maanantai 15. syyskuuta 2014

RoPS nousi tärkeään voittoon FC Hongasta

RoPS voitti ottelun, vaikka Kokon ruuti pelissä olikin märkää.
Sunnuntaina nähtiin Rovaniemen keskuskentällä varsin vaiherikas ottelu, jossa nähtiin rangaistuspotkuja, päävalmentaja Shefki Kuqin ulosajo sekä paljon tilanteita, joista kolme johti maaliin. RoPS oli ottelussa tappiolla, mutta nousi voittoon 1586 katsojan edessä lukemin 2-1 (1-1). FC Honka oli ottelun lopussa lähellä tasoitusta, mutta RoPS korjasi sarjapaikan lopullisen säilyttämisen kannalta tärkeät kolme pistettä.

RoPS aloitti ottelun todella räväkästi ja pystyi luomaan kerta toisensa jälkeen vaarallisia maalintekotilanteita. Kotijoukkueen Sainey Nyassi pääsi pariinkin otteeseen yrittämään maalitekoa, mutta FC Hongan maalivahti Daniel Kollar torjui molemmat laukaukset. Ottelun 10. peliminuutilla Nyassi kaadettiin rangaistuspotkualueella ja tilanteesta tuomittiin kotijoukkueelle rangaistuspotku. Yleensä varma rangaistuspotkulaukoja Aleksandr Kokko (kuvassa) veti pallon kuitenkin yläriman kautta yli ja tilanne säilyi maalittomana. Usein silloin kun toinen joukkue ei käytä etsikkoaikaansa, niin toinen sen hyödyntää. Niin kävi tälläkin kertaa. Kotijoukkueen Ville Saxman kaatoi Hongan Yerai Vilaboan ja espanjalainen hyökkääjä Pablo Couñago tälläsi vieraat johtoon. Puoliajan lopulla Kokko pääsi vielä yrittämään maalintekoa, mutta veti pallon oikean tolpan vierestä ohi. RoPS:n kaivattu osuma tuli 44. minuutin jälkeen, kun vapaapotkun jälkitilanteesta Ndukaku Alison puski pallon Nyassille, joka puski pallon taitavasti ohi Kollarin. Näin puoliajalle mentiin tasalukemissa 1-1.  

Obilor viimeisteli voitto-osuman.
Ottelun toisella jaksolla vierailijat pääsivät peliin yhä paremmin mukaan. Esimerkiksi Couñago pääsi pariinkin otteeseen yrittämään maalintekoa, mutta erittäin hyvin ottelussa torjunut Saku-Pekka Sahlgren torjui pallot varmasti kerta toisensa jälkeen. Sahlgren myös liimasi pallot hyvin ja vaarallisia irtopalloja ei juurikaan tullut. RoPS vyörytti hyökkäyksiään lähinnä Nyassin laidalta. Kotijoukkue onnistuikin maalin teossa, kun RoPS:n kapteeni Antti Okkonen antoi kulmapotkun ja nigerialaistoppari Faith Friday Obilor (kuvassa) puski varmasti pallon maaliin. Ottelua oli jäljellä reilut kymmenen minuuttia, kun erotuomari Petteri Kari joutui poistamaan FC Hongan päävalmentaja Shefki Kuqin tekniseltä alueelta Kuqin epäurheilijamaisen käytöksen vuoksi. Myös vierailijoiden vaihtokoppi sai Kuqilta kyytiä ennen ulosajoa. Ottelun lopussa kotijoukkueen Kokko sai pallon vielä tolppaan ja myöhemmin sai myös varoituksen, jonka takia hän on seuraavan vieraspelin Vaasan Palloseuraa vastaan sivussa. Honka rakensi myös vaarallisia tilanteita ottelun lopussa, mutta Sahlgren ja uhrautuva puolustuspeli esti tasoituksen. Näin tapahtumarikas ottelu päättyi 2-1 (1-1) lukemiin.   

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa FC Hongan Jussi Vasara oli varsin pettynyt mies. Hänen mielestään vierailijoiden selkäranka piti loppuun asti ja lopussa oli hyviä paikkoja tulla tasoihinkin. Vasaran mukaan toinen jakso oli vierailijoilta parempi taktisten muutosten myötä. Hänen mukaansa henki joukkueessa on hyvä, palkat on saatu ajoissa, mutta pisteitä pitäisi saada enemmän. RoPS:n maalivahti Saku-Pekka Sahlgrenin mukaan kotivoitto maistui tosi hyvältä, muutaman haasteellisen kamppailun jälkeen. Sahlgrenin mukaan joukkue taisteli varsinkin ottelun lopussa hyvin ja onnistui estämään vierailijoiden tasoituksen. 

Shefki Kuqi menetti jälleen pinnansa.
Hongan päävalmentaja Shefki Kuqin (kuvassa) mukaan hänen joukkueensa pelasi hyvin ja pysyi taktiikassa. Kuqi oli erittäin pettynyt tulokseen ja lisäsi, että joukkue on parantanut otteita viime aikoina ja aikoo taistella kauden loppuun asti. Hän sanoi ulosajostaan, että tuomareilla on kilpailu menossa siitä, kuka saa ajaa Kuqin useimmin kentältä. Ottelun erotuomari Petteri Kari kommentoi, että hän hyväksyy ilman muuta spontaanin reagoinnin kentällä, mutta enää se ei ole oikein, että potkitaan vaihtokoppia ja tässä tapauksessa Rovaniemen kaupungin omaisuus on vaarassa. Prosessi jatkuu niin, että Kari tekee erotuomariraportin, että hän on poistanut Hongan valmentajan tekniseltä alueelta ja sitten raportti menee Palloliiton kurinpitovaliokunnan käsittelyyn. Seuraamukset tulevat käsittelyn mukaisesti. RoPS:n päävalmentaja Juha Malisen mukaan ensimmäiset 20. minuuttia RoPS pelasi kuin unelma ja vastustaja ei päässyt peliin kiinni. Paikkoja oli Malisen mukaan isompaankin johtoon, mutta eri syistä tuli epäonnistumisia. Hongan maalin jälkeen kotijoukkueen peli hajaantui. Nyassin tasoituksen merkitys oli Malisen mukaan joukkueelle älyttömän suuri. Saadut kolme pistettä saattoivat Malisen mukaan varmistaa RoPS:lle sarjapaikan ja hän oli tyytyväinen joukkueensa taisteluilmeeseen.

Rovaniemen Palloseura pelaa seuraavan kerran Vaasassa paikallista palloseuraa vastaan keskiviikkona 17.9.2014 klo 18.30 alkaen.

Palloseura -blogin ottelun vakuuttaja (kotijoukkue): Sainey Nyassi, hankki joukkueelleen rangaistuspotkun, teki tärkeän tasoituksen ja jaksoi pelata ylöspäin vahvasti täyden peliajan.

Teksti: M.L.
Kuvat: M.N.