sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Tappiokierre jatkuu

Antti Okkosen ilme kertoo
kaiken nykytilanteesta.
Rovaniemen Palloseuran erittäin heikot otteet saivat lauantaina jatkoa Lahdessa, jossa isäntäjoukkue FC Lahti korjasi talteen perunapeltomaisella kotikentällään kaikki kolme sarjapistettä lukemin 1-0 (0-0). RoPS:lle tappio oli jo kolmas peräkkäinen ja kuudes koko sarjakaudella yhdeksän pelatun ottelukierroksen jälkeen. Maalinteon ja yleensä maalitilanteiden rakentelun kanssa tuskailevat napapiiriläiset ovat onnistuneet osumaan maalipuiden väliin tällä kaudella ainoastaan neljä kertaa, minkä johdosta joukkue onkin ajautumassa kamppailuun sarjapaikasta ennen kauden alkua esitettyjen ylioptimististen sarjasijoitustavoitteiden sijaan. Toki kausi on vasta ensimmäisellä kolmanneksellaan, mutta selvää on se, että nykytahdilla joukkue kamppailee lähinnä häntäpään sijoituksista.

Lauantain peliin RoPS lähti tutusti varamiehisenä, vaikka viime pelin lopulla loukkaantunut Faith Friday Obilor olikin tervehtynyt vajaassa viikossa takaisin pelikuntoon. Tällä kertaa aloituksessa olivat sekä Mika Lahtinen että Jamal Gay, muuten joukkueen kokoonpano oli pitkälti tuttu verrattuna edellisiin peleihin. Joukkueen juoksuvoimaisin pelaaja Emenike Mbachu sen sijaan aloitti tämänkin pelin vaihdossa. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla peli oli kummaltakin joukkueelta heikkoa. RoPS sai kuitenkin järjesteltyä avaus 45-minuuttisella ottelun parhaan paikkansa, kun Antti Okkosen hyvä vapaapotku tavoitti Lahtisen rangaistusalueella. Ladan pusku oli kuitenkin osoitteeton ja näin RoPS:n kauden viides liigamaali jäi odottamaan aikoja parempia. Kotijoukkue FC Lahti ei niin ikään pystynyt harvoja paikkojaan hyödyntämään ja näin tauolle siirryttin maalittomassa tasatilanteessa.

Simo Roiha pääsi
kentälle loppu-
minuuteiksi.
Toinen puoliaika ei tuonut pelin tasoon juurikaan parannusta johtuen osin katastrofaalisen huonosta pelikentän kunnosta. Pitkät pallot olivatkin lauantain pelissä kunniassa, sillä maata pitkin pelaaminen epätasaisella kentällä oli erittäin vaikeaa. Vaikka kentän kunto oli mitä oli, nähtiin ottelussa onnistuminen kotijoukkueen toimesta. Kun peli oli edennyt jo 72. minuutilla Ariel "Tuco" Ngueukam siirsi isännät johtoon hienolla laukaukseltaan. Esityön maaliin teki Mikko Hauhia. Tämän jälkeen RoPS teki lyhyen ajan sisään kolme vaihtoa. Ensin Emenike korvasi Antti Peuran ja tämän jälkeen Simo Roiha Lahtisen ja Olli Pöyliö keskikentällä uurastaneen Ville Saxmanin. Vierailija RoPS saikin lopussa siirrettyä pelin painopistettä kohti Henrik Moisanderin vartioimaa FC Lahden maalia, mutta ilman onnistumista. Näin ottelu päättyi lukemiin 1-0 (0-0) ja RoPS:n nollaputki sai jälleen jatkoa niin sarjapisteiden kuin tehtyjen maalienkin suhteen.

Seuraavan kerran RoPS pelaa ensi viikon perjantaina (23.5.), jolloin Juha Malisen suojatit kohtaavat vieraskentällä Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan Hietalahden Jalkapallostadionilla klo 18:30 alkaen.