sunnuntai 15. heinäkuuta 2012

RoPS ratkaisi viimeisellä puolituntisella

Rovaniemen Palloseuran ja HIFK:n välinen ottelu Brahen kentällä ei jättänyt epäilystä voittajasta, vaikka ottelun ratkaisua saatiin odottaa aina toisen puoliajan loppupuolelle saakka. Maalirikasta ottelua oli seuraamassa 715 katsojaa, joista ilahduttavan moni kannatti sinivalkoisia värejä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen kannalta lennokkaasti, sillä HIFK pääsi yrittämään avausmaalia rangaistuspilkulta jo ottelun 5. peliminuutilla. Tilannetta edelsi RoPS:n toppari Ndukaku Alisonin (kuvassa) rike. Pallon taakse mennyt Jukka Halme viimeistelikin yhdeksästä metristä pallon verkon perukoille ja näin kotijoukkue HIFK oli ottelussa 1-0 johdossa. Tämän jälkeen RoPS oli hallitsevampi osapuoli kentällä, mutta onnistumiset antoivat odottaa. Näin ottelun tauolle mentiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

Toisen jakson alussa sekä RoPS:n Aleksandr Kokolla että kotijoukkueen Sami Okkosella oli omat paikkansa maalintekoon, mutta pelin seuraavaa onnistumista saatiin odottaa aina ottelun 61. peliminuutille saakka. Silloin RoPS:n kärjessä pelannut Kokko viimeisteli hallitusti lähietäisyydeltä 1-1 tasoituksen. Ottelun 68. peliminuutilla RoPS:n Tuomas Tyystälä ampui pallon pilkulta maaliin ja näin tilanne muuttui lukemiin 1-2. Rangaistuspotkua edelsi Jose Manuel Riveran järjestämä tilanne, jossa Mika Lahtista rikottiin. Viisi minuuttia tästä ja Ndukaku Alison muutti taululle lukemiksi 1-3. Maaliin esityön teki jälleen Rivera, jonka keskityksen Alison puski vastustattomasti ohi HIFK:n maalivahdin. Ja vielä kuin sinettinä arkkuun, Ykkösen maalintekijätilaston kärkipaikkaa pitävä Mika Lahtinen viimeisteli ottelun lisäajalla 1-4 lukemat ja näin kaikki kolme sarjapistettä matkasivat Napapiirille. Maali oli Lahtiselle jo kauden yhdeksäs.

Ottelussa huomionarvoista oli se, että Rovaniemen Palloseuran aloituskokoonpanon pelaajista puuttuivat Tuomo Könönen, Antti Peura ja Ebrima Sohna, jonka viimeiseksi otteluksi RoPS-paidassa jäänee viikko sitten pelattu voitollinen ottelu OPS:aa vastaan. Hänen lähtöään RoPS on paikkaamassa palkkaamalla vahvuuteensa jo viime kaudella joukkueessa mallikkaasti pelanneen Eetu Muinosen, joka on alkukauden kuntouttanut itseään, mutta on viime aikoina ollut mukana RoPS:n harjoitusvahvuudessa. Huomionarvoista on myös se, että RoPS teki kaikki ottelun maalinsa viimeisen puolituntisen aikana. Kauden aikana RoPS on onnistunut maalinteossa yhteessä 33 kertaa, joista 20 on syntynyt ottelun viimeisen 30-minuuttisen aikana.

RoPS johtaa tällä hetkellä sarjaa 11 pisteellä, tosin sarjassa toisena olevalla Viikingeillä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. On kuitenkin selvää, että RoPS on sarjakauden edetessä noussut selkeäksi Ykkösen kärkijoukkueeksi, jonka kaikki haluavat voittaa. Tämän johdosta mihinkään leijumiseen joukkueella ja sen pelaajille ei ole varaa ja tähän joukkue tuskin sortuukaan.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin se kohtaa kotikentällään nousukuntoisen joensuulaisryhmän, kun JIPPO saapuu Rovaniemen keskuskentälle. Ottelu pelataan klo 17:00 alkaen.