keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

RoPS vakuuttavaan voittoon FC Interistä

Pelaajat ja fanit juhlivat Jamal Gayn 1-0 osumaa.
Rovaniemen Palloseuran vaisu alkukausi sai positiivista käännettä keskiviikkoiltana, kun joukkue kukisti kotikentällään 1214 katsojan edessä turkulaisen FC Interin peräti 3-0 (1-0). Alkukaudesta maalinteon kanssa tuskaillut kotijoukkue löysi maalivireen juhannusviikon ottelussa ja päihitti näin kotikentällään Interin jo toistamiseen tällä kaudella. Ottelun maaleista vastasivat Jamal Gay, Aleksandr Kokko sekä Jarkko Lahdenmäki.

RoPS aloitti kahden varamiehisen joukkueen välisen ottelun terävästi ja ensimmäisen kerran peliväline oli maalipuiden välissä jo ottelun 7. minuutilla. Tämä tilanne vihellettiin kuitenkin paitsioksi ja näin Sainey Nyassin ensimmäinen liigamaali jäi vielä odottamaan aikoja parempia. Kun peliä oli pelattu kymmenisen minuuttia, oli pallo vihdoin ja viimein maalissa. Tilanteessa Kokko pääsi ensin vastakkain FC Interin maalia vartioineen Jere Koposen kanssa, mutta lopulta pallo ajautui sivuun Gaylle, jolla oli helppo työ viimeistellä taululle 1-0 lukemat. Maalin jälkeen peli oli edelleen RoPS:n hallussa, kun taas vierailijoiden peli oli melko sekavaa. 30. peliminuutilla FC Interin Irakli Sirbiladze pääsi kuitenkin vetopaikkaan karistettuaan ensin Juuso Majavan kintereiltään, mutta hänen vetonsa ei löytänyt tietään ohi RoPS-vahti Saku-Pekka Sahlgrenista. Nelisen minuuttia tästä ja vieraiden Francis Suarez pääsi laidalta nousemaan kohti maalia, mutta Sahlgren oivalla vastaantulollaan pystyi estämään maalintekoyrityksen. Jakson lopussa kummallakin joukkueella oli pari hyvää hyökkäystä, mutta näistä ei suurempia vaaratilanteita kuitenkaan saatu aikaiseksi ja näin tauolle siirryttiin 1-0 lukemissa.

Japi onnistui maalinteossa,
Sirbi ei.
Toinen jakso alkoi FC Interin lievällä hallinnalla ja 49. minuutilla RoPS:n maalilla olikin vaaratilanne Sahlgrenin pompottaessa vasemmalta annettua keskitystä eteensä. Tilanne kuitenkin raukesi, kun RoPS-vahti ennätti uudestaan palloon ennen vastustajan hyökkääjiä. Pari minuuttia tästä ja RoPS käytännössä ratkaisi ottelun. Ensin Mika Mäkitalo pääsi laukomaan vaarallisesti, mutta tämän Koponen maalillaan torjui eteensä. Peliväline tuli Nicholas Otarulle, joka jatkoi suoraan Kokolle, joka kurotti palloon ja ohjasi sen vastustamattomasti Inter-maaliin. Näin tilanne muuttui 2-0:aan. 59. minuutilla FC Inter teki kaksi vaihtoa ottamalla kentälle Joonas Lahden ja Blend Miftarin, jotka korvasivat kenttäkoostumuksessa Ari Nymanin ja Kalle Kaupin. 75. minuutilla puolestaan RoPS suoritti ensimmäisen vaihtonsa, kun Simo Roiha tuli kentälle Juuso Majavan tilalle. Minuutti tämän jälkeen RoPS sai vasemmalta kulman, jota antamaan meni keskikentällä vahvasti pelannut Mäkitalo. Hänen kulmansa kiersi aivan maalin eteen, josta Jarkko Lahdenmäki onnistui puskemaan pallon ohi miesmuurin ja Koposen ja näin tilanne muuttui jo 3-0:aan. 78. minuutilla oli Olli Pöyliön vuoro tulla kentälle ja Otarun vuoro siirtyä vaihtoon. Tämän jälkeen FC Inter näytti melko aseettomalta, mutta kuin tyhjästä, pääsi Sirbiladze ampumaan noin 25 metristä. Hänen kova laukauksensa osui kuitenkin vain RoPS-maalin ylärimaan ja näin tilanne säilyi kotijoukkueen vankassa johdossa. Heti tämän jälkeen RoPS vaihtoi vielä kerran, kun Santeri Kumpula korvasi kentällä maalintekijä Kokon. Loppuminuuteilla pelissä ei enää kovin vaarallisia tilanteita nähty ja näin kamppailu päättyi kotijoukkueen riemastuttavaan 3-0 (1-0) kotivoittoon heikosti ja liikaa kentällä roolia läpi ottelun ottaneen erotuomari Antti Munukan viheltäessä pilliinsä neljän lisäaikaminuutin päätteeksi.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana maanantaina (23.6.), jolloin se kohtaa vieraissa MYPA:n klo 18:30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja: Jamal Gay -keskikentältä paikkansa löytänyt hyökkäävä pelaaja teki ensimmäisen maalinsa RoPS-paidassa ja pelasi kokonaisuudessaan hyvin läpi ottelun.