maanantai 26. elokuuta 2013

Palloseurat tasasivat pisteet Rovaniemellä

RoPS:n ja TPS:n kohtaaminen sunnuntai-iltana tarjosi pääosin viihdyttävää ja liikkuvaa peliä paikalle saapuneille 2063 katsojalla. Ottelu oli pari hetkeä lukuun ottamatta kotijoukkue Rovaniemen Palloseuran selvässä hallinnassa, mistä kertovat jo ottelun laukaisutilastot. RoPS laukoi ottelussa 13 kertaa, kun TPS sai aikaan vain kolme laukausta. Silti kamppailu päättyi tasatulokseen 1-1 (1-1), minkä ansiosta joukkueet jatkavat tasaisen sarjan sijoilla kahdeksan ja yhdeksän. RoPS lähti otteluun lähes parhaalla kokoonpanollaan, kun taas vierailija TPS saapui Napapiirille vahvasti varamiehisenä. RoPS:n Victor Turcioksen ja Ataulla Guerran odotettiin olevan jo pelikunnossa sunnuntain pelissä, mutta kumpaakaan ei vielä joukkueen vaihtopenkillä nähty. TPS:n osalta loukkaantumistilanne on lähes hälyttävä, sillä joukkueen vahvuudesta uupuu kymmenkunta pelaajaa erinäisten vammojen takia.

Ottelu lähti käyntiin kotijoukkue RoPS:n hallinnassa, mutta ensimmäinen kunnon paikka nähtiin vasta 17. minuutilla, kun Aleksandr Kokko pääsi puskemaan vaarallisesti. Viisi minuuttia tästä ja vierailijoiden Roope Riski pääsi vetopaikkaan, mutta hänen keskelle maalia suuntautunut laukauksensa oli RoPS:n maalissa pelanneelle Oskari Forsmanille helppoa kauraa. 31. peliminuutin kohdalla oli Ville Saxmanin vuoro laukoa noin 20 metristä, mutta hänkään ei onnistunut ottelun avausmaalin teossa. Pari minuuttia tästä ja pallo vietiin pilkulle toisessa päässä kenttää. Tilanne lähti Albin Granlundin rikkeestä kentän laidalla, josta tuomittiin vapaapotku TPS:lle. Kyseisen vapaapotkun Granlund pysäytti rangaistusalueella osin kädellään ja näin pallo vietiin oikeutetusti pilkulle. Pallon taakse asteli tilanteessa Petteri Pennanen, joka laukoi varmasti taululle 1-0 lukemat. Tämän jälkeen RoPS lisäsi painostustaan ja mm. Emenike Mbachu pääsi ampumaan vaarallisesti kohti Jukka Lehtovaaran vartioimaa TPS-maalia. Kun peli oli edennyt 42. minuutille, sai Kokko pallon rangaistusalueen ulkopuolella itselleen. Tilanteessa Kokko kääntyi estelyistä huolimatta ja ampui pallon varmasti ohi voimattoman Lehtovaaran maalin oikeaan kulmaan. Näin tilanne muuttui 1-1:een ja tässä tilanteessa joukkueet poistuivat myös ottelun puoliajalle.

Toinen puoliaika jatkui niin ikään RoPS:n selvässä hallinnassa ja jo 50. minuutilla Kokko oli lähellä onnistua jo toistamiseen. Kokon epäonneksi hänen laukauksensa osui tilanteessa ainoastaan ylärimaan ja näin peli pysyi tasatilanteessa. Kymmenen minuuttia tästä ja Mika Lahtinen (kuvassa) pääsi yrittämään maalin edestä. Hänen vetonsa suuntautui kuitenkin kohti Lehtovaaraa, joka pystyi tilanteen torjumaan. Ottelun 64. peliminuutilla oli Lahtisella jälleen oiva paikka, mutta tällä kertaa hänen puskunsa kolisutteli TPS-maalin vasenta tolppaa. Jatkotilanteesta Nicholas Otaru pääsi vielä laukomaan, mutta hänen yrityksensä viuhui pari metriä yli maalin. RoPS teki ottelussa ensimmäisen vaihtonsa 75. peliminuutilla, kun Akeem Priestley korvasi kentällä jälleen kerran kovaa uurastaneen Ville Saxmanin. Tämän jälkeen ottelun tempo tasaantui ja maalipaikat olivat pitkään kortilla. Kun peliä oli pelattu noin 85. minuuttia, tuli RoPS:n maalin tehnyt Kokko vaihtoon ja hänen tilalleen kentälle kirmasi Joonas Pennanen. Pelikello näyttäessä jo 90. minuuttia, pääsi Mika Lahtinen hyvään puskupaikkaan. Kotikatsomon epäonneksi Lada ei päässyt tilanteessa tarpeeksi pallon päälle ja näin pusku suuntautui yli maalin. Kohta tämän jälkeen ottelun tuomaroinut Dennis Antamo puhalsi pelin päättyneeksi ja näin pisteet jaettiin Rovaniemen keskuskentällä viihdyttävän pelin jälkeen maalein 1-1 (1-1).

Ottelu oli kokonaisuudessa hyvää jalkapalloa, varsinkin kotijoukkueen peliä katsottaessa. RoPS pystyi rakentamaan pelissä useita hyviä sommitelmia ja aikaansaamaan tukun laukauksia, joten pelillisesti Palloseura pelaa tällä hetkellä kauden parasta jalkapalloaan. Ainoa mikä ottelusta puuttui, oli se toinen ja ratkaiseva onnistuminen ja sen tuomat kolme pistettä. TPS sen sijaan poistui kentällä tyytyväisenä pisteeseen, sillä niin ottavana osapuolena joukkue läpi pelin ottelussa oli. Poissaolot näkyvät vääjäämättä turkulaisten otteissa ja osin tästä syystä kärkikamppailuihin ennen kauden alkua veikkailtu joukkue on sarjassa vasta kahdeksantena.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina, jolloin joukkue kohtaa vieraskentällä Vaasan Palloseuran. Ottelu pelataan Hietalahden Jalkapallostadionille klo 18:30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Aleksandr Kokko -näyttävä maalin lisäksi oli kentän vaarallisin pelaaja läpi ottelun.