tiistai 21. elokuuta 2018

RoPS nappasi täyden pistepotin Lahdesta

Roiha osui RoPS:lle!
Rovaniemen Palloseura kohtasi maanantai-iltana vieraskentällä FC Lahden ottelussa, jonka loppunumeroiksi kirjattiin riemukkaat 1-2 (0-1) lukemat, joiden ansiosta RoPS vankisti toista sijaansa Veikkausliigassa. Kotijoukkue FC Lahti jatkaa tappion myötä sarjassa viidentenä kymmenen pistettä Palloseuran perässä, tosin ottelun vähemmän pelanneena. Ottelua Lahden Kisapuistossa seurasi vain 1615 katsojaa.

RoPS pääsi lähtemään otteluun hyvässä terveystilanteessa ja sai kentälle lähes parhaan mahdollisen kokoonpanonsa. Poissa olivat edelleen Juho Hyvärinen ja Aleksandr Kokko sekä viime pelin loppuhetkillä nilkkaansa loukannut Lassi Järvenpää. Puolustajan vamma ei onneksi ole kuitenkaan vakava, joten hänet nähtäneen melko pian pelaavassa kokoonpanossa. Myös Kokko on hyvää vauhtia tervehtymässä pelikuntoon. Aloituksessa nähtiin jälleen mm. kahdessa ensimmäisessä ottelussaan sinipaidassa maalannut Vahid Hambo sekä hurjaan iskuun keskikentällä yltynyt Lucas Lingman. Mielenkiintoisin käänne kokoonpanossa oli kuitenkin Agnaldo Moraeksen peluutus oikeana laitapakkina Järvenpään korvaajana. Kotijoukkue FC Lahti pääsi otteluun niin ikään hyvässä iskussa, sillä lahtelaiset ovat vielä hyvin mukana mitalikamppailussa ja loukkaantuneiden listallakaan ei ole kuin pidempään poissa kokoonpanosta olevat Kalle Taimi ja Timi Voutilainen sekä PKKU:n riveissä viikonloppuna pelanneet Nuutti Laaksonen ja Santeri Pakkanen.

Taiwo pelaa hienoa kautta.
Ottelu alkoi vauhdikkaasti kummankin joukkueen rakennellessa vaarallisia tilanteita. Jo kolmannella peliminuutilla kotijoukkueen Stenio jatkoi pallon hyvin Henri Anierille, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero onnistui torjumaan kärkimiehen yrityksen. Tilanteessa myös Juuso Hämäläinen piti Anierin vetokulman pienenä ja näin tilanne kuivui kasaan. Kahdeksannella peliminuutilla RoPS sai vapaapotkun noin 25 metristä, kun Lahden Artem Vjatkin kaatoi Vahid Hambon sääntöjen vastaisesti. Pallon taakse asteli Taye Taiwo (kuvassa), jonka painava laukaus meni hieman oikealta maalin ohi. Tämän jälkeenkin peli aaltoili kentän päästä päähän kummankin joukkueen hakiessa ottelun avausmaalia nimiinsä. 25. minuutilla nähtiin viimein onnistuminen. Tilanteessa vierasjoukkue RoPS:n keskikenttämies Eetu Muinonen sai katkaistua kotijoukkueen Stenion nousun ja syötettyä pystyyn Hambolle. Pallo pelattiin lopulta vasemmalle Taiwolle, jonka keskitys löysi maalin edestä Simo Roihan, jolla on aikaa ja tilaa jatkaa peliväline päällään maalin oikeaan yläkulmaan ja taululle tilanteeksi 0-1! Pari minuuttia tästä ja Erfan Zeneli laukoi hienosti kohti takakulmaa, mutta veto suuntautui pelaajan epäonneksi ainoastaan lahtelaisten maalin tolppaan. Tämän jälkeen kotijoukkue saa peliä hieman paremmin haltuunsa, mutta todellisille maalipaikoille pääsy oli joukkueelle edelleen vaikeaa. 37. minuutilla sen sijaan RoPS pääsi taas maalipaikkaan, mutta tällä kertaa Hambon yritys suuntautui kohti Lahden maalilla torjunutta Oskari Forsmania. Kohta tämän jälkeen Santeri Hostikalla oli oiva paikka kentän toisessa päässä, mutta laitahyökkääjän veto tilanteessa meni kuitenkin yli RoPS-maalin. Koska onnistumisia ei enää ensimmäisellä puoliajalla nähty, siirryttiin Lahden Kisapuistossa tauolle RoPS:n ansaitussa maalin johtoasemassa.

