sunnuntai 26. tammikuuta 2014

RoPS helppoon voittoon Bodens BK:sta

Antti Peura keskittämässä kohti BBK:n maalia.
Rovaniemen Palloseuran kauden toiseen harjoitusotteluun vastustajaksi saapui ruotsalainen Bodens BK, joka pelaa Ruotsin 2. divisioonassa. Heti ottelun alkupuolella RoPS näytti joukkueiden välisen tasoeron kentällä, vaikka kotijoukkue ei parhaalla mahdollisella kokoonpanolla ottelua pelannutkaan. Varsinkin RoPS:n hyökkäyspään pelaajat osoittivat oivaa pelivirettä. Puolustus sen sijaan ei ottelussa joutunut kuin kerran pari tiukempaan tilanteeseen ja näin se selvisi helposti ottelusta. BBK:n joukkueesta ei muutamaa hyvää torjuntaa tehnyttä maalivahti Erik Torstenssonia lukuunottamatta jäänyt monelle mieleen kuin RoPS:n kasvatti Janne Turpeenniemi, joka pelasi ottelussa vieraiden topparina. 

Itse pelissä RoPS vyöryi kohti vastustajan maalia varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Ottelun ensimmäinen maali syntyi vapaapotkusta, jonka pirteästi pelannut Jani Virtanen ampui ohi hölmistyneen Torstenssonin maalin oikeaan alanurkkaan. Tällöin ottelua oli pelattu 34. minuuttia. Toisesta maalista vastasi Faith Friday Obilor ottelun 41. peliminuutilla puskien pallon verkon perukoille Nicholas Otarun antamasta tarkasta kulmapotkusta. Kaksi minuuttia tämän jälkeen Otaru itse kaunisteli lukemat 3-0:aan Virtasen esityöstä.

Toiselle puoliajalle vierailija BBK tuli pirteästi rakennellen peliä ensimmäistä jaksoa paremmin. Joukkue onnistuikin kavennuksessa kulmapotkun jälkitilanteesta ottelun 53. peliminuutilla, kun Björn Blombäck viimeisteli maalin Andreas Wikströmin esityön jälkeen. Tämän jälkeen ote siirtyi taas RoPS:lle. Ottelun tempo laski selvästi toisella puoliajalla osin monista vaihdoista ja pelin ratkeamisesta johtuen ja näin selkeitä maalipaikkoja ei enää syntynyt ensimmäisen jaksoon tapaan. RoPS onnistui kuitenkin vielä kertaalleen, kun Ville Saxman siirsi läheltä lukemiksi 4-1. Syötön maaliin antoi vaihdosta hieman aiemmin kentälle tullut Mika Lahtinen. Ottelun lopulla ei enää lisämaaleja nähty ja näin ottelu päättyi lukemiin 4-1 (3-0). 

RoPS olisi toisella puoliajalla ansainnut yhden rangaistuspotkun, kun Antti Peura lanattiin kentän pintaan rangaistusalueella. Ottelun vaihtelevasti tuominnut päätuomari näki tilanteen kuitenkin täysin päinvastoin ja antoi tilanteesta vapaapotkun BBK:lle. Huomionarvoista ottelussa oli myös Aleksandr Kokon erinomaiset otteet. Kärkimies piti palloa hyvin hallussaan ja suorastaan piti pilkkanaan vastustajan puolustusta jaellen hyviä syöttöjä kanssapelaajilleen. Myös Jani Virtanen osoitti, että hänestä tulee olemaan joukkueelle ja sen kannattajille iloa kunhan pelaaja saadaan täyteen 90-minuutin iskukuntoon. Nicholas Otaru oli niin ikään tutun aktiivinen omalla laidallaan ja Olli Pöyliöstä on selkeästi kasvamassa liigatason pelaaja tuleviksi vuosiksi. 

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana torstaina (30.1.), jolloin se kohtaa Liigacupin vierasottelussa hallitsevan Veikkausliigan mestarin eli HJK:n. Ottelu pelataan Talin hallissa klo 17:00 alkaen.

Teksti: M.N.