maanantai 27. heinäkuuta 2015

RoPS ei suostu häviämään

Faith Friday Obilor sai aikaisen suihkukomennuksen.
Rovaniemen Palloseura pelasi tasan IFK Mariehamn:ia vastaan Rovaniemen keskuskentällä lukemin 1-1 (0-1). RoPS on nyt pelannut 11 tappiotonta ottelua peräkkäin, joka vastaa kolmannesta Veikkausliigakaudesta. Sunnuntai-illan kamppailussa RoPS joutui pelaamaan vajaamiehisenä lähes koko ottelun, sillä nigerialainen Faith Friday Obilor (kuvassa) ajettiin kentältä 7. peliminuutin kohdalla.

RoPS pääsi otteluun käytännössä parhaalla miehistöllään muutamia pitkäaikaispotilaita lukuunottamatta. Ainoastaan Janne Saksela puuttui totutusta avainkokoonpanosta. Ottelu alkoi vauhdikkaasti sateisella Rovaniemen keskuskentällä. Ottelun toisella peliminuutilla MIFK sai vapaapotkun hieman rangaistusalueen ulkopuolelta. Petteri Forsell ampui vapaapotkun ja RoPS:n maalivahti Ricardo torjui pallon eteensä. RoPS:n onneksi paluupallo saatiin purettua väljemmille vesille. Ottelu jatkui vauhdikkaana ja 7. peliminuutilla RoPS:n toppari Obilor kaatoi vieraiden Dever Orgillin rangaistuspotkun ja ulosajon arvoisesti. Pilkkua tuli vetämään Petteri Forsell, joka sijoitti pelivälineen varmasti vasempaan alanurkkaan ohi Ricardon. Tilanteen jälkeen oikeana laitapakkina ottelun aloittanut Jarkko Lahdenmäki siirtyi pelaamaan tutulle paikalleen keskuspuolustajaksi kentältä ajetun Obilorin paikalle. RoPS ei suorittanut tilanteen jälkeen pelaajavaihtoja. RoPS joutui nyt pelaamaan vajaamiehisenä, mutta kotijoukkue ei suostunut pelkästään kilpikonnapuolustukseen ja pyrkimään tekemään ainoastaan vastaiskuilla maaleja. Sen sijaan RoPS pyrki pitämään palloa hallussaan kohtuullisen aktiivisesti. Pallottomana RoPS puolestaan prässäsi palloa melko aggressiivisesti sortumatta uusiin ylilyönteihin. Ottelun ensimmäisellä puoliajalla ei nähty juurikaan enää vaarallisia tilanteita, mutta 29. peliminuutin jälkeen Petteri Forsellin antamasta kulmasta MIFK:n kapteeni Jani Lyyski pääsi puskemaan vapaasti. RoPS:n onneksi pusku suuntautui kuitenkin ohi maalin RoPS:n heikosta miesvartioinnista huolimatta. RoPS sai puoliajan vaarallisimman paikkansa, kun Mostagh "Mosa" Yaghoubi otti vastaan RoPS:n keskityksen. Hän laukoi matalan ja kovan vedon kohti MIFK:n maalia, mutta maalivahti Otso Virtanen torjui pallon eteensä. Hetken kuluttua pallo pomppi RoPS:n Juha Piriselle, joka veti pallon yli MIFK:n maalin. Ottelussa poistuttiin puoliajalle 0-1 lukemissa.

Ville Saxman pelaa vakuuttavaa kautta.
RoPS pyrki aloittamaan toisen puoliajan edelleen aktiivisella pelillä, vaikka vaaralliset tekopaikat jäivätkin tälläkin puoliajalla vähiin. RoPS sai ensimmäisen hyvän hyökkäyksensä 47. minuutin pelin jälkeen, kun Aleksandr Kokko pelasi pallon kentän oikealta laidalta rangaistusalueen tuntumaan juokseelle Simo Roihalle, joka veti pallon ohi MIFK:n maalin. Vieraiden pelaajista aktiivisemmin lisämaalia haki Dever Orgill, joka pääsi pariin otteeseen ampumaan kohti RoPS:n maalia, mutta maalivahti Ricardo veti tilanteissa pitemmän korren. Kotijoukkue suoritti ensimmäisen pelaajavaihtonsa 72. minuutin kohdalla, kun kentältä poistui Simo Roiha ja tilalle juoksi Michael Ibiyomi. Hieman tämän vaihdon jälkeen vieraiden Forsell pääsi laukomaan rangaistusalueen kieppeiltä, mutta pallo painui hieman oikealta ohi RoPS:n maalin. Ottelua oli pelattu reilut 80 minuuttia, kun MIFK:n Brian Span veti pallon yllättävästi noin 35 metristä ylärimaan, josta pallo pomppasi yli päätyrajan. RoPS suoritti toisen pelaajavaihtonsa hieman myöhemmin. Kentältä vaihdettiin pois jälleen hienosti laitapakkina pelannut Ville Saxman ja tilalle juoksi tällä kaudella aktiivisesti farmijoukkue FC Santa Clausissa pelannut Tommi Haanpää. Varsinaisen peliajan lopulla Ibiyomi pääsi lataamaan kovan laukauksen kohti MIFK:n maalin vasempaa ylänurkkaa, mutta vieraiden maalivahti Virtanen torjui pallon hienosti. Ottelu eteni lisäajan 3. peliminuutille, kun RoPS teki käytännössä viimeisestä pelitilanteesta tasoituksen. RoPS:n Mosa toimitti pitkän pystypallon rangaistusalueelle maalipörssiä johtavalle Aleksandr Kokolle, joka jatkoi pallon hienosti MIFK:n puolustuksen keskeltä vasempaan alanurkkaan ohi Virtasen. Näin Rovaniemen keskuskentällä koettiin unohtumaton hetki, kun noin 3 000 rovaniemeläiskannattajaa repesi tulettamaan Kokon kauden 12. maalia, kuin olisi voitettu Veikkausliigan mestaruus. RoPS:n pelaajat kävivätkin kiittämässä yleisöä koko joukkueen voimin ottelun jälkeen. Ilmassa onkin aivan uudenlainen hyvähenkinen jalkapallokulttuuri Rovaniemellä. Toivotaan, että Palloseuran tueksi löytää keskuskentälle loppukaudeksi mahdollisimman moni uusikin kannattaja.

Seuraavan kerran Rovaniemen Palloseura pelaa vierasottelun KuPS:aa vastaan Kuopiossa sunnuntaina 2.8.2015 klo 18.30.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Ville Saxman, mies on parantanut otteitaan huimasti viime kaudesta. Tekee hyvin töitä molempiin suuntiin ja on RoPS:n luottomies omalla laitapuolustajan paikallaan.