lauantai 18. toukokuuta 2013

RoPS:lle tappio palloseurojen tasaisessa taistossa

Rovaniemen Palloseuran tuskaiset vieraspelit saivat jatkoa perjantai-iltana, kun Veikkausliigan kamppailu Kuopion Palloseuraa vastaan päättyi kotijoukkueen 1-0 (0-0) voittoon. Ottelun ratkaisu nähtiin vasta 87. peliminuutilla KuPS:n saamasta rangaistuspotkusta. Ottelua ja KuPS:n kolmatta peräkkäistä voittoa todisti paikanpäällä yhteensä 2200 katsojaa.

RoPS aloitti ottelun samalla kokoonpanolla kuin edellisen JJK:a vastaan 4-0 voittolukemin päättyneen kotipelin. Vierailija
RoPS aloittikin ottelun pirteästi ja heti alussa Nicholas Otaru pääsi laukomaan vaarallisesti kohti Mika Hilanderin vartioimaa KuPS-maalia. Hilander sai kuitenkin torjuttua Otarun tiukan vedon kulmaksi. KuPS:n paras paikka avausjaksolla tuli Omar Colleylle, kun peliä oli pelattu 11. minuuttia, mutta hänen puskunsa selvitti varmasti RoPS:n maalilla pelannut Tomi Maanoja. Keskityksen tilanteessa antoi puolustaja Antti Hynynen. Koska onnistumia ei ensimmäisellä puoliajalla nähty, siirtyivät joukkueet pukukopppeihin maalittomassa 0-0 tilanteessa.

Toiselle puoliajan alkuun KuPS teki vaihdon, kun Dudu korvasi kentällä Miikka Ilon. Peli ei tästä kuitenkaan juurikaan parantunut ja maalitilanteet olivat harvassa molemmilla joukkueilla. RoPS:n ensimmäinen vaihto näki päivänvalon ottelun 60. peliminuutilla, kun Ataulla Guerra korvasi kentällä Niklas Tarvajärven. Samalla minuutilla KuPS teki myös vaihdon Sami Räsäsen tullessa kentälle Jerry Voutilaisen tilalle. Seitsemän minuuttia tästä ja RoPS sai aikaan ottelun vaarallisimman tilanteensa. Vierasjoukkue RoPS:n ykköskärkimies Aleksandr Kokko pääsi maalivahdin alueen rajojen tuntumasta sijoittamaan, mutta hänen ja joukkueensa epäonneksi veto suuntautui ylähirteen ja siitä kentälle. (Video tilanteesta) Monet näkivät pallon jo käyneen maaliviivan paremmalla puolella, mutta tuomariston mielestä näin ei käynyt ja peli jatkui edelleen 0-0 tilanteessa.

Ottelun 76. peliminuutilla RoPS suoritti toisen vaihtonsa, kun Mika Lahtinen korvasi kentällä jälleen kovaa raataneen Otarun. KuPS teki myös jäljellä olleen vaihtonsa, kun itseään loukannut Etchu Tabe siirtyi vaihtoon ja kentän puolelle kirmasi Ali Koljonen. Kun ottelu oli edennyt jo 86. minuutille, pelasi RoPS:n Tuomo Kön
pputuloksena oli punainen kortti ja ulosajo Könöselle ja rangaistuspotku KuPS:lle. (Video tilanteesta) Pallon taakse asteli kokenut Ilja Venäläinen, joka viimeisteli varmasti ottelun ensimmäisen maalin. (Video rangaistuspotkusta) Tämän jälkeen RoPS teki nopeasti viimeisen vaihtonsa Victor Turcioksen tullessa kentälle Ndukaku Alisonin tilalle. Lopussa RoPS painoi vahvasti, mutta ilman onnistumista. Näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät Kuopioon maalein 1-0 (0-0).

Tappiosta huolimatta RoPS pystyi ottelussa haastamaan hyvin kotijoukkue Kuopion Palloseuran ja esitti kauden parasta vieraspeliään. Siitäkin huolimatta on muistettava, että jalkapallo on tulosurheilua ja jos RoPS haluaa tavoitella Veikkausliigassa hyviä sijoituksia, tulee sen alkaa saamaan vieraspeleistä myös pisteitä kotiinviemisiksi. RoPS:n valmentaja Kari Virtanen harmitteli myös ottelun jälkeen tappiota, sillä hänen mielestään joukkue olisi ansainnut ottelusta vähintäänkin tasapelin. Myös joukkueen pelillinen ilme miellytti pääosin Virtasta ja hänen mielestään joukkue pelasi perjantain kamppailussa hyvin tappiosta huolimatta.

RoPS:n hurja ottelutahti saa jatkoa jo maanantaina, jolloin se kohtaa Porissa Suomen Cupin puolivälieräottelussa paikallisen FC Jazzin. Tähän ottelun RoPS lähtee selvänä ennakkosuosikkina, mutta Virtasen mukaan nöyrästi taistellen. Suomen Cup on pitkästää aikaa tarjoamassa menestystä RoPS:lle ja tähän oljenkorteen joukkueen kannattaa tarttua, sillä cup-finaali siintää vain kahden voitollisen ottelun päässä. Ottelu pelataan Porin stadionilla maanantaina 20.5. klo 18:30 alkaen.