maanantai 21. syyskuuta 2020

RoPS kaatui yritteliäästä pelistä huolimatta

Kovaa taistelua RoPS:n maalilla.

Rovaniemen Palloseura kohtasi kotikentällään varsin syksyisessä säässä Kuopion Palloseuran. Sunnuntai-illan kamppailu päättyi 1039 katsojan edessä vieraiden voittojuhliin, kun taululla pelin päätteksi loistivat 0-2 (0-2) lukemat.

RoPS lähti otteluun uuden valmennusjohdon voimin, sillä nyt penkin päässä ohjeita antoi kaksikko Mikko Mannila-Aleksi Tanner. He korvasivat tehtävissä Vesa Tauriaisen ja Mika Pulkkisen. Pelaajapuolella sinipaidat pääsivät otteluun hyvässä terveystilanteessa, sillä Zurab Tsiskaridze palasi oikeutetusti suoraan avauskokoonpanoon tervehdyttyään pelinkuntoon ja myös Sammy N'Djock oli käytettävissä, nyt tosin ns. penkkivahtina. Daniel Carr sen sijaan oli edelleen poissa pelaavasta kokoonpanosta loukkaantumisensa takia. Suurin yllätys avauskokoonpanossa oli Obed Malolon pelipaikka vasempana laitapakkina. KuPS matkasi pohjoiseen europelikiireiden sävyttämänä. Joukkue pelasi torstaina Slovan Bratislavaa vastaan kotikentällään ja jatkaa pelejä tulevan viikon torstaina niin ikään kotikentällä liettualaista, Marijampolen kaupungista kotoisin olevaa FK Suduvaa vastaan. Joukkueesta sunnuntaina puuttuivat mm. Ingolstadiin siirtynyt Ilmari Niskanen, Bruno Rodrigues sekä pelikiellossa ollut Urho Nissilä. Lucas Rangel puolestaan aloitti ottelun vaihtopenkillä.

Youness Rahimi kuljettaa, Igors Tarasovs seuraa.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja oli huomattavaa, että sinipaidat olivat heti ensimmäisistä minuuteista alkaen valmiita peliin. Silti maalipaikoille pääsy tuotti suurta vaikeutta, mutta ei ottelun alkupuolella kuopiolaistenkaan pelinrakentelu aiheuttanut suuria hurraa huutoja, koska sen verran tarkkaa kummankin joukkueen peli oli. 27. minuutilla Usman Salen väkevän nousun jälkeen KuPS sai pyöritystä RoPS-maalille, mutta kotijoukkue onnistui kuin onnistuikin peittämään useamman vetopaikan ja näin tilanne kuivui kasaan. 33. peliminuutilla maaliverkot sitten kuitenkin soivat. Vaarattoman näköisessä tilanteessa kuopiolaiset syöttelivät kaukana maalista, mutta Nana Boateng päätti laukoa kaukaa noin 30 metristä ja pallo löytyi Matias Niemelä hieman haparoidessa maaliverkosta ja näin tilanne oli 0-1. Pallossa oli kierrettä, mutta silti se löysi helpohkosti tiensä perille. 40. minuutilla nähtiin ottelun lopullinen ratkaisu. Vieraat saivat kulman oikealta, jota antamaan meni Artur Pikk. Tilanteessa RoPS hävisi järjestään kaikki kaksinkamppailut ja lopulta Saku Savolainen puski pallon maaliviivalta sen paremmalle puolelle ja näin tilanne oli jo 0-2. Puoliajan lopussa Youness Rahimi pääsi vielä laukomaan, mutta tämä ei KuPS-vahti Otso Virtasta säikäyttänyt ja näin tauolle siirryttiin vieraiden viedessä peliä.

Tsiskaridze estämässä Udon nousua.

Toisen puoliajan alussa Aniekpeno Udo pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta löysä yritys oli helppo pala Niemelälle. 52. minuutilla oli puolestaan Atte Sihvosen vuoro testata Virtasen torjuntataitoa kaukolaukauksellaan, jonka KuPS-vahti nappasi vaivatta syliinsä. Nelisen minuuttia tästä ja RoPS sai kulman oikealta. Pallon taakse asteli Joonas Vahtera, jonka jatko maalille löysi Tsiskaridzen pään, mutta ulottuvan topparin pusku meni hieman maalin yli. 66. minuutilla oli vaaranpaikka toisessa päässä, kun Ats Purje pääsi tälläämään, mutta Niemelä selvitti tämän tilanteen hyvin. 68. minuutilla Mikko Mannila suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun sekä Tuomas Kaukua että Jussi Niska kirmasivat kentälle korvaten Malolon ja Aleksandr Kokon. Ja 73. minuutilla oli Rahimin vuoro jättää kenttä ja hänen tilalleen juoksi Tommi Jäntti. Kun peliä oli pelattu 77. minuuttia sai kotijoukkue kulman vasemmalta. Eetu Muinosen kierteinen pallo löysi jälleen Tsiskaridzen pään, mutta georgilaisen yritys meni oikealta maalin ohi. Seuraavalla minuutilla nähtiin viimeinen vaihto, kun Matias Tamminen ja Rasmus Degerman pääsivät viheriölle Tsiskaridzen ja Vahteran tilalle. Näin RoPS vaihtoi yhteensä viisi pelaajaa pelissä! Ottelun lopussa 88. minuutilla Tammiselle pedattiin hyvä maalipaikka, mutta nuori hyökkääjä ei aivan osunut tilanteessa palloon ja KuPS selvisi tästä säikähdyksellä. Kun lopussa ei enää maalipaikoilla herkuteltu, päättyi ottelu lukemiin 0-2 (0-2) ja kuopiolaisten voitonjuhliin.

Sinipaitojen kärsimysmarssi sai näin tulosten vmuodossa jatkoa Veikkausliigassa, koska joukkue on nyt hävinnyt peräti 12 ottelua putkeen. Sunnuntaina vastus oli todella kova ja siihen nähden esitys oli monin paikoin parempaa kuin aiemmin kaudella, mutta silti joukkueen kompastuskiviä ovat edelleen erikoistilannepuolustaminen, hyökkäyspeli ja osaltaan myös maalivahtipeli. Ei siis mikään helppo palapeli Mikko Mannilalle ratkaistavaksi. Joukkueen peli-ilme oli kuitenkin ottelussa hyvä ja sinipaitojen pitääkin jaksaa painaa kovalla draivilla eteenpäin, vaikka oikeanlaiset tulokset antavat edelleen odottaa. Mannila testasi ottelussa Maloloa laitapakkina, saa nähdä saako tämä pelipaikkamuutos jatkoa vai pelaako Obed jatkossa taas tutummalla paikallaan keskikentän keskustassa. Ja kuka nähdään seuraavassa pelissä tolppien välissä, onko nyt N'Djockin vuoro näyttää osaamistaan uudelle valmennuskaksikolle vai onko Niemelä ollut harjoitusten perusteella se varmempi valinta?

Seuraavan kerran RoPS pelaakin jo tulevana keskiviikkona, jolloin sinipaidat kohtaavat FC Hakan Tehtaan kentällä. Ottelu alkaa tutusti klo 18.30, tsemppiä peliin RoPS ja nyt tulosta taululle!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Zurab Tsiskaridze - kokenut pelaaja tuo paljon lisää joukkueen puolustuspelaamiseen ja on myös vaarallinen hyökkäyspään erikoistilanteissa.