sunnuntai 28. toukokuuta 2023

RoPS taipui Kraftille hallinnasta huolimatta

RoPS valmistautumassa hyökkäyspään kulmapotkuun.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantai-iltapäivän Kakkosen kamppailussa kotikentällään närpiöläisen IF Kraftin 349 katsojan edessä. Koleahkossa, mutta aurinkoisessa säässä pelattu kamppailu päättyi lopulta kotijoukkueen pallonhallinnasta huolimatta vieraiden maalin voittoon, kun loppulukemiksi kirjattiin 1-2 (1-1). Tappion myötä RoPS on nyt valahtanut sarjassa viidenneksi ja Kraft puolestaan nousi avausvoitollaan seitsemännelle sijalle.

RoPS lähti kotiotteluunsa vajaamiehisenä, sillä joukkueesta puuttui useampi pelaaja armeijakiireiden vuoksi ja tämän lisäksi muutama pelaaja oli myös loukkaantuneiden listalla. Uusina miehinä sinipaidoissa esiintyivät mm. Oulun avut Juuso Polvi ja Roope Sankari sekä Oskari Sirkka. Avauksessa puolestaan nähtiin ensimmäistä kertaa kotiyleisön silmien edessä Joel Niska, joka otti paikkansa vasemmasta laidasta. TMuutoksista huolimatta RoPS sai jalkeille melko vahvan aloituskokoonpanon. IF Kraft matkasi Pohjanmaalta pohjoiseen joukkueella, josta nostettakoon esiin Ismet Pendek, Markus Nordman ja Samir Isanovic.

Otto Märsylä joutui antautumaan kahdesti ottelussa.
Ottelu alkoi hieman tunnustellen, mutta pelikellon mennessä eteenpäin, pallonhallinta siirtyi kotijoukkueelle, joka pelasi ja liikkui vastustajaansa selvästi aktiivisemmin ja monipuolisemmin. Kahdeksannella peliminuutilla RoPS sai vasemmalta kulman, jota antamaan meni Riku-Veli Niska. Tilanteessa pallo tuli lopulta Tatu Lakelalle, mutta hänen vetonsa meni reilusti ohi Jared Maloneyn vartioiman Kraft-maalin. Kymmenen minuuttia tästä ja pirteästi laidalla pelannut Kimi Isometsä jatkoi keskelle Antoine Lemarielle, mutta ranskalaisen yritys kohdistui suoraan Maloneyn hyppysiin. Vieraiden tilanteet rakentuivat lähes poikkeuksetta Kevin Storforsin pitkistä rajaheitoista. Niin myös 23. minuutilla tullut ottelun avausmaali. Storforsin heitto tavoitti maalinedustan pelaajamerestä Pendekin pään ennen tilanteessa nyrkkeilemään mennyttä RoPS-vahti Otto Märsylää. Näin tilanne oli 0-1.

Tomas Varhi iski ottelun 1-1 tasoitusmaalin!
RoPS ei tästä kuitenkaan lannistunut, sillä sinipaidat tulivat tasoihin heti seuraavasta tilanteesta ottelun 25. peliminuutilla. Tällöin Lakela pääsi keskittämään oikealta laidalta maalinedustalle, jossa ensimmäisenä palloon ehti Tomas Varhi, joka nikkasi pelivälineen tyylikkäästi ohi Maloneyn ja näin tilanne oli hetkessä tasan 1-1! 31. minuutilla Nedim Ibric pääsi hyvään vetopapaikkaan Samuel Olabisin syöttäessä hyvän katkonsa jälkeen pelivälineen summissa keskelle Ibricin juoksulinjalle. Bosnialainen ei kuitenkaan viimeistelyssään onnistunut ja kotijoukkueen kannattajat saivat huokaista helpotuksesta. Ottelun viimeisellä vartilla ei juurikaan mitään mainittavaa tapahtunut, joten vartin tauolle poistuttiin sopuisasti 1-1 tasatilanteessa.

