lauantai 31. elokuuta 2024

RoPS kotivoittoon VIFK:stä, kausi jatkuu ylemmässä jatkosarjassa

RoPS juhlii Tomas Varhin tekemää 2-1 johto-osumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi runkosarjan päätöskierroksella kotikentällään vaasalaisen VIFK:n 762 katsojan silmien edessä. Ottelu päättyi värikkäiden vaiheisen jälkeen 3-2 (2-1) lukemiin, joiden ansiosta RoPS jatkaa kauden pelejään hienosti ylemmässä jatkosarjassa. VIFK:n pelit jatkuvat sen sijaan alemmassa jatkosarjassa taisteluna edessä häämöttävää Kakkoseen tippumista vastaan.

RoPS lähti kotiotteluun avauskokoonpanolla, jossa nähtiin muun muassa Kirill Bullat, Aapo Savolainen ja Jegor Petrishin. Simo Roiha sen sijaan oli kokonaan poissa pelaavasta kokoonpanosta Arttu Leppäsen, Juuso Polven, Valtteri Vatasen ja Oskari Haanpään tavoin. Armeijan harmaissa tällä hetkellä olevat Alex Tolra, Riku-Veli Niska ja Kimi Isometsä aloittivat kamppailun tutusti penkin puolelta. Vaasalaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta nostettakoon esiin nimet Merhawi Birhane, Aleksi Pahkasalo sekä Tuomas Kautonen. Poissa vahvuudesta oli kokenut liigajyrä Steven Morrissey.

Ottelu käynnistyi vieraiden aktiivisella pelillä, Jo toisella peliminuutilla kulman jälkitilanteesta pääsi vaasalaisten Shkelqim Xhosa laukomaan, mutta tämän yrityksen RoPS-vahti Tino Korhonen torjui varmasti. Kuudennella peliminuutilla nähtiin RoPS:n ensimmäinen tilanne, kun Tatu Lakela syötti hienosti pystyyn Aaro Tiihoselle, joka yritti syöttää edelleen maalille kiiruhtavalle Tomas Varhille. VIFK-vahti William Nygård katkaisi kuitenkin syötön ja tilanne kuivui kasaan. 12. minuutilla RoPS:n taivaalle ilmestyi synkkiä pilviä. Xhosa katkaisi hitaasti peliä avanneen Lukas Ilolan syötön ja jatkoi nopeasti viereen Aleksi Pahkasalolle, jolla oli kaikki aika ja tila viimeistellä taululle 0-1 lukemat. Kaamea alku RoPS:lta! Maalin jälkeenkin kotijoukkueen pelaaminen oli vielä aikansa aika sekavaa ja varsinkin pelin avaaminen alhaalta oli liian hidasta ja epävarmaa.

Varhi onnistui jälleen maalinteossa.
Pikkuhiljaa sinipaidat alkoivat saada peli-ideasta kiinni. 21. minuutilla vahvasti keskikentällä pelannut Lakela syötti eteen vauhdissa olleelle Tiihoselle, joka pääsi nokikkain Nygårdin kanssa ja sijoitti pallon varmaakin varmemmin verkon perukoille. Näin tilanne ottelussa oli tasan 1-1! Kymmenen minuuttia tästä ja VIFK:n kulmapaotkutilanteen jälkeen RoPS sai pallon itselleen. Tällöin Kirill Bullat syötti vasemmalle suoraan Varhin juoksulinjalle pelivälineen ja joukkueen kapteenina toiminut kärkimies kiitti oivasta passista laukomalla pallon upeasti maalin kattoon. Näin tilanne oli riemastuttavasti 2-1! Maali oli samalla Varhin jo kauden yhdeksäs täysosuma. Kolme minuuttia myöhemmin Varhi tarjoili pallon Aapo Savolaiselle, joka nousun päätteeksi laukoi, mutta selvästi oikealta ohi vieraiden maalin. Tämän jälkeen 38. minuutilla vieraiden Andreas Järv ennätti puskemaan vaarallisesti, mutta hänen epäonnekseen yritys meni aavistuksen vasemmalta maalin ohi. 40. minuutilla taas Arsene Basemen keskitys oikealta kilahti maalin takatolppaan, joten eivät vieraatkaan olleet vielä viimeistä sanaansa ottelussa sanoneet. Silti vartin tauolle siirryttiin kotijoukkueen 2-1 johtolukemissa.

Tatu Lakela tykitti ottelun voittomaalin pilkulta.
Toinen 45-minuuttinen alkoi RoPS:n osalta vaihdolla, kun Joel Niska korvasi kentällä maalintekijä Tiihosen. Heti seuraavalla minuutilla Lakelan keskitys oikelta maalin takakulmalle tavoitti Varhin pään. Kärkimies jatkoi maalin eteen Niskalle, jonka yritys meni kuitenkin hieman maalin yli. Kymmenen minuutia tästä ja Lakelan hienon nousun ja harhautusten päätteeksi Varhi pääsi laukomaan tulisesti. Nygård maalillaan onnistui kuitenkin torjumaan vedon päätyrajasta yli. Kohta perään annetusta kulmapotkusta RoPS sai rangaistuspotkun, kun Mohammad Doudi kaatoi Ilolan maahan. Pallon taakse asteli Lakela, joka sijoitti pelivälineen varmasti maalin oikeaan alakulmaan. Näin tilanne oli jo 3-1 kotijoukkueelle! 

62. minuutilla Varhi nousi röyhkeästi ja syötti maalin eteen kohti Savolaista. Tämän vieraat saivat kuitenkin puolustettua hyvin ja näin lisämaalia ei pelissä nähty. 72. minuutilla taas Jegor Petrishin rajaheitto tavoitti Bullatin, joka jatkoi keskelle Lakelalle. Keskikenttämies ampui vihaisesti, mutta tälläkin kertaa VIFK-vahti Nygård onnistui torjumaan yrityksen. Kolme minuuttia tästä ja aiemmin kentälle puolustavaksi keskikenttämieheksi tullut Alex Tolra syötti oivasti pystyyn Savolaiselle, jonka yritys torjuttiin. Pallo tuli edelleen Lakelalle, mutta hänen laukauksensa meni hieman vasemmalta maalin yli. Tässä vaiheessa peli näytti olevan selvästi kotijoukkueen heiniä. 78. minuutilla Pahkasalo oli kuitenkin laukaisupaikassa noin 20 metristä, mutta hänen kutinsa meni kuitenkin selvästi yli Korhosen vartioiman RoPS-maalin. Mutta 85. minuutilla Pahkasalo onnistui toistamiseen. Tilanteessa peliväli kulki Xhosan ja Fabrice Gatambiyen kautta lopulta Pahkasalolle, joka ampui varmasti pallon maaliin ja tilanteeksi 3-2. Ja vielä 90. minuutilla Werneri Mylläri tykitti 16 metristä yli RoPS-maalin. Loppuminuuteilla peli olikin lähes poikkeuksetta RoPS-päädyssä, mutta reilun kahden lisäaikaminuutin jälkeen Pietu Niinimäki vihelsi pelin päättyneeksi ja näin kaikki kolme sarjapistettä jäivät Napapiirille lukemin 3-2 (2-1).

