lauantai 14. syyskuuta 2013

RoPS saalisti pisteen Hongan vieraana

Faith Friday Obilor pelasi jälleen hyvän ottelun.
Rovaniemen Palloseuran kausi Veikkausliigassa jatkui maaottelutauon jälkeen vierasottelulla, jossa se sai vastaansa 2032 katsojan edessä mestaruudesta kamppailevan FC Hongan. RoPS ei antanut sarjasijoituksen hämätä ja pystyikin haastamaan kovana kotijoukkueena tunnetut espoolaiset, vaikka joukkueen kokoonpanosta puuttui liuta aloituksen miehiä. RoPS:lta ottelusta puuttuivat mm. espoolaisille erittäin tutut Tomi Maanoja, Nicholas Otaru sekä Aleksandr Kokko. Myös Albin Granlund ja Tuomo Könönen olivat ottelusta sivussa, joten vieraiden käskyttäjä Kari Virtanen joutui muokkaamaan joukkueensa kokoonpanoa reilulla kädellä. Perjantai 13. päivä ei kuitenkaan ollut epäonnen päivä napapiiriläisille, sillä joukkue suuntasi ottelusta kotimatkalle arvokas vieraspiste mukanaan ottelun päättyessä maalittomaan 0-0 (0-0) tasapeliin.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, jossa kentällä aloittivat mm. Oskari Forsman, Joonas Pennanen, Ataulla Guerra sekä Akeem Priestley. Myös kapeassa penkkimiehityksessä nähtiin uusia miehiä, sillä vaihdosta löytyivät mm. loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon palannut Victor Turcios sekä nuori Eetu Soppela. Ottelun alku meni kotijoukkue FC Hongan lievässä hallinnassa joukkueen rakennellessa tilanteita Oskari Forsmanin vartioiman RoPS-maalin edustalle. RoPS pääsi pikkuhiljaa peliin paremmin mukaan ja kun peli oli edennyt 17. minuutille, pääsi Akeem Priestley oivaan maalintekopaikkaan. Hänen ja RoPS:n epäonneksi veto suuntautui kuitenkin maalin ylärimaan ja näin tilanne säilyi maalittomana. Tämän jälkeen ensimmäisen puoliajan parhaat tilanteet syntyivät kotijoukkueelle, mutta onnistumisia ei heiltäkään nähty ja näin tauolle poistuttiin 0-0 lukemissa.

FC Honka joutui vaihtamaan puoliajalla maalivahtia Walter Viitalan loukattua itseään ensimmäisen puoliajan lopussa. Näin kotijoukkueen maalia vahti toisen 45-minuuttisen kokenut Tuomas Peltonen. Hänen näyttöpaikkansa tulikin ottelun 61. peliminuutilla, jolloin Peltonen torjui Emenike Mbachun tuhannen taalan paikan. Kun peli oli edennyt 68. minuutille, teki RoPS ensimmäisen vaihtonsa, kun Victor Turcios korvasi kentällä vaisusti esiintyneen Guerran. Tämän jälkeen kentällä vaarallisempi joukkue oli edelleen FC Honka, mutta honkalaisten yritykset pysähtyivät joko hyvin pelanneeseen RoPS:n puolustukseen tai viimeisenä lukkona olleeseen maalivahti Forsmaniin. 85. peliminuutilla Forsman torjui Tim Väyrysen läpiajon ja ottelun ollessa jo lisäajalla toppari Faith Friday Obilor blokkasi Sampo Koskisen kovan vedon. RoPS teki ottelun lopussa vielä jäljellä olevat vaihtonsa, kun ensin Jarkko Lahdenmäki korvasi kentällä Priestleyn ja aivan lopussa Soppela tuli kentälle Emeniken tilalle. Nämä vaihdot eivät oleellisesti kenttätapahtumia enää muuttaneet ja näin ottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, joka pitää RoPS:n hyvin mukana kamppailussa Veikkausliigan keskikastin sijoituksista. Hongalle tasapeli tietää sitä, että mestaruuskamppailu on vääjäämättä kääntymässä HJK:lle.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana maanantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään sarjajumbo JJK:n. Jos RoPS voittaa Veikkausliigan 28. kierroksen kamppailussa jyväskyläläiset, tarkoittaa tämä sitä, että JJK ei pysty enää pisteissä tavoittamaan napapiiriläisiä. Ottelu pelataan Rovaniemen keskuskentällä tutusti klo 18:30 alkaen.