maanantai 25. elokuuta 2014

IFK Mariehamn kaatoi vieraissa vaisun RoPS:n

Taistelun tuoksintaa MIFK-maalin edustalla.
Rovaniemen Palloseuran ja IFK Mariehamnin välinen ottelu oli ennakolta mielenkiintoinen. Olihan vastassa kaksi viime aikoina hyvin Veikkausliigassa esiintynyttä joukkuetta. Kummallakin joukkueella on hyvien loppukauden pelien myötä mahdollisuus sijoittua euro-cup paikalle oikeuttavaan sijoitukseen sarjassa, mikä lisäsi entisestään ottelun mielenkiintoa. Liigakamppailua olikin saapunut seuraamaan 1728 katsojaa syksyisestä säästä huomimatta.

RoPS oli takaa-ajajana läpi ottelun.
Ensimmäinen puoliaika alkoi kotijoukkueen osalta pirteästi, sillä jo ottelun 10. peliminuutin kohdalla kärkenä pelannut Jani Virtanen pääsi puolittain läpi laukoen tilanteessa kuitenkin ohi maalin. Ottelun ensimmäinen maali tuli vierailijoille sivurajaheiton jälkitilanteesta, kun Amos Ekhalie pääsi puskemaan keskeltä ohi jäätyneen maalivahdin Saku-Pekka Sahlgerin ja tilannetta katsellaan seuranneen puolustuslinjan. Tällöin peliä oli pelattu 13. minuuttia. Ottelun 30. peliminuutin kohdalla Petteri Forsell laukoi kaukaa vapaapotkun, joka meni pitkälti RoPS:n maalivahdin Sahlgerin piikkiin miehen kauhoessa pallon maaliin. Valitettavasti maalivahdin virheet näkyvät taululla ja tässä tapauksessa 0-2 lukemina. Olisiko seuraavassa pelissä aika antaa tilaisuus Forsmanille? Ensimmäisellä jaksolla RoPS:n nigerialaistoppari Ndukaku Alison teki kaksi maalia kulmapotkuista, jotka molemmat hylättiin. Ensimmäisessä niistä näytti linjamies paitsiota. Toinen maali hylättiin Alisonin rikottua vastustajan Friedberg Da Cruzia maalintekotilanteessa. Tuomarin näkökanta on vaikea, sillä hän joutuu tekemään ratkaisut nopeasti, tällä kertaa tilanteet menivät näin. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen kannalta harmittavissa 0-2 lukemissa. RoPS:n pelistä puuttui selkeästi yksi palanen eli Jamal Gay, jonka poissaolo näkyi harmistuttavan paljon avausjaksolla kentällä. Peli näyttikin ajoittain samalta, mitä alkukaudesta totuttiin näkemään eli tehottomuus paistoi otteista läpi.

Jesse Ahonen ja Petteri Forsell.

Toisen jakson aluksi kotijoukkue RoPS vaihtoi peliin Aleksandr Kokon. Tauolta peliin tulikin sisuuntunut RoPS. Joukkue vyörytti, otti riskiä ja haki paikkoja. Mutta aina tuntui MIFK:n puolustus olevan tiellä, sen saivat kokea mm. Ville Saxman, Faith Friday Obilor sekä moni muu kotijoukkueen pelaaja. 64. peliminuutilla RoPS-paidassa nähtiin ensimmäistä kertaa Jesse Ahonen (kuvassa), joka korvasi kentällä Sainey Nyassin. Ahonen toikin laidalla juoksuvoimaa, mutta onnistumiset maalien muodossa jäivät odottamaan tulevia peleja. Ja kun kotijoukkue ei paikoistaan onnistunut maalinteossa, niin vierasjoukkue onnistui. Näin kävi tälläkin kertaa. Diego Assis laukoi ottelun 83. peliminuutin kohdalla vieraat jo 0-3 johtoon, minkä johdosta osa katsojista alkoi jo poistumaan katsomosta. Ottelun näyttäessä jo täyttä aikaa, vaihdosta hetkeä aiemmin kentälle tullut kotijoukkueen Simo Roiha kavensi lähietäisyydeltä ottelun loppunumeroiksi 1-3 (0-2).

Tämän ottelun tilastoista löytyy mielenkiintoinen tilastofakta (Veikkausliiga.com) kotijoukkueen laukoessa kahdeksan kertaa ohi maalin, IFK Mariehamnin kohdalta löytyy samasta tilastosta puhdas nolla. Sen sijaan laukaukset kohti maalia menivät 5-8 vieraille. RoPS pelaa seuraavan kerran sunnuntaina 31.8, kun se kohtaa vieraspelissä TPS:n. Kyseinen ottelu nähdään Veikkaus TV:n otteluna.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Janne Saksela, alkukauden loukkaantumisesta palannut puolustaja oli pitkästä aikaa avauksessa onnistuen kohtuullisen hyvin, kun ottaa huomioon pitkän tauon.