maanantai 19. lokakuuta 2015

RoPS voitolla mitalikantaan

Mosan vapaapotku menossa vastuttamattomasti KuPS:n verkkoon!
Rovaniemen Palloseuran kausi sai jo osittaisen kruununsa, kun joukkue päihitti Rovaniemen keskuskentällä Kuopion Palloseuran maalein 2-1 (2-0) peräti 4272 riemukkaan katsojan edessä. Voiton myötä RoPS varmisti paikkansa kolmen parhaan joukossa ja tätä kautta paikan Euroopan kentille ensi kaudeksi. Koska myös SJK ja HJK voittivat ottelunsa, jäi Veikkausliigan viimeiselle kierrokselle paljon panosta. Kaikilla kolmella joukkueella on vielä mestaruusmahdollisuus ja esimerkiksi RoPS on vain pisteen liigakärki SJK:n perässä.

Kokko oli jälleen vaikea vartioitava.
Isännät tulivat otteluun tutulla kokoonpanolla ja joukkueen terveystilanteen ollessa erinomainen, muutama pelaaja joutui seuraamaan ottelua katsomosta käsin. KuPS puolestaan tuli otteluun kokoonpanolla, josta puuttuivat mm. Petteri Pennanen, Stephen McCarthy, Dani Hatakka sekä Tristan Bowen. Maalissa aloitti Joonas Pöntinen, joka pelasi samalla kauden ensimmäiset liigaminuuttinsa. Ottelu alkoi RoPS:n hallinnassa, mutta ilman vaarallisia paikkoja. KuPS pääsi peliin mukaan lähinnä erikoistilanteiden kautta, sillä joukkue sai kaksi kulmapotkua ensimmäisellä kymmenminuuttisella. Ensimmäinen kunnon laukaus nähtiin kuitenkin vasta 15. peliminuutilla. Tällöin KuPS-vahti Pöntinen torjui kulmaksi Aleksandr Kokon (kuvassa) yrityksen. Pari minuuttia tästä ja kotijoukkue oli siirtyä johtoon, kun Kokko pääsi puolittain läpi. Hyökkääjän nosto meni tyylikkäästi yli vastaan tulleen Pöntisen, mutta KuPS:n puolustus ehti väliin ja purkamaan pallon väljemmille vesille lähes maaliviivalta. Tämän jälkeen RoPS sai aikaan pitkän painostusjakson, joka päättyi Moshtagh Yaghoubin hieman vasemmalta maalin ohi menneeseen hyvään laukaukseen. Jakson edetessä pelin painopiste siirtyi entistä selkeämmin kohti vierasjoukkueen maalia ja ottelun ensimmäinen täysosuma näki päivänvalon 42. peliminuutilla. Tällöin RoPS sai vapaapotkun keskeltä, noin 20 metristä. Pallon taakse asteli Yaghoubi, jonka tyylikäs laukaus jähmetti KuPS-vahti Pöntisen maaliviivalle pallon mennessä hänen ohitseen. Näin tilanne oli 1-0! Kaksi minuuttia tästä ja pallo oli maalissa toistamiseen. Tilanteessa Yaghoubi pelasi pallon Kokolle, jonka huikea kierteinen ulkosyrjälaukaus kuudentoista rajalta kirjaimellisesti kilahti maalin ylärimaan. Tilanteessa KuPS:n puolustus jähmettyi täydellisesti ja Mika Mäkitalo (kuvassa oikealla) pääsi jatkotilanteesta täysin vapaasti puskemaan pallon maaliin. Näin tilanne muuttui 2-0:aan ja näissä lukemissa siirryttiin myös ottelun puoliajalle.

Janne Saksela urakoi jälleen oikeassa laidassa.
Toinen 45-minuuttinen lähti niin ikään käyntiin sinipaitojen hallinnassa. 55. peliminuutilla huippuottelun pelannut laitapuolustaja Juha Pirinen laukoi nousun päätteeksi maalin vasempaan tolppaan ja tästä peliväline kulkeutui Mäkitalolle, jonka jatko osui puolestaan oikeaan tolppaan. KuPS sai lopulta purettua tilanteen ja taululla säilyivät 2-0 lukemat. Kymmenen minuuttia tästä ja Kokko laukoi tulisesti, mutta tämän Pöntinen torjui hyvin kulmaksi. 69. minuutilla Kokko rakensi tilanteen oikealle laidalle Janne Sakselalle (kuvassa), joka laukoi nousun päätteeksi vain aavistuksen oikealta maalin ohi. Esimmäisen vaihtonsa RoPS teki 81. minuutilla, kun Jean Fridolin Ngambe Ngambe korvasi kentällä hieman kolhuja saaneen Ville Saxmanin. Tämän jälkeen KuPS pääsi kuitenkin iskemään takaisin, kun Urho Nissilä viimeisteli kauden neljännellä liigamaalillaan tilanteeksi 2-1. Tilannetta edelsi Hamed Coulibalyn hyvä nousu ja Miikka Ilon ohjaus tolppaan. Kohta tämän jälkeen RoPS teki loput vaihtonsa, kun Eero Markkanen korvasi kentällä Kokon ja Jarkko Lahdenmäki oikealla laidalla Sakselan. Vaihtojen jälkeen pelissä ei enää ihmeitä nähty ja näin peli päättyi kotijoukkueen kannalta riemukkaisiin 2-1 (2-0) voittolukemiin.

Voiton ansiosta RoPS juhlii kauden päätteeksi mitalia 26 tauon jälkeen ja samalla joukkue varmisti myös sen, että Rovaniemen keskuskentällä pelataan europelejä kaudella 2016. Veikkausliigan viimeiselle kierrokselle jäi todella paljon panosta, sillä voittamalla vieraspelissä FC Lahden ja SJK:n jäädessä ilman kotivoittoa sarjapaikastaan taistelevaa FF Jaroa vastaan tietäisi mestaruutta pohjoiseen! Eli paljon on pelissä Veikkausliigan viimeisellä kierroksella. RoPS pelaa kauden viimeisen ottelunsa FC Lahtea vastaan sunnuntaina 25.10. klo 13.00 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Moshtagh Yaghoubi - pelasi yhden kauden parhaista peleistään viimeistellen hienon vapaapotkumaalin.