maanantai 23. syyskuuta 2013

RoPS taipui vieraissa KuPS:lle

Joonas Pennanen
Varamiehinen Rovaniemen Palloseura hävisi sunnuntai-iltana 2413 katsojan edessä pelatun Veikkausliigan 29. kierroksen ottelun KuPS:lle maalein 2-0 (2-0). Kotijoukkue KuPS rankaisi napapiiriläisiä kahdella ensimmäisen puoliajan maalilla. RoPS sai niin ikään toimitettua pallon kahdesti maalin perukoille, mutta tilanteet päättyivät paitsioliputukseen sekä tuomarin näkemään virheeseen. Ottelu oli samalla tulevana lauantaina Helsingissä pelattavan Suomen Cupin finaalin kenraaliharjoitus, sillä samat joukkueet ottavat silloin Sonera Stadiumilla mittaa toisistaan.

Ottelun ennakkoarviot olivat vahvasti kotijoukkueen puolella, sillä RoPS:n riveistä ottelusta puuttuivat pelikieltoinen topparipari Ndukaku Alison – Faith Friday Obilor sekä Aleksandr Kokko, Albin Granlund, Ville Saxman sekä Tomi Maanoja. Myös Nicholas Otaru ja Mika Lahtinen aloittivat ottelun poikkeuksellisesti penkillä ja vain Otaru tuli peliin myöhemmin mukaan. Näin avauksessa kentällä mahdollisuuden saivat mm. Olli Pöyliö, Joonas Pennanen sekä Jarkko Lahdenmäki. Myös kotijoukkue KuPS:lta puuttui ottelusta mm. Ats Purje ja Dawda Bah, mutta silti joukkue pääsi otteluun huomattavasti tutummalla kokoonpanolla kuin vastapuoli.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä kotijoukkueen pitäessä kuitenkin palloa enemmän hallussaan. Varsinkaan ottelun alussa tilanteilla ei juurikaan herkuteltu ja näin pelin ensimmäistä onnistumista saatiin odottaa aina 36. minuutilla asti, jolloin Dudu pääsi keskittämään kentän vasemmalta laidalta maalille, josta Ilja Venäläinen ohjasi 1-0 lukemat taululle. Juuri ennen taukovihellystä kuopiolaiset onnistuivat toistamiseen, kun ensimmäisen maalin syöttänyt Dudu siirsi pallon varmasti ohi RoPS-vahti Oskari Forsmanin Joel Vartiaisen esityön jälkeen. Myös RoPS onnistui toimittamaan pallon kahteen otteeseen maalin perukoille, mutta ensimmäisessä tilanteessa ottelun tuominnut Jari Järvinen näki, että KuPS:n maalivahtia Mika Hilanderia rikottiin, vaikka rikkojasta hänellä ei näyttänyt edes pelin jälkeen olleen täyttä varmuutta. Toinen tilanne puolestaan liputettiin paitsioksi ja näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-0 johtolukemissa.

Toisella puoliajan alkuun kotijoukkue KuPS teki kaksi vaihtoa. Kentälle kirmasivat Tero Taipale sekä Omar Colley ja heille tilaa tekivät Chris James ja Etchu Tabe. Ottelun edetessä kotijoukkue hallitsi entistä selkeämmin kenttätapahtumia, mutta KuPS:n pelaajien otteista puuttui tarvittava päättäväisyys ja näin tilanteet kuivuivat kokoon kerta toisensa jälkeen. RoPS ei toisella puoliajalla enää saanut pelistä kiinni ja edes vaihdot eivät joukkueen otteita oleellisesti piristäneet. 61. peliminuutilla RoPS vaihtoi kentältä kapteeni Antti Okkosen ja hänet keskikentällä korvasi Otaru. Viisi minuuttia tästä ja Antti Peura lähetti syötön KuPS-maalille. Tilanteeseen ennättänyt Pennanen ei kuitenkaan onnistunut jatkossaan, joka suuntautui yli Hilanderin vartioiman maalin. 70. peliminuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Eetu Soppela tuli kentälle Emenike Mbachun tilalle. Koska onnistumisia ei toisella puoliajalla nähty, päättyi peli kotijoukkueen 2-0 (2-0) voittoon, minkä ansiosta KuPS nousi tasaisessa sarjataulukossa ohi RoPS:n aina seitsemännelle sijalle saakka.

Joukkueet kohtaavat uudestaan jo tulevaan lauantaina, jolloin ratkotaan Suomen Cupin voittaja. Silloin kentällä tullaan näkemään sunnuntain ottelua monta astetta kovempi ja nopeatempoisempi kamppailu, jossa kumpikin joukkue laittaa kentälle parhaat miehensä. Ottelusta on odotettavissa tiukka kamppailu niin kentällä kuin katsomossa, jossa kummankin joukkueen lukuisat kannattajat tulevat pitämään runsaasti ääntä kannustaessaan suosikkejaan. Odotettavissa on siis yksi kauden hienoimmista seurajoukkueiden välisistä ottelutapahtumista Suomessa. Suomen Cupin finaali RoPS-KuPS pelataan Sonera Stadiumilla lauantaina 28.9. klo 15:30 alkaen. Kaikki mukaan kannustamaan suosikkijoukkueitaan ja aistimaan cup-finaalin tunnelmaa!