Voiton myötä RoPS jatkaa pelejään ylemmässä jatkosarjassa ollessaan sarjataulukossa nyt kuudentena. Helpolla pisteet eivät lauantaina tulleet, sillä VIFK oli hyökkäyspäässä hyvällä jalalla pelissä. RoPS:n puolustuspelaaminen ja varsinkin avauspelaaminen syvältä omalta alueelta oli tälle kaudelle tuttua eli varsin tuskallista ja paikoin aivan liian hidasta. Tähän vaasalaiset saivat iskettyä useamman kerran prässillään. Onneksi sinipaidat kairasivat kuitenkin ottelusta voiton kolmen tehdyn maalin turvin. Lopussa Jari Alamäki olisi voinut tehdä vielä taktisen vaihdon, jotta peli olisi saatu hetkeksi poikki. Mutta onneksi voitto tuli ilman tätäkin. Voiton ja paikan ylemmässä jatkosarjassa myötä RoPS voi lähteä loppukauteen paineettomassa tilanteessa, sillä joukkueella ei ole lopuista peleistä kuin voitettavaa. Sarjapaikka on jo varmistunut ja nousuun ei ole enää mahdollisuuksia. Kovia pelejä sen sijaan on tiedossa ja se on hyvä asia. Sijoittuminen kuuden joukkoon on myös kiitettävä suoritus nuorelta joukkueelta. RoPS:n parhaimmistoa lauantaina olivat keskikentän maestro Tatu Lakela ja kapteenin nauhaa kantanut Tomas Varhi. Hienoa oli myös nähdä täysi 90-minuuttinen Kirill Bullatilta. Vaihdosta kentälle tulleet Joel Niska ja Alex Tolra esiintyivät myös edukseen ja olivat niin sanottuja onnistuneita vaihtoja, vaikka osin pakonsanelemia vaihdot olivatkin. Vieraiden kaikki kaikessa oli kahden maalin Aleksi Pahkasalo ja maalissa William Nygård torjui sen, mikä torjuttavissa oli.

Seuraavan kerran RoPS pelaa ylemmässä jatkosarjassa syyskuun puolen välin tienoilla. Tarkemmat pelipäivät ja vastustajat niin koti- kuin vierasotteluihin selviävät lähiaikoina.

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Tatu Lakela - selkeä keskikentän johtohahmo läpi ottelun, maali ja maalisyöttö olivat vahva näyttö osaamisesta.

Teksti ja kuvat: M.N.

lauantai 17. elokuuta 2024

RoPS jäi pisteittä kotikentällään

Kovaa taistoa OLS:n maalilla.
Rovaniemen Palloseura ja OLS kohtasivat lauantaina tärkeässä Ykkösen ottelussa Rovaniemen keskuskentällä 678 katsojan edessä. Tasainen kamppailu päättyi lopulta 0-1 (0-0) lukemiin, joiden ansiosta OLS on nyt sarjassa kolmantena. Tappion kärsineet sinipaidat ovat sarjassa yhdeksäntenä, joten paikka ylemmässä jatkosarjassa ei enää ole täysin omissa käsissä.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, jossa mukana olivat muun muassa Simo Roiha, Tomas Varhi ja Samuel Olabisi. Varusmiespalvelusta suorittava kolmikko aloitti pelin penkillä, samoin pelaavaan kokoonapanoon palannut Tatu Lakela. Tällä kertaa sivussa olivat muun muassa Juuso Polvi ja Oskari Haanpää. Oululaiset matkasivat pohjoiseen joukkueella, josta nostettakoon esiin RoPS:n värejäkin edustaneet Anselmi Nurmela ja Vili Saarjärvi. Kokoonpanossa nähtiin myös kapteenin nauhaa kantanut Eemeli Raittinen sekä Eemil Merikanto.

Simo Roiha Asla Peltolan tarkassa vartioinnissa.
Ottelu alkoi kirjaimellisesti tunnustellen molempien joukkueiden osalta. Ensimmäinen veto maalia kohti nähtiin seitsemännellä minuutilla, mutta vieraiden Eemelin Raittisen veto oli tasoa lusu ja se oli helppo työ torjuttavaksi RoPS-vahti Tino Korhoselle. Tämän jälkeen seuraavaa kunnon paikkaa saatiin odottaa peräti 25. peliminuutille. Tällöin Aapo Savolainen jatkoi Simo Roihalle, joka puolestaan syötti haltuunottonsa jälkeen oikeaan laitaan pystyyn Aaro Tiihoselle, joka nousunsa jälkeen syötti takaviistoon takaisin Roihalle. Kapteenin laukaus kohti maalia oli voimakas, mutta OLS:n maalilla pelannut Johannes Pentti venyi hienosti vedon tielle. 37. minuutilla puolestaan vieraiden Onni Suutari pääsi kuin varkain maalipaikkaan Santtu Seppäsen oivan pystysyötön päätteeksi, mutta Korhonen maalillaan esitti hienon torjunnan. Reilu minuutti tästä ja Tiihonen pelasi Topias Dementjeffin vetopaikkaan, mutta nyt puolestaan Pentti venyi pallon tielle toisessa kenttäpäädyssä. Vielä jakson loppuhetkillä OLS sai oikealta kulman, jota antamaan meni Vili Saarikoski. Keskikenttämiehen kulmuri löysi maalilta Suutarin pään, mutta pallo viuhui aavistuksen yli RoPS-maalin. Näin tauolle siirryttiin maalittomassa tasatilanteessa.

