maanantai 13. huhtikuuta 2015

Mestari vs. kisälli keskuskentällä

RoPS-vahti Tomer Chencinski loukkasi itseään tässä tilanteessa.
Huhtikuisena sunnuntaina käynnistynyt Veikkausliiga tarjosi melko vähän ilon aiheita rovaniemeläiskannattajille, sillä HJK oli tyly vierailija vieden kaikki kolme sarjapistettä. Ottelu päättyi lukemiin 1-3 (0-2), jotka eivät jätä varaa jossittelulle. Ottelua talvisista ja remontinsekaisista tunnelmista huolimatta oli seuraamassa mukavat 1281 katsojaa.

Avauskierroksen kamppailu RoPS-HJK alkoi tunnustellen vierailijoiden pitäessä pelivälinettä selvästi kotijoukkuetta enemmän hallussaan. RoPS:n ensimmäinen tilanne syntyi 9. peliminuutilla, kun Moshtagh Yaghoubi pääsi tulittamaan terävästi reilusta 20 metristä. Laukaus suuntautui kuitenkin yli Saku-Pekka Sahlgrenin vartioiman Klubi-maalin. Tämän jälkeen HJK rakenteli muutaman hyvän tilanteen ja siirtyikin ottelussa johtoon, kun pelikello näytti 20. minuuttia. Tällöin Erfan Zenelin antama kulmapotku tavoitti maalin edestä yllättävän vapaana olleen Tapio Heikkilän, joka puski voimalla pallon maalin perukoille, ohi RoPS-vahti Tomer Chencinskin.

Okkosella piti kiirettä Atomin kanssa.
Maalin jälkeen paine pysyi kotijoukkueen päädyssä ja puolen tunnin kohdalla Mike Havenaarilla oli hyvä paikka, mutta tämän Chencinski koppasi varmasti haltuunsa. Reilu viisi minuuttia tästä ja RoPS-vahti joutui jättämään kentän ottelun alkupuolella saamansa tällin johdosta. 37. peliminuutin kohdalla tolppien väliin juoksi 2. maalivahti Harri Nykänen. Ensimmäisen 45-minuuttisen ollessa jo lisäajalla, tuomittiin Klubille hieman kyseenalainen vapaapotku aivan rangaistusalueen ulkopuolelta. Tilanteessa RoPS-kapteeni Antti Okkonen (kuvassa) osui liukutaklauksellaan ensin pallon ja vasta sen jälkeen Atom Tanakaan. Tämän paikoin kyseenalaisesti peliä viheltänyt erotuomari Marko Grönholm näki kuitenkin rikkeeksi ja pallon taakse asteli Zeneli. Hänen vapaapotkunsa meni hienosti maalin yläkulmaan, mutta peli vihellettiin poikki ennen sitä ja näin vapaapotku jouduttiin uusimaan. Uusikin laukaus löysi maalinsa, tällä kertaa peliväline suuntautui maalin takakulmaan ja taululla komeilivat 0-2 lukemat. Tässä tilanteessa siirryttiin myös tauolle.

Ibiyomi osui RoPS:lle.
Puoliajalla RoPS teki ensimmäisen vaihtonsa, kun Abdou Jammeh siirtyi sivuun ja Ville Saxman kirmasi kentälle. Toinen 45-minuuttinen alkoi kuitenkin lievässä HJK:n hallinnassa, mutta myös RoPS alkoi näyttämään pieniä heräämisen merkkejä. Silti ensimmäinen todellinen paikka siunaantui jälleen Zenelille, joka kolisutteli maalipuita 52. peliminuutilla. Tästä reilu viisi minuuttia ja RoPS kavensi pelin 1-2:een. Tällöin kärkimies Michael Ibiyomi (kuvassa) tälläsi lähietäisyydeltä pelivälineen ohi Sahlgrenin. Jarkko Lahdenmäki toimi tilanteessa syöttäjänä puskiessaan pallon maalin edustalle Ibiyomi ulottuville. Kun peli oli edennyt 63. minuutilla, Aleksandr Kokko korvasi kentällä Juha Pirisen. Tämä piristikin varsinkin RoPS:n pallonhallintaa hyökkäyspäässä ja jo ensi minuutit näyttivät sen, että Kokko on edelleen RoPS:n hyökkäyksen tärkein pelaaja.

Ottelun lopullinen ratkaisu nähtiin 71. peliminuutilla, kun Atom Tanaka harhautti Lahdenmäen kirjaimellisesti solmuun ja laukoi pallon varmasti ohi Nykäsen ja tilanteeksi taululle 1-3 lukemat. Tämän jälkeen maaleja ei enää ottelussa nähty ja näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat pääkaupunkiseudulle HJK:n matkassa.

Mosa Yaghoubi.
Ottelussa Klubi osoitti jatkavansa menoaan siitä, mihin se jäi viikkoa aiemmin Liigacupin finaalissa eli voittojen tie kotimaan kentillä sai jälleen jatkoa. RoPS sen sijaan oli ottelussa muutamia hetkiä lukuun ottamatta tiukoilla ja joukkueen käskyttäjä Juha Malinen saakin miettiä kuumeisesti sitä, miten tulevissa otteluissa peli saadaan paremmin käyntiin. Pelissä RoPS hävisi varsinkin keskikentän hallinnan selkeästi Klubille. Myös kolmen pelaajan alakerta ei toiminut ainakaan liigan ehdotonta mestarisuosikkia vastaan. Kotijoukkueen uusista pelaajista Yaghoubi kävi paikoin todella kuumana ja ylikierroksilla ja ansaitsi itselleen varoituksen ottelun lopulla. Jammeh oli avauspuolikkaalla vaisu ja tulikin vaihtoon puoliajalla. Laidoilla sekä Pirinen että jo viime kaudesta tuttu Janne Saksela väläyttelivät osaamistansa. Vilim Posinkovic oli yritteliäs, mutta ei saanut juuri mitään merkittävää aikaan. Tosin ei hänelle juuri paikkoja pelissä pystytty pelaamaankaan. Ibiyomi on iso ja kulmikas pelaaja, jolla on vielä melko vaillinaiset taidot, mutta maali on aina hyvä suoritus kärkimieheltä. Maalissa Chencinski on selkeä ykkösvaihtoehto ja toivottavaa on, että hänen loukkaantumisensa ei ole vakava. Nykänen on vielä tälle tasolle liian kokematon maalivahti.

Seuraavan kerran RoPS pelaa jo tulevana torstaina, jolloin joukkue matkustaa FC Interin vieraaksi Veritas Stadionille. Suomen Cupin 6. kierroksen ottelu alkaa klo 18:30.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Janne Saksela – jaksoi raataa omalla laidallaan koko 90-minuuttisen, jakoi muutaman oivan keskityksen.