RoPS:n puolustus valppaana.
Toinen 45-minuuttinen alkoi kotijoukkueen hyvällä pelillä. 47. minuutilla Riku-Veli Niska nosti oivasti pallon oikealle Isometsälle, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksellaan, mutta tämän vieraat saivat estettyä ja lopulta tilannetta jatkettiin kulmalipulta. Närpiöläiset saivat kuitenkin purettua kulmatilanteen väljemmille vesille. Tämän jälkeen RoPS vieraili useampaan otteeseen kulmalipulla, mutta erikoistilanteissa joukkue ei lauantaina ollut parhaimmillaan. 69. minuutilla vieraat iskivät toistamiseen hyvän painostuksen päätteeksi. Tällöin Storfors jatkoi pelivälineen RoPS-maalin vasempaan yläkulmaan ja tilanne oli 1-2. Tämä maali sekoitti kotijoukkueen pasmoja ja RoPS:n valmennus yritti muuttaa tilannetta vaihtojen kautta. Viimeiselle kymmenminuuttiselle Olabisi siirrettiin kärkeen, mutta tämä lähinnä sekoitti kotijoukkueen puolustuspelaamista, josta tuli virheherkkää. 82. minuutilla vieraiden Ajdin Velic pääsi vasemmalta puoliksi karkuun ja laukoi, mutta veto suuntautui ainoastaan takatolppaan. Ensimmäisenä palloon ehti toinen Kraft-pelaaja, mutta peliväline karkasi reilusti maalin yli. Lopussa RoPS yritti tavoitella kärjestä Olabisin päätä, mutta peli meni väkinäiseksi ja huippupaikkoja ei enää nähty. Näin reilun kolmen lisäaikaminuutin päätteeksi ottelun tasaisesti tuominnut Tatu Korkalainen vihelsi pilliinsä ja närpiöläisten juhlat saivat alkaa. Sinipaidat sen sijaan poistuivat päät alhaalla keskuskentältä melkein yhtä nopeasti kuin valtaosa katsojistakin.

RoPS hallitsi lauantaina kenttätapahtumia, mutta lähes mourinhomaista inhofutista pelanneet närpiöläiset tylsyttivät nuorten sinipaitojen yritykset tiivillä puolustamisellaan. Vieraat luovuttivat pelinhallinnan suosiolla sinipaidoille, koska juoksuvoimassa he eivät kotijoukkueelle olisi pärjänneet. Ottelussa RoPS:n kyvykäs kärkimies Tomas Varhi jäi ylhäällä liian yksin, mutta viimeisteli siitä huolimatta joukkueen ainoan täysosuman. Viimeiselle kymmenminuuttiselle hän sai avukseen kärkeen Samuel Olabisin, mutta tämä lähinnä sekoitti joukkueen puolustuspelaamista, eikä tuonut mitään konkreettista hyökkäyspelaamiseen paria pääpallon voittamista lukuun ottamatta. Vaihdot niin ikään lähinnä heikensivät joukkueen pelaamista, sillä kentälle juosseet pelaajat ottivat vasta ensikosketustaan sarjapeleihin sinipaidassa. Toisella puoliajalla nyt poissaolleita pelaajia olisikin tarvittu joukkueen apuna, mutta seuraavassa pelissä muutama tärkeä vakiokasvo on taas joukkueen mukana. Näin esimerkiksi kärkeen saadaan lisää vaihtoehtoja joukkueeseen.

Seuraavan kerran sinipaidat pelaavat vasta maanantaina 5.6., jolloin joukkue matkaa Ouluun JS Herculesin vieraaksi. Ottelu pelataan Heinäpään kentällä klo 19.00 alkaen. Tsemppiä peliin RoPS, palataan silloin takaisin voittokantaan!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Riku-Veli Niska, keskikentän taidokas johtohahmo, hyvää pelaamista kumpaankin suuntaan kentällä, välillä tosin turhautuminen paistoi läpi.