Tino Korhonen esitti tukun hyviä torjuntoja.
Toinen 45-minuuttinen käynnistyi hieman vauhdikkaammin kuin avausjakso. Melko nopeasti oli kuitenkin selvää, että OLS hallitsi peliä enemmän ja RoPS sai tyytyä kyttäämään vastaiskupaikkoja. 55. minuutilla Eemil Merikanto laukoi 18 metristä, mutta metrikaupalla yli maalin. Pari minuuttia tästä ja Raittinen pääsi yllättävän vapaasti nousemaan ja laukomaan, mutta kotijoukkueen kannattajien onneksi yritys meni aavistuksen vasemmalta maalin ohi. 64. minuutilla puolestaan Aleksi Räisänen oli lähellä onnistumista. RoPS:n peli sen sijaan näytti väsyneeltä ja virheitä alkoi kasaantua entistä enemmän.Viimein 70. minuutilla Jari Alamäki teki tuplavaihdon, kun Tatu Lakela ja Kimi Isometsä kirmasivat kentälle Aapo Savolaisen ja Valtteri Vatasen tilalle. 72. minuutilla Tomas Varhi pelasi oivasti Dementjeffin läpi, mutta tälläkin kertaa OLS-vahti Pentti veti pidemmän korren. Minuutti tästä ja Suutari esitti parasta jurkkaansa maalivahdin alueella, mutta ottelun melko tasaisesti tuominnut Valentin Smirnov ei tähän mennyt ja näin tuloksena oli keltainen kortti Suutarille. 

Vili Saarikoski ja Valtteri Vatanen vastakkain.
81. minuutilla nähtiin viimein ottelun avausmaali. Sinipaidat olivat rauhassa avaamassa peliä, mutta Samuel Olabisin avaus oli sanalla sanoen kaamea sen tullessa suoraan Saarikoskelle. Parin siirron kautta pallo oli Rene Kähkösellä, joka sijoitti pelivälineen varmasti maalin vasempaan alakulmaan. Näin tilanne taululla oli 0-1. Kaamea takaiskumaali ja turha sellainen. Tämän jälkeen RoPS yritti painaa peliä kohti vieraiden päätyä, mutta kovinkaan erikoista kiriä tai edes tilanteita, ei loppuminuuteilla kotijoukkueen toimesta nähty. Aivan ottelun loppuhetkillä sekä Raittinen että aiemmin kentälle tullut Daniel-Kristian Säily olivat maalipaikassa, mutta ylähirsi ja Korhonen estivät maalin synnyn. Näin parin lisäaikaminuutin jälkeen Smirnov puhalsi pelin päättyneeksi lukemiin 0-1 (0-0).

Tappion myötä RoPS:n pääsy kuuden joukkueen ylempään jatkosarjaan on enää teoreettista, sillä kun kaksi peliä on jäljellä ns. runkosarjaa, on RoPS yhdeksäntenä neljä pistettä kuudennesta sijasta. Jos joukkue jää alempaan jatkosarjaan, loppukausi on enemmän pelailua. Toki pisteitä kaivataan silloinkin, jotta sarjan häntäpään kaksikko ei pääse iskuetäisyydelle. Lauantain kamppailu oli kokonaisuutena melko tasainen, vaikka loppua kohti OLS olikin niskan päällä. Toki RoPS kaatui lauantaina lahjamaaliin, mutta joukkueen olisi muutenkin pitänyt pelata paremmin ja onnistua harvoista paikoistaan. Toisaalta ei oululaisillakaan pelissä juuri kotijoukkuetta enempää huipputontteja ollut, joten hieman tarkemmalla pelillä pisteitäkin olisi tästä kamppailusta voinut pohjoiseen jäädä. Avauksen pelaajien armeijakomennukset, kapea rosteri ja hieman kapea valmennuksen pelikirjakin alkavat paistamaan otteista läpi. Keskikentälle vaihtoehtoja ei liikaa ole, varsinkaan puolustavia sellaisia. OLS-ottelussa edukseen esintyivät sekä Aaro Tiihonen että Arttu Leppänen, jotka pelasivat hyvin kumpaankin suuntaan laidoillaan. Tino Korhonen torjui sen, mitä torjuttavissa oli. Mutta tätä tappiota on turha jäädä surkuttelemaan, sillä kautta on vielä jäljellä ja tärkeitä pisteitä on jaossa viikko toisensa perään.

Ja eivät uutiset pelkästään tähän otteluun jää, sillä RoPS:n taustalla tapahtuu myös. Seuran toiminnanjohtajana vajaat kaksi vuotta ansiokkaasti toiminut Jari Näsman siirtyy nyt syksyn korvalla RoPS:n myynti-, markkinointi- ja viestintätehtäviin ja näin toiminnanjohtajan paikka on avoimessa haussa. Tilanne joukkueen taloudessa on nyt huomattavasti parempi kuin Näsmanin aloittaessa, joten uudella toiminnanjohtajalla lähtökohdat ovat edeltäjäänsä suotuisammat. Mielenkiinnolla odotetaan, että löytyykö työn jatkaja Koskikatua edempää. 

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina, jolloin sinipaidat matkaavat Espooseen, jossa vastaan Espoonlahden urheilupuistossa asettuu paikallinen EPS. Ottelu pelataan tutusti klo 16.00 alkaen. 

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Aaro Tiihonen - vahvoja nousuja ja tarkkoja syöttöjä läpi ottelun, parantanut peliään hienosti kauden edetessä.

Teksti ja kuvat: M.N.

sunnuntai 21. heinäkuuta 2024

RoPS nappasi tärkeän kotivoiton Jazzin kustannuksella

Tomas Varhi ja Ruben Barrett vastakkain.
Rovaniemen Palloseura kohtasi lauantaina kotikentällään porilaisen FC Jazzin. Varsin kesäisessä säässä pelattu Ykkösen kamppailu päättyi lopulta 595 katsojan edessä 3-1 (2-1) lukemiin, joiden ansiosta RoPS on nyt sarjassa kuudentena. Tappion kokeneet porilaiset ovat tämän tuloksen myötä sarjassa kaksi pistettä sinipaitoja perässä sijalla yhdeksän.

RoPS lähti otteluun kokoonpanolla, johon olivat tehneet paluun armeijan harmaisiin palvelustaan suorittamaan vastikään astuneet Kimi Isometsä, Riku-Veli Niska ja Alex Tolra. Niska tosin aloitti lauantain pelin penkin puolelta. Myös Tomas Varhi oli tehnyt nopean paluun kokoonpanoon tuoden lisää tulivoimaa joukkueen hyökkäyspäähän. Samuel Olabisi ja Jegor Petrishin sen sijaan puuttuivat kokoonpanosta. Jazz matkasi pohjoiseen ryhmityksellä, josta mainittakoon muun muassa maalivahti Rasmus Simula, Justus Lehto sekä kova maalintekijä, mutta vähemmän maailmalla tunnettu Firmino. Sivussa ottelusta olivat muun muassa Mmenie-Abasi Ita Etok ja Takaya Sasaki. 

