perjantai 26. huhtikuuta 2013

RoPS tiputti HJK:n Suomen Cupista

Rovaniemen Palloseura eteni Suomen Cupin 7. kierrokselle ja näin jo kahdeksan parhaan joukkoon kukistamalla kotikentällään 1387 katsojan riemuksi HJK:n maalein 1-0 (0-0). Kotijoukkueen ainoasta maalista vastasi vaihdosta kentälle tullut keskikenttämies Ville Saxman (kuvassa).
Kotijoukkue Rovaniemen Palloseuran teesit torstai-illan otteluun olivat tiivis puolustuspeli ja vastahyökkäyspeli. Joukkueen valmentaja Kari Virtanen oli hieman muokannut aloituskokoonpanoansa sitten sunnuntain FC Lahti -pelin, koska puolustuksen laidoilla aloittivat Antti Peura ja Mika-Matti Maisonvaara, Nicholas Otaru pelasi kymppipaikalla ja Ataulla Guerra ylimpänä miehenä kärjessä. Vaihtoihin vaikuttivat myös tiettyjen pelaajien pikkuvammat. Itse peli kentällä eteni vierailija HJK:n pitäessä enemmän palloa ja RoPS:n keskittyessä tiiviiseen pelaamiseen sekä nopeisiin vastahyökkäyksiin. RoPS rakentelikin ottelun alkupuolella vaarallisimmat tilanteet, mutta ilman onnistumisia. Vierailijoiden paras paikka siunaantui Teemu Tainiolle jakson lopulla, mutta hänen vetonsa meni kuitenkin selvästi ohi maalin ja näin tauolle mentiin 0-0 tilanteessa. RoPS:lle negatiivista jaksossa oli Otarun nilkuttaminen vaihtoon jo ottelun 41. peliminuutilla. Hänet kentällä korvasi edellisen pelin aloittanut Ville Saxman.
Toisella puoliajalla HJK painoi entistä voimakkaammin päälle ja sai nopeasti painetta RoPS:n maalille, mutta kotijoukkue puolusti hyvin koko joukkueen voimin. Kun ottelua oli pelattu 56. minuuttia, RoPS:n Ataulla Guerra syötti Mika Lahtiselle laitaan, joka keskitti pallon maalille, josta Ville Saxman laukoi volleysta pallon taidokkaasti maalin kattoon. Näin tilanne muuttui 1-0:aan. Tilanteessa pallo pomppi Saxmanin mukaan sopivasti juuri hänelle ja siitä oli helppo laukoa pallo maaliin. Tämän jälkeen HJK pyrki muuttamaan ottelun kulkua tekemällä kaikki kolme sallittua vaihtoa ja kentälle juoksikin mm. Mikael Forssell. RoPS vaihtoi puolestaan ottelun 68. minuutilla Antti Peuran tilalle Albin Granlundin ja aivan ottelun lopussa Guerran tilalle Aleksandr Kokon. Ottelun loppupuolella sekä koti- että vierasjoukkueella oli omat paikkansa, mutta koska täysosumia ei enää nähty, päättyi Suomen Cupin 6. kierroksen koitos riemukkaasti RoPS:n ansaittuun 1-0 (0-0) voittoon.
Voiton myötä Rovaniemen Palloseura eteni Suomen Cupissa jo kahdeksan parhaan joukkoon. Puolivälierissä RoPS kohtaa vierasottelussa FC Jazzin maanantaina 20.5. ja mahdollisessa välierässä vastaan asettuu elokuussa FC Honka-MIFK -otteluparin voittaja.