Zeneli pelasi täydet 90min.
Heti toisen puoliajan alkuminuuteilla Moraes rakensi hyvän paikan Hambolle, mutta kärkimies ei kutenkaan tällä kertaa onnistunut hyvästä paikasta. Seuraava RoPS:n paikka nähtiin 53. minuutilla, mutta Lassi Lappalaisen yritys ei mennyt sivuverkkoa lähemmäs ja näin ottelu jatkui edelleen 0-1 lukemissa. Pari minuuttia tästä ja Anier oli jälleen hyvässä paikassa, mutta Reguero peitti laukauksen hienosti vastaantulollaan. 58. minuutilla lahtelaisten Vjatkin näki Regueron olevan hieman ulkona maaliltaan ja venäläispeluri laukoi tilanteessa unelmakudin reilusta 30 metristä suoraan maalin oikeaan yläkulmaan. Hieno laukaus ja tilanne pelissä oli tasan 1-1. 63. minuutilla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Giorgi Gorozia korvasi kentällä paljon töitä tehneen Lappalaisen. Ja vain viisi minuuttia tästä ja RoPS siirtyi jälleen ottelussa johtoon. Tilanteessa hyvin läpi ottelun pelannut Zeneli (kuvassa) keskitti vasemmalta maalille ja Vjatkin meni päineen väliin tilanteeseen, jatkaen epäonnekseen pelivälineen ohi Forsmanin ja suoraan verkon perukoille. Näin tilanne muuttui lukemiin 1-2. Tämän jälkeen peli eteni melko tasaväkisesti ilman, että huippupaikkoja olisi kentällä nähty. 80. minuutilla RoPS:n käskyttäjä Toni Koskela teki toisen vaihtonsa tuoden kentälle lisää tuoreita jalkoja, kun Antti Okkonen korvasi keskikentällä Eetu Muinosen. Ja vielä 89. minuutilla Jems Geffrard kirmasi kentällä kärkimies Hambon tilalle. Ottelun loppuminuutit RoPS pelasi järkevästi pitäen kotijoukkueen kaukana maalitilanteista. Näin neljän lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Petri Viljanen vihelsi ottelun päättyneeksi lukemiin 1-2 (0-1).

RoPS osoitti jälleen kerran sen, että tänä vuonna joukkue on erittäin yhtenäinen nippu, joka pelaa joka ottelussa voitosta, oli peli sitten kotona tai vieraissa. Voiton myötä RoPS on vahvasti Veikkausliigassa toisella sijalla, viisi pistettä ottelun vähemmän pelannutta sarjakärki HJK:a perässä. Takana KuPS ja FC Honka ovat nyt seitsemän pisteen päässä eli Rovaniemellä on odotettavissa erittäin mielenkiintoinen syksy, sillä joukkue taistelee tänä vuonna kynsin hampain mitalisijoituksesta ja europelipaikoista tulevalle vuodelle. Maanantai-iltana joukkue pystyi rakentamaan useita hyviä paikkoja ja iskemään tarvittavat maalit Lahden verkkoon. Näin joukkue ansaitsi otteillaan kaikki kolme sarjapistettä. Tästä on hyvä jatkaa kohti Veikkausliigan syyskauden jäljellä olevia otteluita. Erityimaininta ottelusta Moraeksen hyville otteille hänelle oudolla laitapakin paikalla ja myös Zenelille, jonka pelistä ei pitkä pelaamattomuus juurikaan näy.

Ja vielä hieman asian vierestä. Rovaniemellä oli tarkoitus pelata 11.9. Pikkuhuuhkajien (U21) EM-karsintaottelu Puolaa vastaan, mutta Rovaniemen keskuskentän tekonurmi ei läpäissyt kansainvälisen jalkapalloliiton eli FIFA:n standardin mukaista vuosittaista testiä. Näin ottelu pelataankin Töölön jalkapallostadionilla keskuskentän sijaan. Todella valitettava tapaus, jonka ei pitäisi olla mahdollista. Eikö verrattain "tuore" tekonurmi kestä nykyistä kulutusta vai onko kyseessä kaupungin huono kentän hoitaminen, jonka ansiosta esim. Ounashallin tekonurmi muistuttaa paikoin kunnoltaan jo kynnysmattoa?

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana lauantaina, jolloin pohjoisen ylpeys matkaa Turkuun, sarjassa nyt kahdeksantena olevan FC Interin vieraaksi. Ottelu pelataan Veritas Stadionilla klo 17.00 alkaen. Tsemppiä peliin RoPS!