RoPS juhlii Tatu Lakelan 2-0 osumaa.
Ottelu alkoi kotijoukkueen selvässä komennossa. Alussa näyttikin siltä, että porilaisten jalat olivat kirjaimellisesti jääneet bussiin, koska niin ottavana osapuolena punapaidat kamppailun alkupuoliskolla olivat. Heti kolmannella peliminuutilla Aaro Tiihonen jatkoi Kimi Isometsälle, joka leikkasi keskelle ja laukoi reilusta 16 metristä, mutta kuitenkin hieman Rasmus Simulan vartioiman Jazz-maalin yli. Mutta eivät vieraatkaan täysin aseettomia alussa olleet, sillä minuutti RoPS:n paikasta, ja Obi Jeremiah Chinonso nousi oikealta hyvään vetopaikkaan. RoPS-vahti Tino Korhonen venytti kuitenkin laukauksen eteen ja pallon päätyrajasta yli. Kahdeksannella minuutilla Tomas Varhi jatkoi Juuso Polvelle, joka tälläsi 17 metristä pallon hieman oikealta maalin ohi. Mutta pari minuuttia myöhemmin Polvi näytti osaamistaan, kun hänen kuudentoista rajan ulkopuolelta lähtenyt matala vetonsa löysi kuin löysikin tiensä maalin perukoille ja tilanne oli näin riemastuttavasti 1-0! Syötön tilanteessa Polvelle tarjoili Topias Dementjeff. Ja vain kolme minuuttia myöhemmin Aaro Tiihonen pelasi eteen boksin rajoille pallon kärkkäästi pelanneelle Tatu Lakelalle. Keskikenttämies piti kaksi vastustajaa tilanteessa loitolla, kääntyi ja ujutti upeasti matalan laukauksen vasempaan takakulmaan. Näin tilanne oli kotijoukkueelle jo 2-0! 

Lukas Ilola pallossa, Firmino seuraa taustalla.
Kun peli näytti olevan täysin kotijoukkueen heiniä, iski Jazz kavennusmaalin. 18. minuutilla RoPS menetti aivan turhan helposti pallon keskialueen tuntumassa ja vieraat pääsivät vastaiskuun oikeaa laitaa pitkin. Tilanteen päätteeksi pallo pelattiin maalin eteen, jossa ropsilaisten lähinnä ihmetellessä Firmino kiitti ja sijoitti pelivälineen maalintekijän varmuudella verkon perukoille ja tilanne oli näin 2-1. Ottelun seuraava tilanne siunaantui taas RoPS:n Isometsälle, mutta tästä ei onnistumista nähty. Heti perään 21. minuutilla Jazzin Firmino pääsi jälleen vastaikutilanteen päätteeksi hyvään paikkaan, mutta tällä kertaa hänen vetonsa suuntautui kohti Korhosta, jolla oli helpohko työ vangita pallo käsiinsä. Tämän jälkeen peli hieman aaltoili, mutta kotijoukkue rakensi paremmat paikat ilman sitä viimeistä sivallusta eli maalia. 36. minuutilla aktiivisesti laidallaan pelannut Varhi jatkoi vasemmalle nopealiikkeiselle Isometsälle, mutta hänen yrityksensä meni tälläkin kertaa yli Jazz-maalin. Ja kun puoliajan lopussakaan ei onnistumisia nähty, siirryttiin kesäisellä keskuskentällä vartin tauolle kotijoukkueen johtolukemissa 2-1.

Kuhinaa Jazzin maalilla.
Kamppailun toinen puoliaika starttasi melko tasaisissa merkeissä. Ensimmäiset tilanteet rakensi kotijoukkue, mutta niin Simo Roiha kuin Isometsäkään eivät omista tilanteistaan saaneet viimeisteltyä ratkaisea osumaa. 56. minuutilla pallo kulki hienosti Varhin ja Roihan kautta hyvin tilanteeseen nousseelle Lakelalle, mutta hänen yrityksensä oikealta meni hieman vasemman takakulman ohi ja muitakaan sinipaitoja ei enää tilanteeseen ennättänyt. 65. minuutilla sinipaitojen huolimattoman pelin seurauksena pääsi vieraiden Chinonso kuin varkain aivan vapaaseen paikkaan, mutta Korhosen vastaantulo ilmeisesti hämäsi häntä niin, että kärkimiehen laukaus viuhui reilusti maalin yli ja ohi. Tuhannen taalan paikka tuoda vieraat tasoihin lensi kirjaimellisesti taivaan tuuliin. Tässä vaiheessa peli näytti siltä, että RoPS:n pakka alkoi olemaan hieman levällään ja Jazzin peli taas paremmin uomissaan. 70. minuutilla kotijoukkuen kuitenkin rakensi Varhin ja Lakelan toimesta Roihalle paikan, mutta joukkueen tämän kauden paras maalintekijä ei saanut puolustajan estelyistä johtuen kuin hipaistua tilanteessa pelivälinettä ja näin Jazz-vahti Simulalla oli helppo työ napata pallo itselleen. 

Tomas Varhilla ja Simo Roihalla hymy herkässä 3-1 maalin jälkeen.
Myöhäisten vaihtojen myötä RoPS sai taas paremmin pelistä otetta ja tilkittyä keskikenttäänsä. Samalla myös vieraat väsyivät ja heidän prässipelaamisensa oli lähinnä näennäistä ja helposti ohitettavaa. Kun pelikello näytti jo 80. minuuttia, pääsi Varhi oikealta vetopaikkaan ja tästä kärkimies ei erehtynyt, vaan siirsi pelivälineen varmasti ohi Simulan maalin vasempaan alakulmaan ja tulostaululle tilanteeksi 3-1! Esityön maaliin teki Polvi upealla syötöllään. Viisi minuuttia tästä ja Varhille siunaantui vielä toinen paikka, mutta tämä yritys meni reilun metrin vasemmalta maalin ohi. Ottelun lopussa vieraat eivät saaneet oikeastaan minkäälaista painostusta aikaan ja näin RoPS sai jäädytettyä peliä melko helposti. Kun peli oli jo selvästi yliajalla, vihelsi ottelun tällä kertaa hieman vaihtelevasti tuominnut Pietu Niinimäki pilliinsä ja kotijoukkueen hillityt juhlat saivat alkaa.

