maanantai 26. elokuuta 2019

RoPS vakuuttavaan kotivoittoon

Tältä onnistuminen tuntuu!
Rovaniemen Palloseura kohtasi sateisella keskuskentällä pelatussa Veikkausliigan ottelussa FC Lahden 1422 katsojan edessä. Ottelun loppulukemiksi sinipaitojen kauden tasapainoisimman esityksen jälkeen kirjattiin selkeät 3-0 (3-0) lukemat, joiden ansiosta RoPS nousi sarjassa 23 pisteeseen. Lahti on edelleen pari sijaa ylempänä sarjataulukossa 28 pisteellään kamppailemassa paikasta ylemmässä mestaruussarjassa.

RoPS lähti peliin melko hyvässä terveystilanteessa. Sivussa olivat enää jalkavaivainen Sergio Llamas ja pelikieltoaan vielä tämän ottelun kärsinyt Tarik Kada. Lahtelaiset matkasivat pohjoiseen ilman pelikieltoa kärsivää Josua sekä vielä sivussa olevia Jerónimo Amionea, Ville Salmikiveä ja Drilon Shalaa eli täysin parasta miehistöä eivät vieraatkaan saaneet jalkeille.

Kouassivi-Benissan osui kotijoukkueelle.
Ottelu käynnistyi kotijoukkueen komennossa. Jo kahdeksannella peliminuutilla Aleksandr Kokko löysi oikealta päädystä lähteneellä keskityksellään keskeltä 16 metrin rajalta vapaan Lucas Lingmanin, mutta keskikenttämiehen suora laukaus ilmasta meni vieraiden maalivahti Patrick Rakovskyn ulottuville. Tämä oli kuitenkin esisoittoa tulevalle. 13. minuutilla kotijoukkue sai kulman oikealta. Lingmanin kulma suuntautui maalin etukulmalle, josta se vieraiden pelaajan kautta kimposi keskelle Kevin Kouassivi-Benissanille (kuvassa), joka tykitti pallon sydämensä kyllyydestä yläriman kautta verkon perukoille. Tilanne oli näin 1-0! Hieno ensimmäinen maali Kevinille RoPS-paidassa. Maalin jälkeen peli jatkui vahvasti sinipaitojen hallussa ja kauaa ei toista maalia tarvinnut odottaa. 21. minuutilla peliväline kulkeutui Kalle Katzin hyvän avauksen jälkeen Kokolta oikeaan laitaan Juho Hyväriselle. Laitapakin matala keskitys löysi lopulta maalilta täysin vapaana olleen Atte Sihvosen, joka latasi pallon varmasti maaliin kauden toisella täysosumallaan ja tilanne oli jo 2-0!

Reguerolla oli helppo iltapuhde.
24. minuutilla Youness Rahimi nousi vahvasti Katzin syötön jälkeen, vaikka lahtelaispuolustus lähes niskalenkkiotteella yritti pysäyttää vikkelää laitapelaajaa. Rahimi jatkoi pallon vasemmalle Kouassivi-Benissanille, jonka läpi ottelun kuumana käynyt Jean Coubronne kaatoi sääntöjen vastaisesti. Jari Järvinen näytti heti palloa pilkulle ja pallon taakse asteli pienen keskustelun jälkeen Rahimi, joka sijoitti pelivälineen varmasti maalin oikeaan nurkkaan ja taululle lukemiksi 3-0! 37. minuutilla Pasi Tuutti joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun Katz ei pystynyt jatkamaan peliä. Hänet kentällä korvasi Eetu Muinonen, joka siirtyi keskikentälle ja Sihvonen laskeutui alas toppariksi. Pari minuuttia tästä ja Lingmanin keskitys löysi Kokon pään, mutta hyökkääjän pusku suuntautui metrin pari maalin ohi. 43. minuutilla lahtelaiset saivat ensimmäisen tilanteensa, mutta Jasin Assehnounin vasemmalta lähtenyt laukaus oli helppo torjuttava Antonio Reguerolle (kuvassa). Näin tauolle mentiin riemastuttavissa 3-0 lukemissa.

Kokko pelasi tunnin sunnuntaina.
Toinen 45-minuuttinen alkoi Assehnounin laukauksella, mutta tämänkin Reguero torjui melko vaivattomasti. Vajaa pari minuuttia tästä ja Rahimi pääsi puolestaan yrittämään, mutta hänen vetonsa meni metrin verran oikealta maalin ohi. 61. minuutilla Kokko (kuvassa) oli tehnyt tämänkertaisen päivätyönsä ja hänet kärjessä korvasi Matias Tamminen. Heti perään 62. minuutilla Rakovsky avasi huolimattomasti keskelle ja ensimmäisenä palloon pääsi Jagoba Beobide. Hänen menonsa kohti maalia pysäytti Bret Lepistu sääntöjen vastaisesti ja tuloksena tästä oli punainen kortti ja ulosajo. Näin RoPS sai vapaapotkun 20 metristä ja Lingmanin hyvä yritys siitä meni vain aavistuksen oikealta maalin ohi. 72. minuutilla Lingmanin oli taas yrittämässä, mutta läheltä lähtenyt laukaus kilpistyi Rakovskyn hyvään torjuntaan. Pari minuuttia tästä ja Rahimi pääsi laukomaan, mutta kohti Rakovskyä. Tämän jälkeen peli tasaantui ja tilanteita ei enää tullut liukuhihnalta kuten ottelun alkupuolella. Lopussa RoPS teki vielä kolmannen vaihtonsa, kun Henrik Ölander korvasi kentällä Mahamadou Sissokon. Loppu oli tämän jälkeen enää kosmetiikkaa ja kun pelikello näytti täyttä aikaa, vihelsi Järvinen pelin päättyneeksi selviin kotijoukkueen 3-0 (3-0) voittolukemiin.

Sunnuntai-illan sateinen sää ei vesittänyt kotijoukkueen otteita, päinvastoin. Tällä kertaa nähtiin sitä RoPS:a, mihin viime kaudella totuttiin eli taistelevaa ja mielikuvituksellista peliä esittävää joukkuetta. Uudet pelaajat ovat tuoneet joukkueeseen selkeästi uusia elementtejä ja ensimmäistä kertaa avauskokoonpanossa ollut Kokko ainakin sitä röyhkeää, jätkämäistä otetta. Borre ei ole vieläkään täydessä 90 minuutin kunnossa, mutta olemuksellaan ja pelityylillään hän sekoittaa sopivasti pakkaa ja vastustajan puolustajien peliä. Huomionarvoista on myös Lingmanin ja Rahimin vahvat otteet kentällä, tätä joukkue tarvitsee jatkossakin. Kadalla ja Moraeksella tuleekin olemaan tiukkaa mahtua seuraavissa peleissä avauskokoonpanoon, jos eilen kentällä olleiden pelaajien otteet jatkuvat tämänkaltaisina. Summa summarum, sinipaitojen peli oli selkeästi parasta, mitä tällä kaudella ollaan nähty ja tällä pelillä pistetili tulee karttumaan hyvää vauhtia jatkossakin.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina (1.9.) HJK:a vastaan. Ottelu Töölön jalkapallostadinilla alkaa tutusti klo 18.30 ja tähän otteluun on viime vuoden tapaan odotettavissa runsaasti sinipaitojen kannattajia. Ottelu on todella tärkeä kaudella alisuorittaneelle Klubille, mutta myös hyvässä nosteessa olevalle Palloseuralle.

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Kevin Kouassivi-Benissan - ennakkoluulotonta peliä omalla laidallaan, haastoi, raastoi, rakensi ja viimeisteli.