maanantai 6. toukokuuta 2013

VPS vei palloseurojen kohtaamisen

Rovaniemen Palloseuran vierailu Vaasan Hietalahden stadionille ei tuottanut lisäystä joukkueen pistepottiin hyvästä alusta huolimatta, sillä kotijoukkue VPS korjasi ottelusta voiton maalein 3-1 (1-1). RoPS:n ainoasta maalista ottelussa vastasi Ataulla Guerra (kuvassa).
RoPS aloitti sunnuntain ottelun pitkälti samalla kokoonpanolla kuin voitollisen TPS -ottelun, ainoastaan Mika-Matti Maisonvaara oli korvannut Tuomo Könösen puolustuksen vasemmalla laidalla.  Otteluun RoPS sai räjähtävän lähdön, sillä jo 8. peliminuutilla Ataulla Guerra siirsi vieraat johtoon hienon yksilösuorituksen jälkeen laukomalla pallon maalin oikeaan yläkulmaan reilusta 20 metristä. Tilanteessa Guerraa yritti pysäyttää kolme kotijoukkueen pelaajaa siinä kuitenkaan onnistumatta.
VPS tasoitti pelin ottelun 16. peliminuutilla, kun Tony Björk keskitti takatolpalle, josta Oluwatomiwo Ameobi puski pallon varmasti maalin perukoille. Tilanne lähti vasemmalta sivurajaheitosta, jonka jälkeen Björk kääntyi ja keskitti tyylikkäästi pallon yli RoPS:n pelaajien ja näin Ameobin oli helppo viimeistellä 1-1 lukemat. Jokin aikaa tästä ja RoPS sai vapaapotkun noin 20 metristä. Antti Okkosen antama vapaapotku meni kuitenkin hiuksenhienosti vasemmalta ohi ja näin peli säilyi tasatilanteessa. Ensimmäisen puoliajan lopussa kotijoukkueen Jordan Seabrook sai pallon vielä ohi RoPS:n maalivahdin Tomi Maanojan (kuvassa), mutta tilanne vihellettiin paitsioksi. Näin tauolle mentiin tasatilanteessa 1-1.
Toinen puoliaika alkoi kotijoukkue VPS:n komennossa ja kun ottelua oli pelattu 54. minuuttia, siirsi Björk pallon puskulla ohi Maanojan ja tilanteeksi taululle 2-1 lukemat. Tilanne lähti Patrik Lomskin vasemmalta lähteneestä keskityksestä, joka muutti suuntaa Albin Granlundista leijaillen sopivasti Björkin päähän.

3-1 näki päivänvalon ottelun 63. minuutilla, jonka Björk viimeisteli rangaistuspotkusta pallon maalin vasempaan alakulmaan. Tilanne syntyi, kun RoPS:n Ndukaku Alison rikkoi Parikkaa täysin turhaan rangaistusalueella jyräämällä hänet selästä maahan tilanteessa, josta Parikka olisi tuskin saanut mitään vaarallista aikaan. VPS sai ottelussa toisenkin rangaistuspotkun 79. minuutilla Faith Friday Obilorin (kuvassa) rikottua Seabrookia. Tilanteessa Seabrook vei aluksi Obiloria 100-0 ja tilannetta Onilor yritti korjata liukumalla takaapäin hyökkääjän jaloille rangaistusalueen rajan tuntumassa.  Pallon taakse rangaistuspotkussa asteli Parikka, jonka vedon Maanoja poimi kuitenkin hienosti.  Näin tilanne säilyi 3-1:ssä.
RoPS suoritti ottelun viimeisellä kolmanneksella kaikki kolme sallittua vaihtoa. 64. peliminuutilla Niklas Tarvajärvi korvasi Maisonvaaran ja esiintyi näin ensimmäistä kertaa RoPS:n väreissä, 77. peliminuutilla Saxman tuli maalintekijä Guerran tilalle ja ottelun 86. minuutilla Joonas Pennanen korvasi laidalla Emenike Mbachun. Nämä vaihdot eivät pelin painopistettä olennaisesti muuttaneet ja näin kamppailu päättyi lukemiin 3-1 (1-1) ja kaikki kolme pistettä pelistä menivät kotijoukkue VPS:lle.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana torstaina, jolloin se kohtaa niin ikään vieraissa espoolaisen FC Hongan. Ottelu pelataan Tapiolan Urheilupuistossa klo 17:00 alkaen.