Tino Korhonen esitti varmoja otteita maalillaan.
Lauantain Ykkösen kamppailu tarjosi vajaalle kuudelle sadalle paikalle tulleelle katsojalle värikkään ottelun, josta tapahtumia ja maaleja ei puuttunut. Hieman paremmalla viimeistelyllä ja miksei myös onnella, pelissä olisi voitu nähdä pari maalia enemmänkin. Esimerkiksi ensimmäisen vartin pelin jälkeen kotijoukkue olisi voinut johtaa ottelua enemmälläkin kuin kahdella maalilla. Kokonaisuutena peli oli siis vahvasti sinipaitojen heiniä, vaikka muutaman kerran porilaiset pääsivät aivan turhan helposti ja vapaasti nousemaan napattuaan pallon kotijoukkueen virheiden jälkeen itselleen. Varsinkin Firmino osoitti olevansa hyvä viimeistelijä tällä tasolla. Myös Obi Jeremiah Chinons näkyi usein tilanteissa, mutta ratkaisupaikoilla hän jäätyi tai yritti kalastaa kaatumisillaan erikoistilanteita. Silti tulee olla tyytyväinen voittoon ja sen tuomaan kolmeen sarjapisteeseen. RoPS on joukkueelle kuin joukkueelle tällä hetkellä vaikea rasti, varsinkin kotikentällään. Lauantaina esimerkiksi Tatu Lakela pelasi kauden parhaan pelinsä ja olisi voinut yhtä lailla olla ottelun vakuuttaja. Lukas Ilola jatkoi varmoja otteitaan puolustuslinjassa ja hänen laadukasta pelinavaamistaan ei tule myöskään jättää huomiotta. Keskikentällä Valtteri Vatanen teki kovasti töitä ja paransi otteitaan pelin edetessä ja Simo Roiha voitti tuttuun tapaansa kaksinkamppailua juuri silloin, kun joukkue niitä eniten tarvitsi. Tino Korhonen maalillaan ei kavennusosumalle mitään voinut. Muuten hän pelasi erittäin varmasti ja oli hyvä varsinkin keskityspalloissa. Eli summa summarum, RoPS ansaitsi täysin kotivoittonsa, sillä se oli vastustajaa parempi melkeinpä kaikilla ottelun osa-alueilla.

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevana lauantaina (27.7.), jolloin sinipaidat matkaavat vaihteeksi taas Jyväskylään, jossa vastaan asettuu viime aikoina otteitaan parantanut sarjajumbo FC Vaajakoski. Ottelu pelataan Vaajakosken liikuntapuiston kentällä klo 16.00 alkaen. Tsemppiä peliin RoPS, jatketaan sarjakautta voittojen tiellä!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Tomas Varhi - vahvaa peliä omalla laidallaan, hyviä syöttöjä ja nousuja sekä kruununa ottelun lopullisesti ratkaissut 3-1 maali.

Teksti ja kuvat: M.N.

sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

RoPS nousi rinnalle ja ohi yöttömän yön kamppailussa

RoPS juhlii Tomas Varhin tekemää tasoitusosumaa.
Rovaniemen Palloseura kohtasi yöttömän yön ottelussa lauantain myöhäistunneilla hesinkiläisen Atlantis FC:n 846 katsojan edessä. Varsin monitahoinen ottelu päättyi lopulta riemastuttaviin 2-1 (0-1) lukemiin, joiden ansiosta sinipaidat ovat sarjassa nyt seitsemäntenä 17 pisteellään ja vierasjoukkue Atlantis kolmantena 27 pisteellään.

RoPS lähti kesän juhlaotteluun kokoonpanolla, jossa nähtiin hieman muutoksia aiempaan. Puolustuksen vasemmassa laidassa avasi nyt Topias Dementjeff ja samalla laidalla ylempänä Oskari Haanpää. Aapo Savolainen oli tällä kertaa penkillä, kun taas Jegor Petrishin puuttui kokonaan kokoonpanosta. Myös Samuel Olabisi oli takaisin joukkueen vahvuudessa penkkimiehenä. Atlantis matkasi pohjoiseen joukkueella, josta mainittakoon muun muassa Dominik Rudenko, Niklas Jokiniemi ja Charles Katashira.

Tino Korhonen joukkueen viimeisenä lukkona.
Ottelu alkoi tutusti hieman tunnustellen. Ensimmäisen tilanteen rakensi kuitenkin sarjataulukossa selvästi kotijoukkuetta edellä oleva Atlantis, kun neljännellä peliminuutilla Marcelo Costa pääsi laukomaan pienen driblauksensa jälkeen, mutta hänen yrityksensä suuntautui kohti RoPS-vahti Tino Korhosta, jolla oli helppo työ vangita pallo käsiinsä. Ensimmäinen erikoistilanne siunaantui 11. minuutilla RoPS:lle kulmapotkun muodossa, mutta tästä ei vielä mitään sen vaarallisempaa saatu aikaan. Tilanne rakentui Aaro Tiihosen röyhkeän nousun johdosta. 15. minuutilla Topias Dementjeff antoi nopeasti vapaapotkun pystyyn Tatu Lakelalle. Keskikenttämies nousi pallon kanssa boksiin ja laukoi, mutta Atlantis-vahti Besart Mustafa venyi hyvään jalkatorjuntaan. 20. minuutilla puolestaan Tomas Varhi kokeili hieman kauempaa, mutta yritys suuntautui kohti Mustafaa, joka torjui jälleen varmasti hieman heppoisen vedon. Mutta hyvän kotijoukkueen otteen jälkeen tummia pilviä saapui taivaalle. Ottelun 21. minuutilla Mustafa avasi hienosti pitkän. Pallo tuli Tolran ja Korhosen väliin ja kun kaksikko ihmetteli kumpi palloon menisi, väliin juoksi Charles Katashira nikaten pallon päällään Korhosen ohi ja aina maaliverkon perukoille asti. Näin kommunikaatiovirhe kostautui kotijoukkueelle ja taululla loistivat 0-1 lukemat. 

Kulmapotkutilanne Atlantiksen maalilla.
Mutta RoPS ei tästä kuitenkaan hyvin kannustaneen kotiyleisön edessä lannistunut. Heti seuraavalla minuutilla Juuso Polvi avasi oikeaan laitaan Varhille, joka nousun päätteeksi keskitti matalan pallon maalin edustalle. Ensimmäisenä tilanteessa oli Riku-Veli Niska, joka laukoi Julius Salon edestä, mutta yritys suuntautui yli vieraiden maalin. Kohta tämän jälkeen RoPS sai kolme kulmapotkua peräjälkeen, mutta pientä maalineduskahinaa kummempaa näistä ei saatu aikaan. 29. minuutilla RoPS rakensi pitkän hyökkäyksen, joka päättyi Dementjeffin laukaukseen 16 metristä. Veto suuntautui kuitenkin suoraan kohti maalivahtia, joten kotijoukkueen onnistumista ei vielä ottelussa nähty. Viimeinen vartti ennen taukoa oli melko tasaista vääntöä kentällä. Kumpikin joukkue rakensi hyökkäyksiä, mutta viimeisissä ratkaisuissa oli rutkasti parantamisen varaa. Näin tauolle siirrytti vierasjoukkueen maalin johdossa.

