sunnuntai 13. elokuuta 2023

RoPS tasasi pisteet GBK:n kanssa

RoPS:n Tomas Varhi tarkassa vartioinnissa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi sunnuntai-iltapäivän Kakkosen ottelussa kotikentällään kokkolalaisen GBK:n 482 katsojan edessä. Vauhdikas sarjan kärkipään kamppailu päättyi lopulta 1-1 (1-1) lukemiin, joiden ansiosta RoPS on sarjassa nyt kuudentena ja GBK neljäntenä, mutta vain pisteen edellä rovaniemeläisiä.

RoPS lähti otteluun hakemaan revanssia alkukauden höykytykselle kokoonpanolla, jossa nähtiin pitkälti tutut nimet. Alkujaan aloittavaksi maalivahdiksi oli nimetty Otto Märsylä, mutta hän loukkasi itseään alkuverryttelyssä sen verran, että maalipuiden väliin asteli Tino Korhonen. Kokkolalaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta mainittakoon mm. kapteeni Teemu Mäki, Felipe Felix Ferreira sekä Toro.

Topias Dementjeff pelasi täydet minuutit RoPS:n puolustuksessa.
Ottelu alkoi kotijoukkueen terävällä pelillä. Ensimmäisen laukauksen tarjoilivat kuitenkin kokkolalaiset kuudennellä peliminuutilla, jolloin Toro kiskaisi noin 25 metristä reilusti yli Korhosen vartioiman RoPS-maalin. RoPS sai ensimmäisen erikoistilanteen 13. minuutilla kulmapotkun muodossa, mutta tästä ei mitään vaarallista saatu rakennettua. Pari minuuttia tästä ja GBK:n Pietro Kytölaakso laukoi terävästi oikealta, mutta veto suuntautui hieman vasemmalta maalin ohi. 17. minuutilla puolestaan nähtiin kotijoukkueen toppari Topias Dementjeffin nousu omalta maalivahdin alueelta aina vastustajan kuudentoista sisälle. Dementjeff harhautteli matkallaan useamman raitapaidan, mutta epäonnekseen menetti hieman tasapainoa vetohetkellä ja näin Riku Lelo Lun Koka GBK-maalilla pääsi helpolla. Silti, hieno yksilösuoritus nuorelta puolustajalta.

Riku-Veli Niska ja Alex Tolra kotijoukkueesta ja vieraiden Joni Lämsä.
25. minuutilla vieraat saivat oikealta kulmapotkun, joka pelattiin kuudentoista rajaa kohti. Ensimmäisenä ja melko vapaana tilanteessa oli Ferreira, joka ohjasi pelivälineen vastustamattomasti lähes maalin oikeaan yläkulmaan ja tilanne oli näin 0-1. RoPS ei tästä kuitenkaan hämääntynyt, sillä jo kolme minuuttia myöhemmin sinipaidat tulivat tasoihin. Vasemmalta annetun sivurajaheiton jälkeen pallo kulki Riku-Veli Niskan ja Tatu Lakelan kautta keskelle, jossa palloa tavoittelivat sekä Tomas Varhi, että Antoine Lemarie. Pelivälineeseen ensimmäisenä ehti ranskalainen Lemarie, jonka ensimmäisen yrityksen Lelo Lun Koka vielä torjui. Lemarie kuitenkin haki pallon päätyrajalta, kääntyi takaisin ja laukoi pallon vastustamattomasti maaliverkon perukoille. Näin tilanne oli tasan 1-1! Upea maali, joka sytytti myös kotijoukkueen fanit. 35. minuutilla Lakela tarjoili jälleen vasemmalta maalille Lemarielle, mutta tällä kertaa hänen puskunsa hyvästä paikasta liehui selvästi yli GBK-maalin. Tämän jälkeen huipputontteja ei enää nähty ja näin vartin tauolle poistuttiin tasalukemissa 1-1.

RoPS:n erikoistilanne toisella puoliajalla.
Toinen puoliaika käynnistyi jälleen aktiivisella kotijoukkueen pelillä. 50. minuutilla Lakela keskitti jälleen vasemmalta maalille, mutta Lemarie ei aivan ylettänyt jatkamaan palloa kohti maalia. 58. minuutilla RoPS:n kärkimies Tomas Varhi nousi hienosti oikeaa kaistaa pitkin maalille ja laukoi, mutta kohti Lelo Lun Kokaa. Tämän jälkeen peli eteni melko tasaisissa merkeissä seuraavat kymmenisen minuuttia, mutta pikkuhiljaa peli alkoi kääntymään enemmän kohti RoPS-maalia. Kotijoukkue puolusti kuitenkin ansiokkaasti ja montaakaan vetopaikkaa kokkolalaiset eivät saaneet aikaan. 84. minuutilla Jani Mäenpää kokeili osumatarkkuuttansa, mutta hänen yrityksensä suuntautui kohti Korhosta, jolla oli helppo työ kopata pallo käsiinsä. Aivan ottelun lopussa vieraat saivat kaksi vapaapotkua hyviltä paikoilta, mutta nämä RoPS puolusti hyvin. Kotijoukkueen paras paikka siunaantui vaihdosta kentälle tulleelle Pekka Ruotsalaiselle, mutta hän ei aivan yltänyt palloon ennen vieraiden maalivahtia. Näin reilun parin lisäaikaminuutin jälkeen ottelun vaihtelevasti tuominnut Joakim Väärälä vihelsi kamppailun päättyneeksi.

Sunnuntaina nähtiin keskuskentällä kahden hyvän joukkueen kohtaaminen, jossa kumpikin haki ratkaisua, eikä tyytynyt vain peruuttelemaan tai parkkeeraamaan bussia kuudentoista rajalle. RoPS:n puolustus on vuotanut parissa aiemmassa pelissä, mutta tässä ottelussa koko joukkueen puolustaminen oli ansiokasta. Hyökkäyspäässäkin joukkue rakenteli useamman hyvän tilanteen, mutta viimeistelyssä tai viimeisissä ratkaisuissa oli hieman toivomisen varaa. Silti on todettava, että joukkue otti ison harppauksen verrattuna edelliseen kotipeliin ja ansaitsi tästä kamppailusta vähintäänkin saadun tasapelipisteen. Keskikentällä Tatu Lakelan ja Riku-Veli Niskan peliä on hieno katsoa ja tällä kertaa puolustavana keskikenttämiehenä avannut Juuso Polvi täytti myös mainiosti paikkansa parantaen peliään koko ajan ottelun edetessä. RoPS:n käskyttäjä Ville Ulanen ei ollut tyytyväinen päivän tuomaritoimintaan ja kävikin pelin jälkeen Väärälän kanssa pitkän keskustelun ottelun tuomarilinjasta ja muutamista viheltämättä jääneistä tilanteista.

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat viikon päästä sunnuntaina, jolloin RoPS matkaa IF Kraftin vieraaksi Närpiöön. Ottelu pelataan Mosedalin luonnonnurmella klo 16.00 alkaen. Tsemppiä peliin siniset!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Antoine Lemarie - tasoitusmaalin tekijä, paljon töitä kokeneelta pelaajalta joukkueen eteen ja monta oikeaa ratkaisua tavallista hyökkäävämmässä roolissa.