lauantai 20. toukokuuta 2017

Lunta tupaan Seinäjoelta

Antonio Reguerolla piti kiirettä perjantai-illan ottelussa.
Rovaniemen Palloseuran perjantai-illan vierasottelu seinäjokelaista SJK:a vastaan päättyi kotijoukkueen selkeisiin 3-0 (2-0) lukemiin 3644 katsojan edessä. Tappion myötä RoPS on Veikkausliigassa nyt yhdeksännellä sijalla seitsemän pelikierroksen jälkeen.

RoPS:n lähtökohdat peliin eivät olleet parhaimmat mahdolliset, sillä joukkueen kokoonpanosta puuttuivat edelleen Antti Okkonen, Robert Taylor sekä Simo Roiha. Myös aloituskokoonpanoon alunperin merkitty Juuso Hämäläinen joutui kuumeen takia jättämään ottelun väliin, mikä aiheutti muutoksia vieraiden peliryhmittymään illan pelissä. Kotijoukkue SJK pääsi kirmaamaan OmaSp Stadionin nurmelle hyvässä terveystilanteessa, sillä joukkueen vahvuudesta olivat poissa ainoastaan koko kauden sivussa oleva Matej Hradecky sekä nuori Ville Tikkanen.

Sani Kaita teki paluun pelaavaan kokoonpanoon.
Ottelu alkoi kotijoukkueen määrätessä pelin tahdin ja pitäessä palloa. Alussa varsinkin Erfan Zeneli oli kärkkäänä yrittämässä viimeistelyä, mutta ilman onnistumista. Ensimmäinen maali näki kuitenkin päivänvalon jo 15. peliminuutilla, jolloin kotijoukkue SJK sai vapaapotkun kentän laidan tuntumasta. Chema Antonin vapari osui epäonnisesti Saku Ylätupaan, jonka kautta pallo meni RoPS-maaliin ja tilanne oli 1-0. 22. minuutilla RoPS rakensi vaarallisen tilanteen Ylätuvan kautta, mutta Emeka Friday Eze laukoi lähietäisyysdeltä pelivälineen SJK-vahti Mikhel Aksalun ulottuviin ja tilanne säilyi kotijoukkueen maalin johdossa. Ei kestänyt kuitenkaan kauaa, kun maaliverkko soi jälleen. Illan toisesta osumasta vastasi kotijoukkueen Aristote Mboma, joka viimeisteli ottelun 25. minuutilla maalin varmasti ohi tilanteessa voimattoman RoPS-vahti Antonio Regueron. Näin tilanne oli jo 2-0. Syötön maaliin tarjoili Mehmet Hetemaj. 32. minuutilla RoPS joutui suorittamaan ensimmäisen vaihtonsa, kun Sakari Tukiainen korvasi kentällä vaihtoa pyytäneen Timo Stavitskin. Puoliajan lopulla peli tasoittui ja RoPS oli lähellä kavennusosumaa. Eze pääsi kotijoukkueen puolustuksen avustuksella vapaaseen paikkaan, mutta kärkimiehen tykitys leijui yli tyhjän maalin. Juuri ennen taukoa RoPS joutui vaihtamaan loukkaantumisesta toipuneen Sani Kaitan (kuvassa) kentälle Leo Väisäsen tilalle. Väisänen loukkasi nilkkaansa ja ei näin pystynyt jatkamaan ottelua. Kohta tämän jälkeen joukkueet siirtyivät varttitunnin tauolle 2-0 lukemissa.

Toisen 45-minuuttisen alkuun RoPS teki viimeisen vaihtonsa, kun nuori 17-vuotias Eerik Kantola kirmasi kentälle ensimmäiseen liigapeliinsä. Kantola korvasi kentällä viime pelissä maalinteossa onnistuneen Lassi Järvenpään, joka niin ikään loukkasi itseään pelissä ja ei pystynyt jatkamaan enää kentällä. Lukuisista vaihdoista huolimatta RoPS pääsi toisella puoliajalla peliin paremmin mukaan. Toki SJK hieman hölläsi vauhtia kahden maalin johdossa. Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 73. peliminuutilla, jolloin Billy Ions nousi vasenta laitaa pitkin ja keskitti maalille Mbomalle, jolla oli helppo työ viimeistellä taululle 3-0 lukemat illan toisella osumallaan. Näin peli oli lopullisesti ratkennut ja näihin lukemiin ottelu myös päättyi.

Tappion myötä RoPS on erittäin tasaisessa sarjassa yhdeksännellä sijalla, mutta vain kaksi pistettä perässä neljännestä sijasta, jota miehittää tällä hetkellä FC Inter. Negatiivista ottelussa olivat lukuisat loukkaantumiset. Kapealla pelaajamateriaalilla operoivalla RoPS:lla on nyt monta tärkeää pelaajaa sivussa erinäisten vammojen takia ja on enemmän kuin toivottavaa, että pelaajat tervehtyvät pelikuntoon mahdollisimman nopeasti. Palloseura pelaa seuraavan ottelunsa jo tulevana keskiviikkona (24.5.). Tällöin Rovaniemen keskuskentälle vieraaksi saapuu sarjajumbo JJK Jyväskylästä. Ottelu alkaa tuttuun tapaan klo 18.30. Silloin kaikki keskuskentälle tsemppaamaan RoPS takaisin voittojen tielle!