Pelaajien ilo on herkimmillään tasoituksen jälkeen.
Toinen puoliaika alkoi melko tasaisissa merkeissä. Tälläkin kertaa ensimmäiset kunnon tilanteet rakentuivat vieraiden toimesta. 51. minuutilla esimerkiksi Nilas Jokiniemi pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta yritys tuli suoraan kohti Korhosta, joka liimasi pallon varmaakin varmemmin näppeihinsä. Tässä vaiheessa näytti, että Atlantis saa pidettyä ottelun kontrollissaan, osin nopeudellaan ja osin fyysisellä vahvuudellaan. RoPS oli kuitenkin asiasta eri mieltä. Ottelun 57. minuutilla Roiha taisteli pallon joukkueelleen ja syötti eteen Varhille. Tämä jatkoi kohti boksia Niskalle, joka rakensi kuin tyhjästä keskityksen maalille pelatessaan ensin Salon pihalle tilanteesta. Ensimmäisen tilanteeseen päineen rymisti Varhi, joka puski pallon vastustamattomasti maaliin. Näin tilanne oli tasan 1-1! Tilanteessa Atlantiksen puolustus keskittyi ihmettelemään Niskan harhautuksia ja Varhilla oli kaikki aika ja tila puskea pallo maaliverkon perukoille keskikenttämiehen upean esityön jälkeen.

Oskari Haanpää viiletti laidalla rakentaen tilanteita.
60. minuutilla puolestaan Osakri Haanpää jatkoi vasemmalta keskelle Roihalle, joka kääntyi ja laukoi, mutta hieman vasemmalta maalin ohi. Mutta kyllä kentän toisessakin päässä tapahtui. 62. minuutilla kotijoukkueen pallonmenetyksen jälkeen vieraiden aktiivinen Ayyub Achenchab pääsi laukomaan hyvästä paikasta, mutta veto meni pari metriä RoPS-maalin yli. 66. minuutilla Korhonen avasi koppinsa jälkeen upeasti pitkän pallon Roihalle aivan vastustajan maalin kuudentoista rajan tuntumaan. Tilanteessa kärkäs Roiha kaadettiin nurmen pintaan Atlantiksen Costan toimesta ja tuomari osoitti kädellään palloa pilkulle. Pallon taakse asteli itseoikeutetusti Roiha, joka laukoi pelivälineen varmasti maalin vasempaan kulmaan ja tilanne oli kotijoukkueen kannattajien riemuksi nyt 2-1! Maali oli samalla Roihan jo kauden seitsemäs täysosuma. Heti perään 69. minuutilla aiemmin kentälle tullut Kimi Isometsä nousi vasenta kaistaa pitkin ja syötti Lakelalle. Keskikenttämies jatkoi Roihalle, joka laukauksen sijaan jatkoi vielä oikealle Varhille, joka laukoi noin 12 metristä pallon ylärimaan. Ja vielä jatkotilanteesta Varhi pääsi tykittämään, mutta tällä kertaa selvästi yli vieraiden maalin. Ottelun hallinta oli näin siirtynyt kotijoukkueelle.

Tunnelma katossa ottelun jälkeen.
78. minuutilla Dementjeff avasi jälleen oivasti pitkälle oikealle. Palloon ehti ensimmäisenä Varhi, joka kääntyi, harhautti ja laukoi noin 14 metristä muutaman pallonmitan vasemmalta maalin ohi. Tämän jälkeen peli aaltoili hieman päästä päähän kenttää, mutta huippupaikkoja ei nähty. Ottelun loppuminuuteilla Atlantis käänsi peliä vängällä kohti RoPS-maalia ja sai pari erikoistilannettakin, mutta nämä tilanteet kotijoukkue puolusti tarkasti. Näin reilun neljän lisäaikaminuutin jälkeen ottelun tuominnut Niinimäki vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 2-1 (0-1) ja kotifanien ja pelaajien juhlat saivat alkaa.

Lauantain myöhäisillassa nähtiin vauhdikas kamppailu, joka varsinkin kotijoukkueen osalta parantui huomattavasti ottelun jälkimmäisellä puolikkaalla. RoPS osoitti ottelussa venymiskykyään ja, että joukkue ei lannistunut harmittavasta takaiskumaalistakaan. Atlantis puolestaan näytti sen, miksi joukkue on sarjan kärkisijoilla. Joukkueesta löytyy taitoa ja fyysisyyttä tälle tasolle, mutta joukkuepelaaminen jättää toisinaan parantamisen varaa. Selvästi näkyvin Atlantiksen pelaajista oli Charles Katashira, joka maalin lisäksi aiheutti paljon harmaita hiuksia kotijoukkueelle. Myös kotijoukkueen pelin taso vaihteli ottelun sisällä ja esimerkiksi ensimmäisellä puoliajalla joukkueen hyökkäyspelin viimeiset ratkaisut ja syötöt jättivät paljon toivomisen varaa. Myös avauspeli esimerkiksi maalipotkutilanteissa suorastaan kutsui vieraiden korkean prässin luokseen ja tämä aiheutti turhia sydämentykytyksiä katsomoon. Toisella puolikkaalla tätäkin suoraviivaistettiin ja Atlantiksen prässikään ei ollut silloin enää niin aktiivista, niin RoPS pääsi avaamaan peliä huomattavasti paremmin. Muutenkin tauolla oltiin selkeästi Jari Alamäen ja muun valmennuksen toimesta terästetty suoraviivaisempaa pelinavaamista, sillä tiloja vastustajan keskikentän ja puolustuksen välistä löytyi hetkittäin enemmän kuin tarpeeksi. Toki saman voi sanoa myös sinipaidoista, sillä vieraiden nopeat vastaiskut tuottivat paikoin ongelmia, mutta nämä nuori puolustuslinja pystyi pääosin peittämään hyvin. Maalit sen sijaan olivat hyvin rakennettuja ja osoittivat, että joukkueesta löytyy tulivoimaa ja erikoistilanneosaamista. Voiton myötä RoPS on nyt sarjassa seitsemäntenä ja top 6 -sijoitus on edelleen realismia.

