sunnuntai 5. elokuuta 2012

RoPS kaatoi helposti Viikingit

Rovaniemen Palloseuran loistelias sarjakausi sai jatkoa lauantaina Vuosaaren urheilukentällä 1065 katsojan edessä pelatussa vierasottelussa, jonka RoPS vei yllättävän helposti lukemin 1-3 (0-3). Voitolla RoPS kasvatti sarjajohtonsa jo 14 pisteeseen. Jos pelin virolainen tuomaristo olisi ollut vähänkään tehtäviensä tasolla, olisi peli päättynyt vielä selkeimpiin lukemiin.

Alkujaan tasaiseksi ennakoitu ottelu Viikingit-RoPS ratkesi jo ensimmäisellä puoliajalla, jonka aikana vierailijat viimeistelivät kolme hyväksyttyä osumaa ja yhden hylätynkin. Jo ottelun 2. peliminuutilla Victor Turcios teki läpiajon päätteeksi maalin, mutta tämä osuma hylättiin paitsiona, mitä maali ei kenenkään paikalla olleen mielestä ollut -lukuunottamatta ottelun päätuomaria. Näin jatkettiin 0-0 tilanteessa. Ottelun 18. peliminuutilla RoPS sai kulman, jota meni antamaan tuttuun tapaan Jose Manuel Rivera. Manun kulmapotku suuntautui maalin etukulmalle, josta Victor Turcios ohjasi päällään hallitusti pallon maalin perukoille ja tilanteeksi 0-1. Maali oli Turcioksen ensimmäinen osuma RoPS:n paidassa. Tämän jälkeen RoPS jatkoi painostustaan ja esimerkiksi Albin Granlundin tulinen veto osui Viikinkien maalin ylärimaan. Kun peliä oli pelattu 36. minuuttia, puski Mika Lahtinen (kuvassa) RoPS:n jo 0-2 vierasjohtoon kauden 10. täysosumallaan.

Tämän jälkeen Viikingit sai myös rakennettua pari oivaa tilannetta, mutta vieraiden maalissa pelannut Mikko Vilmunen torjui yritykset varmasti. Ensimmäisen puoliajan lopussa RoPS pääsi vielä kerran rokottamaan kotijoukkuetta. Kun pelikello näytti 42. minuuttia, Aleksandr Kokko viimeisteli Jose Manuel Riveran ja Emenike Mbachun esityöstä taululle 0-3 lukemat. Näissä lukemissa ottelussa siirryttiin tauolle.

Toisella puoliajalle peli tasoittui ja Viikingit pääsi peliin paremmin mukaan. RoPS taas oli jo tuudittautunut osin helppoon voittoon ja ensimmäisen puoliajan terävyyttä ei kentällä enää nähty. Kotijoukkueen Joni Korhonen ja Ville Salmikivi pääsivät hyviin viimeistelypaikkoihin, mutta näissä tilanteissa RoPS:n Mikko Vilmunen veti pidemmän korren. RoPS puolestaan rakensi tilanteita Emeniken laidan kautta, kuten on totuttu aiemminkin tällä kaudella näkemään. Emeniken hankkima ja Riveran laukoma vapaapotku menikin jälleen ohi Viikinkien maalivahdin Aapo Kiljusen, mutta tämä maali kuitenkin hylättiin paitsiona. Näin tilanne oli edelleen 0-3.

Kun ottelua oli pelattu 71. minuuttia, vaihtoi RoPS kentältä pois Mika Lahtisen ja hänet korvasi Eetu Muinonen. Pelin 83. minuutilla oli Aleksandr Kokon vuoro tulla vaihtoon, hänet kentällä korvasi Joonas Pennanen. Ottelun ollesssa jo 88. peliminuutilla Viikinkien Juri Kinnunen nousi vahvasti oikealta ja syötti maalin edustalle Jesse Ahoselle, jonka läysähkö veto meni kuin menikin maaliin ja näin tilanne kaventui 1-3:een. Heti maalin jälkeen RoPS teki kolmannen vaihtonsa, kun Rivera siirtyi penkille ja Mika-Matti Maisonvaara korvasi hänet kentällä. Tämän jälkeen ottelun lopun vaarallisin paikka siunaantui viraiden Emenikelle, mutta Kiljunen maalissa torjui kuitenkin hänen yrityksensä. Näin ottelu päättyi 1-3 lukemiin ja kaikki kolme sarjapistettä matkasivat napapiirille vankistaen RoPS:n selvää sarjajohtoa.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään AC Oulun. Ottelu alkaa Rovaniemen keskuskentällä klo 17:00.