kolmanneksi. Alkava maajoukkuetauko tulee kapealla rosterilla pelaavalle RoPS:lle tosi hyvään paikkaan, sillä useammalla pelaajalla on pikkuvaivoja. Seuraavan kerran joukkue kokoontuukin harjoituskentälle vasta tulevana torstaina. Veikkausliigassa joukkue pelaa seuraavan kerran tiistaina 16.6., jolloin joukkue matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. Ottelu pelataan klo 18.30 alkaen.

RoPS:n vaihdot ottelussa (out/in):
Ville Saxman - Vilim Posinkovic (79. min)