Kunniavieraat paikalla keskuskentällä.
Ottelun yhteydessä järjestetyssä juhlatilaisuudessa kunnioitettiin seuran entisiä valmentajia, mikä oli hieno ele seuralta. Paikalla nähtiin muun muassa edellisillan viimeisellä lennolla Rovaniemelle saapunut Graham Williams sekä John Allen, Keith Armstrong, Tom Seintfiet ja moni muu tuttu nimi. Myös RoPS-legenda Steven Polack oli juhlassa mukana. Tämän lisäksi tilaisuudessa ja ottelua kommentoimassa LK:n striimissä kuultiin valmentajalegenda Martti Kuusela. RoPS ilmoitti myös ottelun alla, että joukkue testaa 20-vuotiasta hollantilaista keskikenttäpelaajaa Jord van Klaverenia, joka on aiemmin ollut mukana Go Ahed Eaglesin ja Sparta Rotterdamin juniorijoukkueissa. Tälle osastolle sinipaidat tarvitsevatkin ringin levennystä, mutta mielellään myös kokemusta. Toivotaan, että hollantilainen vakuuttaa viikon testijaksolla joukkueen valmennuksen ja liittyy sopimuspelaajien joukkoon aitona vahvistuksena. Sinipaitojen pelaajia on siirtymässä armeijan harmaisiin lähiaikoina, joten tämäkin tulee osaltaan vaikuttamaan joukkueeseen. 

Seuraavan kerran RoPS pelaa tulevan viikon lauantaina (6.7.), jolloin sinipaidat matkaavat Jyväskylään paikallisen JJK:n vieraaksi. Ottelu pelataan Harjun stadionilla klo 16.00 alkaen. Tsemppiä peliin RoPS, jatketaan samalla draivilla myös vieraskentällä!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Simo Roiha - maali, hurja määrä töitä, voitettuja kaksinkamppailuja ja aktiivista prässiä alusta loppuun.

Teksti ja kuvat: M.N.

torstai 20. kesäkuuta 2024

RoPS taipui loppuhetkillä KPV:lle

Kuva: Vili Varjus
David Oliveira da Silvan nousee, Simo Roiha seuraa. Kuva: Vili Varjus
Rovaniemen Palloseura kohtasi keskiviikkoiltana kotikentällään Rovaniemen keskuskentällä hyvin kautensa aloittaneen Kokkolan Pallo-Veikot 582 katsojan silmien edessä.Ottelu päättyi lopulta 1-2 (1-1) lukemiin joiden ansiosta KPV on nyt sarjassa kolmantena 25 pisteellään ja RoPS kahdeksantena 14 pisteellään.

RoPS lähti kotiotteluun melko lailla odotetulla kokoonpanolla. Tällä kertaa aloituksessa viilettivät muun muassa Tomas Varhi ja Lukas Ilola. Penkillä nähtiin pitkästä aikaa Kimi Isometsä sekä Arttu Leppänen ja Kirill Bullat. Samuel Olabisi oli sen sijaan vielä poissa pelaavasta kokoonpanosta, mutta topparin odotetaan palaavan piakkoin takaisin pelivahvuuteen. Myös Topias Dementjeff ja Weeti Wimmer puuttuivat tällä kertaa joukkueen penkkimiehityksestä. Kokkolalaiset matkasivat pohjoiseen monikansallisella joukkueella, josta nostetaan esiin monille tutut nimet Wegye Wegye, Badreddine Bushara sekä Maciej Raniowski.

Kuva: Vili Varjus
Tomas Varhi ja Santeri Mäkinen kaksinkamppailussa. Kuva: Vili Varjus
Ottelu alkoi vieraiden vahvalla pelillä. Jo ensimmäisellä minuutilla Ricardo Cardoso oli laukomassa vaarallisesti kuudentoista sisällä, mutta tämän RoPS-puolustus onnistui blokkaamaan hyvin. Ja sama mies oli asialla nelisen minuuttia myöhemmin, mutta hänen 18 metristä lähtenyt yrityksensä meni oikealta pari metriä Tino Korhosen vartioiman RoPS-maalin ohi. Yhdeksännellä peliminuutilla kotijoukkue rakensi hyvän paikan rajaheittotilanteesta, kun Varhi jatkoi keskellä Aapo Savolaiselle. Kärkipään pelaaja laukoi noin 17 metristä vaarallisesti kohti oikeaa kulmaa, mutta KPV-vahti Raniowski venyi mainiosti torjuntaan. 13. minuutilla puolestaan Tatu Lakela keskitti oikealta päätyrajan tuntumasta maalille. Ensimmäisenä tilanteessa päineen oli välissä Roiha, mutta kokeneen kärkimiehen pusku meni kohti Raniowskia, jolla oli helppo työ liimata peliväline käsiinsä. Kohta tämän jälkeen paine siirtyi taas RoPS:n maalille ja Cardoso oli jälleen hyvän nousun päätteeksi laukomassa, mutta kotijoukkueen kannattajien onneksi veto viuhui reilun metrin maalin yli. 

Kuva: Vili Varjus
Simo Roiha juhlii 1-0 osumaa. Kuva: Vili Varjus
18. minuutilla kotijoukkuen rakensi tilannetta ja pallo kulki Lakelan ja Varhin kautta maalille Roihalle. Kärkimies kaadettiin sääntöjen vastaisesti David Oliveira da Silvan toimesta ja näin ottelun tasapuolisesti tuominnut Juuso Vuorinen osoitti palloa pilkulle. Roiha meni itse pallon taakse ja viimeisteli varmaakin varmemmin lukemiksi 1-0. Tämä ei kuitenkaan vierasjoukkue KPV:tä lannistanut, vaan jo 21. minuutilla kärkkäästi pelannut Santeri Mäkinen laukoi kohti vasenta alakulmaa. Korhonen kuitenkin venyi hienosti ja sai torjuttua pallon päätyrajasta yli. Tämän jälkeenkin vieraat olivat pelissä vievänä osapuolena ja 27. minuutilla nähtiin jo toinen rangaistuspotkun arvoinen tilanne. Tällä kertaa tosin RoPS:n maalilla. Tällöin Alex Tolra rikkoi Wegye Wegyetä sen verran, että Vuorinen osoitti jälleen palloa pilkulle. Tilanteessa pallon taakse asteli Cardoso, joka laukoi pallon Korhosen estelyistä huolimatta maalin vasempaan yläkulmaan ja tilanne oli tasan 1-1. Hieman myöhemmin vieraiden Abraham Okyere ja Wegye Wegye olivat vetopaikoissa, mutta kummankin yritykset suuntautuivat ohi RoPS-maalin. Ja vielä 43. minuutilla Bushara laukoi nousunsa päätteeksi noin 20 metristä, mutta tämänkin yrityksen Korhonen liimasi varmasti näppeihinsä. Näin tauolle siirryttiin tasatilanteessa 1-1.

