tiistai 10. heinäkuuta 2018

RoPS taipui Seinäjoella

Lingman iski lisäajalla upean maalin RoPS:lle.
Rovaniemen Palloseuran kausi jatkui maanantai-iltana Seinäjoella, kun sinipaidat kohtasivat OmaSP Stadionilla SJK:n. 2814 katsojan edessä pelattu Veikkausliigaottelu päättyi lopulta 2-1 (0-0) lukemiin, joiden ansiosta vaisusti kautensa aloittanut kotijoukkue sai taskuunsa tärkeät kolme sarjapistettä. RoPS sen sijaan ei pystynyt jatkamaan hurjaa virettään, vaan joutui lähtemään kotimatkalle ja pienelle ottelutauolle tappio niskassaan.

RoPS matkasi Pohjanmaalle tutulla miehityksellä. Positiivista oli se, että brasilialainen laituri Agnaldo Moraes oli kuntoutunut mukaan otteluun useamman viikon tauon jälkeen ja oli mukana pelaavassa kokoonpanossa aloittaen pelin vaihtopenkillä. Myös Leo Väisänen oli kuntoutunut jälleen pelikuntoon ja aloitti itseoikeutetusti omalla paikallaan puolustuksen keskustassa. Kotijoukkue SJK lähti otteluun tilanteessa, jossa poissa kokoonpanosta loukkaantumisten takia olivat vielä Dani Hatakka, Obed Maloloja, Ville Tikkanen ja Marc Vales.

Reguero ei voinut maaleille mitään.
Ottelu alkoi melko tunnustellen kummankin joukkueen osalta. RoPS piti palloa itsellään kotijoukkuetta enemmän, mutta tilanteisiin joukkue ei juuri päässyt. Kotijoukkue antoikin sinipaitojen tulla melko rauhassa keskialueelle asti ja pyrki iskemään vastaan aina paikan saatuaan. Yhdeksännellä peliminuutilla Billy Ions pääsi laukomaan vaarallisesta paikasta ohitettuaan ensin vasemmalla laidalla Juuso Hämäläisen, mutta RoPS-vahti Antonio Reguero (kuvassa) torjui etukulmasta hyökkääjän melko ponnettoman laukauksen. Kun peliä oli pelattu noin 24. minuuttia, pääsi seinäjokelaisten Johannes Laaksonen laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta noin reilusta 20 metristä, mutta keskelle suuntautunut veto oli helppo torjuttava Reguerolle. Ensimmäisen puoliajan paras paikka RoPS:lle rakentui vapaapotkutilanteesta, kun peliä oli pelattu 42. minuuttia. Tilanteessa Joel Mero rikkoi kortin arvoisesti Lucas Lingmania. Pallon taakse 20 metriin asteli Taye Taiwo, jonka kierteinen veto meni kuitenkin selvästi yli SJK-maalin. Näin tauolle poistuttiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Ivanovski pelasi koko pelin.
Toisen puoliajan alkuun RoPS vaihtoi kentältä pois Aapo Heikkilän ja tilalle juoksi Aleksandr Kokko kauden kolmanteen liigakoitokseensa. Osin tämän ansiosta toinen 45-minuuttinen alkoi RoPS:n hienoisella painostuksella, mutta ottelun edetessä SJK sai peliä paremmin haltuunsa. 59. minuutilla Laaksonen pääsi jälleen palloon kentän oikealla puolella laukoen vaarallisesti, mutta aavistuksen vasemmalta ohi RoPS-maalin. Ottelun avausmaali nähtiin 63. peliminuutilla, jolloin Joonas Sundmanin vasemmalta lähtenyt ylipitkä keskitys löysi kuin löysikin Emile Paul Tendengin, joka jatkoi pelivälineen taakse Anders Bååthille. Ruotsalainen viimeisteli kuudentoista rajalta takuuvarmasti lähes maalin kattoon ja tilanne oli 1-0. 67. minuutilla RoPS teki toisen vaihtonsa, kun Moraes korvasi kentällä Antti Okkosen. 72. peliminuutilla SJK iski toistamiseen. Tällä kertaa tilanteessa Mikhel Aksalun pitkä avaus meni Sundmanin pään kautta kohti Aristote Mbomaa, mutta Hämäläinen pääsi tilanteeseen ensimmäisenä väliin. Topparin purku meni kuitenkin suoraan Laaksoselle, joka tykitti voimalla 16 metristä pallon verkon perukoille. Tilanne oli näin jo 2-0. 77. peliminuutilla RoPS sai jobinpostia, kun Kokko loukkasi takareittään ja ei pystynyt jatkamaan enää ottelua. Hänen tilalleen kentälle kirmasi nuori Veka Pyyny. 84. minuutilla Filip Ivanovskille (kuvassa) pelattiin hyvä pystypallo. Hyökkääjä nousi pallon kanssa ja harhautti tilanteessa täysin Jarkko Hurmeen ennen laukastaan, joka meni kuitenkin kohti Aksalua. 91. minuutilla Lingmanin kulma löysi takakulmalta Wato Kuaten, mutta Aksalu ja SJK-puolustus pystyivät tämänkin tilanteen purkamaan väljemmille vesille. Lisäajan lopulla kavennusmaali oli kuitenkin tosiasia. Tilanteessa Filip Ivanovski pudotti päällään pallon taakse Lingmanille ja keskikenttämies ampui noin 17 metristä pallon upeasti maalin yläkulmaan. Tilanne kaventui lukemiin 2-1, mutta enää tämän jälkeen RoPS:lla ei ollut aikaa hakea tasoitusmaalia. Näin ottelun tuominnut Ville Nevalainen vihelsi pelin päättyneeksi kotijoukkueen voittolukemiin 2-1 (0-0).

Viimeiset kuusi peliä tappioitta pelanneet sinipaidat joutuivat nyt nielemään tappion karvasta kalkkia Seinäjoella. Itse ottelu oli melko tasainen kamppailu, jossa kotijoukkue onnistui maalin verran enemmän. RoPS:n käskyttäjä Toni Koskela ei ollut tyytyväinen joukkueensa pallolliseen pelaamiseen ja näki tässä pääsyyn pisteettömälle visiitille. Tappion myötä RoPS on edelleen sarjataulukossa toisella sijalla 35 pisteellään, seitsemän pistettä Klubin perässä. Seinäjokelaiset ovat nyt sarjassa yhdeksäntenä 19 pisteellään, mutta kauden alussa ennakoituihin mitalisijoihin on eroa vielä peräti 11 pistettä.

Seuraavan kerran RoPS pelaa pienen tauon jälkeen ensi viikon lauantaina (21.7.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu, kukapa muukaan kuin SJK. Silloin on revanssin paikka eli kaikki keskarille kannustamaan sinipaidat jälleen kotivoittoon! Tsemppiä RoPS!