perjantai 14. kesäkuuta 2013

RoPS palasi arkeen

Rovaniemen Palloseura palasi pelikentille pienen ottelutauon jälkeen, kun se kohtasi vierasottelussa IFK Mariehamnin. RoPS palasi arkeen myös tuloksellisesti, sillä lopputulos 1-0 (1-0) kotijoukkueelle merkitsi jo rovaniemeläisten kuudetta tappiotta yhtä monessa vierasottelussa, vaikka pelillisesti Palloseura olisi ansainnut pelistä ainakin tasapelipisteen.

RoPS aloitti ottelun tutulla kokoonpanolla ja normaalista avauskokoonpanosta puuttui ainoastaan Ndukaku Alison, joka oli kuitenkin jo loukkaantumisen jäljiltä mukana joukkueensa vaihtopenkillä. Itse ottelu pelattiin sateisella ja tuulisella MIFK:n kentällä, mutta tämä ei peliä ottelun alussa haitannut. Kun peli oli edennyt 2. peliminuutille, vieraiden Emenike Mbachun laukaus tippui IFK-maalivahti Otso Virtaselta ja pallo lipui hieman sekä maalin että Nicholas Otarun ohi ja näin kotijoukkue selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Ottelun 5. peliminuutilla kotijoukkueen Patrick Byskata pääsi tälläämään vap
aapotkusta, mutta RoPS:n maalivahti Tomi Maanoja onnistui torjumaan Byskatan yrityksen. Tämän jälkeen myötätuuleen pelannut kotijoukkue hallitsi enemmän palloa, mutta ilman tulosta. Kun peliä oli pelattu 14. minuuttia, RoPS:n Aleksandr Kokko pääsi hyvään maalintekotilanteeseen, mutta Virtanen kotijoukkueen maalilla torjui varmasti Kokon laukauksen. Pelin edetessä kotijoukkueen Dever Orgill, Pekka Lagerblom ja Niko Kukka pääsivät laukaisutilanteisiin, mutta heidän yrityksensä suuntautuivat ohi Maanojan vartioiman maalin. Ensimmäinen onnistuminen nähtiin kuitenkin ensimmäisellä puoliajalla, kun Orgill pääsi viimeistelemään Lagerblomin oivasta keskityksestä taululle 1-0 lukemat. Ottelu oli tällöin edennyt 36. peliminuutille. Ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkueen Robin Östling pääsi vielä laukomaan, mutta ilman tulosta ja näin tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toiselle puoliajalle tultaessa RoPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa maajoukkuepeleistä ”kotiutuneen” Ataulla Guerran tullessa Kokon tilalle kentälle. Vaihto tehtiin varotoimenpiteensä, sillä Kokko sai pelin tuoksinnassa pienen kolhun. RoPS aloittikin toisen puoliajan pirteästi rakennellen tilanteita kotijoukkueen maalille. Ottelun 49. peliminuutilla Emenike pääsi ampumaan, mutta veto suuntautui ohi maalin. Tämän jälkeen RoPS sai kaksi kulmapotkua ja jälkimmäiseisen jäkitilanteesta pääsi Tuomo Könönen laukomaan, mutta hänkin ilman onnistumista. Tämän jälkeen peli eteni RoPS:n hallitessa kenttätapahtumia. 71. peliminuutilla Emenike tulitti lähes 30 metristä, mutta Virtanen maalillaan kesti tämänkin tilanteen. Reilu viisi minuuttia tästä ja sekä Ville Saxman että Emenike pääsivät laukomaan, mutta jälleen ilman tulosta. RoPS teki toisen vaihtonsa ottelun 84. minuutilla, kun Joonas Pennanen korvasi kentällä Saxmanin. Aivan ottelun lopussa Victor Turcios pääsi laukomaan, mutta tämänkin tilanteen kotijoukkueen maalilla pelannut Otso Virtanen selvitti ja näin ottelu päättyi 1-0 (1-0) lukemiin.

RoPS:n tuloksellisesti vaisut vieraspelit saivat näin jatkoa. Kovin kauaa RoPS:n valmentaja Kari Virtanen ei ehdi kuvioita hioa ennen seuraavaa vieraspeliä, sillä rovaniemeläiset pelaavat jo tulevana sunnuntaina Lahden Kisapuistossa FC Lahtea vastaan. Ottelussa kohtaavat tappiokierteessä ja valmentajaa vaihtanut FC Lahti sekä kotona pistetiliään tasaisesti kartuttava, mutta vieraskammosta kärsivä RoPS. Tässä ottelussa RoPS:lla olisi oiva mahdollisuus avata vieraspistetilinsä sekä jättää FC Lahti selvästi selkänsä taakse sarjataulukossa, vaikka helppoa se ei tule olemaan. Alkukauden kohtaamisessa joukkueet pelasivat Rovaniemen keskuskentällä tasan 1-1, mutta tulos muutettiin 3-0:aan FC Lahden peluutettua eduskelvotonta pelaajaa ottelun loppuhetkillä.

Veikkausliigan seuraavan kierroksen ottelu FC Lahti-RoPS pelataan sunnuntaina klo 18:30 alkaen.