Kuva: Vili Varjus
RoPS:n puolustuksella oli työntäyteinen iltapuhde. Kuva: Vili Varjus
Toinen puoliaika käynnistyi samoin kuin ensimmäinen, kokkolalaisten hallinnalla. 50. minuutilla Wegye Wegye pelattiin hyvään paikkaan, mutta Tolra onnistui häiritsemään pelaajaan sen verran, että hän ei saanut kunnon viimeistely-yritystä aikaan. Seuraavatkin tilanteet siunaantuivat vieraille, mutta RoPS puolusti ansiokkaasti ja Korhonen esitti hyviä otteita maalillaan. 58. minuutilla Cardoso pääsi kääntämään keskelle Busharalle, mutta hänen noin 10 metristä lähtenyt jatkonsa kilahti ainoastaan ylärimaan ja kotijoukkueen fanit saivat huokaista helpotuksesta. 66. minuutilla sinipaidat rakensivat oivasti vasemman kautta. Pallo kulki Jegor Petrishiniltä Kimi Isometsälle, jonka laidalta lähtenyt keskitys löysi takakulman läheltä Savolaisen. Hän ei kuitenkaan ehtinyt täysin pallon päälle ja näin jatko meni reilusti maalin yli ja ohi. 71. minuutilla alkaen RoPS sai peräti neljä kulmaa peräjälkeen, mutta tänään kotijoukkue ei ollut erityisen vaarallinen erityistilanteissa, joten näistä ei onnistumisia nähty. 

Kuva: Vili Varjus
Maciej Raniowski liimaa pallon näppeihinsä. Kuva: Vili Varjus
Pikkuhiljaa peli alkoi taas kääntymään yhä enemmän kohti RoPS:n maalia ja 80. minuutilla Mäkinen laukoi kuin varkain kohti vasenta etukulmaa. Korhonen oli kuitenkin jälleen mies paikallaan venyttäen kätensä pallon eteen. Ja kun moni luuli pelin päättyvän tasan, niin kokkolalaiset olivat tästä eri mieltä. Tällöin KPV:n Okyere keskitti oikealta ja pallo ajautui Arop Ringin puskujatkon kautta maalin eteen aiemmin vaihdosta kentälle tulleelle Ali-Abubakar Torfiqille, joka survoi pelivälineen maalin etukulmasta verkon perukoille ja tilanne oli yhtäkkiä 1-2. Maalin jälkeen RoPS painoi vielä vimmatusti peliä kohti KPV-maalia, mutta todella vaarallisia tilanteita kotijoukkue ei enää saanut aikaan Roihan vapaapotkuntilanteen lisäksi ja näin kolmen lisäaikaminuutin jälkeen ottelun varmasti tuominnut Juuso Vuorinen vihelsi pelin päättyneeksi lukemiin 1-2 (1-1).

Keskiviikkona Rovaniemen keskuskentällä nähtiin selkeästi paras vierasnippu, mitä vastaan RoPS on tällä kaudella pelannut. KPV hallitsi peliä paikoin selvästikin, vaikka RoPS rinnalla lähes loppuun asti pysyikin. Kokkolalaisten riveistä löytyy taitoa, nopeutta ja tarvittavaa kovuutta ja tämä oli paikoin myrkkyä nuorelle kotijoukkueelle. Silti tasapelin menettäminen aivan lopussa korpeaa varmasti niin joukkuetta kuin ottelua seuranneita sinipaitojen kannattajia. Vieraiden parhaimmistoa olivat Badreddine Bashara, Ricardo Cardoso ja Santeri Mäkinen. Oikeastaan joukkueesta ei juuri heikkoa lenkkiä löytynyt, onnistujia sen sijaan iso joukko. RoPS:sta nostetaan esiin tappiosta huolimatta nuori puolustusnelikko, joka taisteli hyvin läpi ottelun. Esimerkiksi Aaro Tiihonen on parantanut otteitaan peli peliltä ja hänen nousujaan ja avaavia syöttöjä on myös hieno katsoa. Lukas Ilolan hyppy joukkueen avaukseen varmoine otteineen on myös maininnan arvoista. Maalilla Tino Korhonen esitti muutaman oivan venytyksen. Myös Simo Roiha pelasi jälleen vahvasti ja hankki sekä viimeisteli rankkarista. Jos jossain näkisi kehitettävää, niin Tomas Varhin sijoittaminenlaitakaistalle ei ole paras paikka kärkimiehelle, koska parhaimmillaan hän on juuri boksissa. Tätä Jari Alamäen ja kumppanien tuleekin miettiä, että miten peluuttaa maalintekijä Simo Roihaa ja Varhia yhtä aikaa kentällä, jotta pelaajien vahvuudet saadaan parhaiten hyödynnettyä. Myös vaihtoehtoja keskikentälle olisi syytä olla enemmän, koska tässä ottelussa keskikentälle olisi tarvittu lisää voimaa ja kokemusta lopun kamppailutilanteisiin. Ilahduttavaa oli kuitenkin nähdä Kimi Isometsä takaisin ykkösjoukkueessa ja pelikunnossa. Isometsä tuo taas yhden uuden ulottuvuuden RoPS:n laitapeliin. Sherell Assidjo sen sijaan ei esittänyt oikeastaan mitään paria nousua ja pallonmenetystä lukuun ottamatta kentälle ottelun loppupuolella päästyään.

Seuraavan kerran RoPS pelaa vasta ensi viikon lauantaina (29.6.), jolloin keskuskentälle yöttömän yön -tapahtumaan vieraaksi saapuu pääkaupunkiseudula Atlantis FC. Ottelu pelataan poikkeuksellisesti vasta klo 22.00 alkaen. Tsemppiä peliin siniset, palataan myöhäisillan ottelussa takaisin voittokantaan!

Palloseurablogin ottelun vakuuttaja: Lukas Ilola - vahvaa pelaamista nuorelta topparilta, uskaltaa ottaa roolia, katkoo varmasti ja avaa hyvin myös peliä.

Teksti: M.N.

Kuvat: Vili Varjus