maanantai 21. syyskuuta 2015

RoPS:lle täyden kympin vierailu Helsinkiin

Kokko viitoitti tietä RoPS:n vierasvoitolle.
Rovaniemen Palloseuran piristyneet syysotteet saivat jatkoa sunnuntaina Helsingissä, kun RoPS päihitti Helsingin Jalkapalloklubin Aleksandr Kokon (kuvassa) ja Eero Markkasen osumilla. Näin ottelun lopputulokseksi peräti 9111 katsojan edessä kirjattiin 0-2 (0-1) lukemat, joiden ansiosta napapiiriläiset jatkavat Veikkausliigan kärkipaikalla toista viikkoa.

RoPS tuli otteluun parhaalla kokoonpanollaan, sillä ainoastaan koko kauden sivussa ollut Fridolin Ngambe-Ngambe kuuluu ns. kuntoutuvien pelaajien joukkoon. Muuten RoPS:n terveystilanne on parempi kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella. RoPS tulikin peliin samalla kokoonpanolla kuin 4-0 voittoon päättyneessä KTP -matsissa. HJK:lla sen sijaan tilanne oli täysin päinvastainen, sillä Klubin vahvuudesta puuttui sunnuntaina kymmenkunta pelaajaa loukkaantumisten johdosta ja tähän päälle Atomu Tanaka oli korttitilin täyttymisen johdosta sivussa kierroksen kärkiottelusta.

Ottelu alkoi RoPS:n tilanteella vajaan minuutin pelin jälkeen, mutta Will Johnin laukaus noin 20 metristä suuntautui suoraan kohti HJK-vahti Thomas Dähneä. Tämän jälkeen kotijoukkue sai peliä paremmin haltuunsa ja kuudennella peliminuutilla Erfan Zenelin oikealta lähtenyt vapaapotku tavoitti maalinedustalta täysin vapaana olleen Taye Taiwon, mutta nigerialaisen pelaajan sihti oli tilanteessa pahasta pielessä. Näin RoPS selvisi tilanteesta säikähdyksellä. Tämän jälkeen vierasjoukkue RoPS sai otetta pelistä ja rakensi pari kohtalaista paikkaa, mutta sekä Janne Saksela että Aleksandr Kokko eivät maalinteossa onnistuneet. 17. minuutilla HJK joutui tekemään ensimmäisen vaihtonsa, kun nuori Aapo Halme loukkasi itseään. Hänet kentällä korvasi Toni Kolehmainen. 22. minuutilla RoPS:n Moshtagh Yaghoubi nousi hyvin keskeltä ja tulitti vaarallisesti noin 25 metristä, mutta vieraskannattajien harmiksi pari metriä yli maalin. Minuutti tämän jälkeen Kolehmainen pääsi puskemaan vaarallisesti Demba Savagen keskityksestä, mutta pusku meni hieman vasemmalta ohi Tomer Chencinskin vartioiman RoPS-maalin. Viitisen minuuttia tästä ja Kolehmainen pääsi testaamaan Chencinskin valppautta laukauksellaan. Tämän RoPS-vahti torjui kuitenkin varmasti ja tilanne säilyi edelleen 0-0:ssa. 32. peliminuutilla kotijoukkueen taivaalle tuli lisää synkkiä pilviä, sillä tällä kertaa Zeneli nilkutti vaihtoon. Hänet kentällä korvasi Lucas Lingman. Vaihdon jälkeen RoPS painoi peliä entisestään kohti Klubin päätyä ja ottelun avausmaali näki päivänvalon 40. peliminuutilla. Yaghoubi taiteili pallon kanssa kentän oikealla laidalla ja keskitti millin tarkasti takakulmalle, josta Kokko nikkasi pallon takuuvarmasti maalin oikeaan kulmaan. Näin tilanne Kokon kauden 14. täysosumalla muuttui 0-1:een! Vielä ennen taukoa HJK joutui tekemään kolmannen vaihtonsa, kun Sebastian Sorsa nilkkasi vaihtoon. Hänen tilalleen kentälle kirmasi Joachim Böckerman. Kohta tämän jälkeen siirryttiin tauolle RoPS:n maalin johdossa.

Markkanen osui RoPS:lle.
Toiselle puoliajalle joukkueet tulivat tunnustellen, kotijoukkue HJK:n näyttäessä hieman aktiivisemmalta kentällä. Klubi ei kuitenkaan saanut rakennettua vaarallisia tilanteita RoPS:n maalin edustalle ja yleensäkin pelinrakentelu ja laitojen käyttö oli joukkueelle vaikeaa. 59. minuutilla Rasmus Schuller pääsi kuitenkin jatkamaan Lingmanin matalasta keskityksestä, mutta veto meni hieman ohi RoPS:n maalin. Tämän jälkeen RoPS sai aikaan vahvan painostusjakson, mutta ilman tulosta. 66. minuutilla Juha Malinen teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Eero Markkanen (kuvassa) korvasi kentällä maalintekijä Kokon. Markkanen ehti olla kentällä vain noin viisi minuuttia, kun järkäle iski ensimmäisen maalinsa RoPS:n paidassa. Tilanne syntyi Will Johnin karvatessa pallon itselleen Böckermanilta ja syöttäessä pallon pystyyn Markkaselle. Tilanteessa hyökkääjä kirjaimellisesti siirsi sivuun Gideon Baah'n ja sijoitti pallon varmasti maalin oikeaan alakulmaan. Näin tilanne oli riemastuttavasti 0-2! Tämän jälkeen peli vaikutti ratkenneelta ja tilanteilla ei enää herkuteltu. 88. minuutilla Mika Mäkitalo pääsi vielä tälläämään noin 25 metristä, mutta terävä laukaus meni vasemmalta maalin ohi. Muutama minuutti tästä ja Dennis Antamo vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 0-2 (0-1).

Peli oli kokonaisuudessaan vahvaa ja tasapainoista esittämistä RoPS:lta. HJK pääsi uhkaamaan Palloseuraa ainoastaan erikoistilanteista, mutta niitäkin kotijoukkue sai niukasti. Kärjessä Mac Kandji ei saanut oikeastaan mitään muuta aikaan kuin huidottua käsillään RoPS:n pelaajia naamaan ilman, että tuomaristo olisi siihen juuri mitenkään puuttunut. Kaksinkamppailut kärkimies hävisi lähes poikkeuksetta topparikaksikolle Obilor-Jammeh. RoPS Juha Malisen johdolla onnistui pelitaktiikassaan täydellisesti, sillä voitto Klubista vieraspelissä on harvinaista herkkua, oli vastustajalla puoli joukkuetta lasaretissa tai ei. Voiton ansioista sinipaidat jatkavat sarjajohdossa, kaksi pistettä edellä SJK:a, joka on pelannut yhden ottelun RoPS:a vähemmän.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana sunnuntaina (27.9.), jolloin Rovaniemen keskuskentälle saapuu nousukuntoinen Vaasan Palloseura. Ottelu pelataan klo 18.30. Satoi tai paistoi, silloin kaikki keskuskentälle kannustamaan RoPS voittoon!

RoPS:n vaihdot ottelussa (out/in):
Alesandr Kokko - Eero Markkanen (66. min)
Juha Pirinen - Tramaine Stewart (83. min)